Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vihreämpi Valinta
    • (7)
    Hinta / €
    -
    ok
    Paino / g
    -
    ok
    Gore-Tex

    Naisten vaelluskengät ja retkeilykengät

    Laajasta ja monipuolisesta valikoimastamme löydät laadukkaat naisten vaelluskengät ja retkeilykengät niin kevyemmille poluille kuin vaativiin kivikkoihinkin. Naisten vaelluskenkien ja retkeilykenkien valinnassa kannattaa lähteä liikkeelle omista tarpeista ja olosuhteista, joihin niitä tarvitset. Ne määrittävät sen, olisiko kevyemmät retkeilykengät vai järeämmät vaelluskengät tarpeisiisi paremmat, kuinka jäykkä kengän tulisi olla sekä kuinka pitkä varsi olisi tarpeen. Vaelluskenkiä kun löytyy sekä korkeavartisina että matalavartisinaHanwagilta löytyy vaelluskenkiä useammalle eri lestille, jotta saat juuri sinun jaloillesi sopivat ja miellyttävät kengät!

    Naisten vaelluskenkien valinta

    Vaelluskenkien tehtävänä on tukea nilkkaa haastavassakin maastossa, tarjota hyvää pitoa sekä istua jalkaan erinomaisesti. Monissa naisten vaelluskengissä on vedenpitävä kalvo, mutta myös kalvottomia vaelluskenkiä on saatavilla.

    Ainakin seuraavia asioita kannattaa pohtia valintaa tehdessä:

    • Vaelluskengän varren pituus
    • Kalvollinen vai kalvoton vaelluskenkä
    • Vaelluskengän jäykkyys
    • Oman jalkasi koko ja malli
    • Vaelluskengän materiaali

    Matala- vai korkeavartiset vaelluskengät?

    • Naisten matalavartisilla vaelluskengillä voi kulkea hyvin monenlaisissa olosuhteissa ja maastoissa, mutta nilkkaa ne eivät juuri tue. Niillä ei myöskään voi juuri kahlata.
    • Naisten pitempivartiset vaelluskengät sen sijaan tukevat kulkijan nilkkaa vaihtelevassa maastossa ja ne ovat myös vedenpitävät ilttiin asti.
    Mitä kivisempi ja epätasaisempi alusta on, sitä enemmän kengiltä vaaditaan mm. pohjien jäykkyyden suhteen. Siksi ennen naisten vaelluskenkien ostoa on tärkeää miettiä, minkälaisissa olosuhteissa ja maastoissa kenkiä tullaan käyttämään. Päiväretkillä kenkien ei tarvitse olla kovin jäykät, sillä silloin selässä on pienempi reppu ja jalkoja pääsee lepuuttamaan päivän jälkeen. Tällöin puhutaankin yleisemmin retkeilykengistä, jotka sopivat hyvin monenlaiseen ulkoiluun niin arkisista kävelyistä kansallispuistojen poluille.

    Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua mielellään vaellus- ja retkeilykenkien valinnassa myymälöissämme. Voit napata myös vinkit valintaan oppaastamme!

    Opas vaelluskenkien valintaan »


    Naisten vaelluskenkiä löytyy eri jäykkyyksillä; Pohjoismaisiin maastoihin soveltuvat useimmiten parhaiten jäykkyysluokan B ja BC-kengät. Näistä jäykempiä kenkiä tarvitaan haastavammissa maastoissa, kuten vuoristo-olosuhteissa. Tiesitkö muuten, mitä tarkoittaa vaelluskenkien jäykkyysluokitus? Sillä on nimittäin merkitystä, kun valitset omiin tarpeisiisi sopivaa kenkää.

    Vaelluskenkien jäykkyysluokitus »

    Naisten vaelluskenkien pesu ja huolto

    Kun olet löytänyt hyvät vaelluskengät itsellesi, pidä niistä huolta, jotta ne kestäisivät hyvänä mahdollisimman pitkään. Löydät oppaistamme vinkit vaelluskenkien pesuun, vahaukseen, kyllästykseen ja huoltoon! Osaan vaelluskenkiä voi myös vaihtaa uudet pohjat tarpeen tullen.

    Näin huollat vaelluskenkiäsi »

    Lue lisää
    Suodatin
    72 tuotetta

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite