/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Naisten vaelluskengät ja retkeilykengät

    Vaeltaminen on yksi niistä kokemuksista, jolloin pääsee tuntemaan todellista vapauden tunnetta. Rinkka selässä ja kaikki tarvittavat tavarat mukana ihminen palaa takaisin perusasioiden äärelle. Laadukkaat vaelluskengät ovat avainasemassa upean vaelluskokemuksen saavuttamisessa, sillä koko päivän jalkeilla olo ja haastavassakin maastossa eteneminen painavan rinkan kanssa asettavat paljon vaatimuksia kengille. Myös kevyemmille päiväretkille suunnatessa on hyvä varmistaa, että jalassa on asianmukaiset retkeilykengät.

    Vaelluskenkien tehtävänä on tukea nilkkaa haastavassakin maastossa, tarjota hyvää pitoa sekä istua jalkaan erinomaisesti. Monissa vaelluskengissä on vedenpitävä kalvo, mutta myös kalvottomia vaelluskenkiä on saatavilla. Vaelluskenkiä löytyy eri jäykkyyksillä; Pohjoismaisiin maastoihin soveltuvat useimmiten parhaiten jäykkyysluokan B ja BC-kengät. Näistä jäykempiä kenkiä tarvitaan haastavammissa maastoissa, kuten vuoristo-olosuhteissa. Tiesitkö muuten, mitä tarkoittaa vaelluskenkien jäykkyysluokitus? Sillä on nimittäin merkitystä, kun valitset omiin tarpeisiisi sopivaa kenkää. Jos haluat tutustua tarkemmin vaelluskenkien valintaan ja jäykkyysluokitukseen, käy lukemassa Vaelluskenkien valinta -oppaamme sekä Vaelluskenkien jäykkyysluokitus -oppaamme.

    Matalavartisilla vaelluskengillä voi kulkea hyvin monenlaisissa olosuhteissa ja maastoissa, mutta nilkkaa ne eivät juuri tue. Niillä ei myöskään voi juuri kahlata. Pitempivartiset vaelluskengät sen sijaan tukevat kulkijan nilkkaa vaihtelevassa maastossa ja ne ovat myös vedenpitävät ilttiin asti. Mitä kivisempi ja epätasaisempi alusta on, sitä enemmän kengiltä vaaditaan mm. pohjien jäykkyyden suhteen. Siksi ennen vaelluskenkien ostoa on tärkeää miettiä, minkälaisissa olosuhteissa ja maastoissa kenkiä tullaan käyttämään.

    Päiväretkillä kenkien ei tarvitse olla kovin jäykät, sillä silloin selässä on pienempi reppu ja jalkoja pääsee lepuuttamaan päivän jälkeen. Tällöin puhutaankin yleisemmin retkeilykengistä, jotka sopivat hyvin monenlaiseen ulkoiluun niin arkisista kävelyistä kansallispuistojen poluille.

    Laajasta ja monipuolisesta valikoimastamme löydät laadukkaat naisten vaelluskengät ja vaellusaappaat niin helpoille poluille kuin vaativiin kivikkoihinkin. Tutustu myös vinkkeihin vaelluskenkien hoidosta.
    Lue lisää
    Myymälässä Saariselkä saatavilla (6587.54 km)

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite