Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    TILAA UUTISKIRJE - VOITA 500 € LAHJAKORTTI »

    OPPAAT TALVIRETKEILYYN

    Talviretkeilyksi voi kutsua kaikkea retkeilyä, joka tapahtuu pakkasten aikaan tai lumilla. Loppusyksyn viileys ja kaamoskin voidaan ajatella talviretkeilyksi. Partioaitan talviretkeilyopas on tarkoitettu avuksi ensimmäisiin kylmän ja lumisen vuodenajan päivä- ja yöretkiin.


    Oppaat talviretkeilyyn

    Talvi on mahdollisuuksien aikaa seikkailla luonnossa. Lumen ja jään päällä hiihtäen tai lumikengillä pääset näkemään luontokohteet eri perspektiivistä ja talvisessa olomuodossaan. Talvella kallioille rakentuu upeita jääputouksia, puut peittyvät tykkyyn ja aavat suot tarjoavat hienoja hiihtomaisemia. Kaamoksen vaalean punertava taivas, öinen tähtikatto ja revontulet ovat hienoja luontokokemuksia, jotka vetävät pohjoisen pimeyteen.

    Talviretki voi olla aluksi lähiretki tai lumisen vuodenajan päiväretki jalkaisin kansallispuistojen tai virkistysalueiden lumeen tallatuilla reiteillä. Ensimmäiset talviretkien yöt voit nukkua tuvassa. Kun haluat kokeilla ulkona yöpymistä, voit yöpyä laavussa tai opetella talvitelttailua.

    Kun siirryt talviretkillä poluilta umpihankeen, ota allesi lumikengät, karvapohjasukset, metsä- tai retkisukset. Näin voit vähitellen laajentaa talviretkeilyreviiriäsi ja kasvattaa luonnossa tarvittavia talviretkeilytaitoja.

    Aloita talviretkeily päiväretkillä

    Talviretkeilyssä tarvittavia taitoja voit opetella vähitellen. Oleellista on, että osaat suunnitella retkikohteen ja valita miten liikut, suunnistat ja pukeudut. Tiedät mistä ja miten saat sulaa vettä ja riittävän energiapitoista ruokaa retken aikana. Tärkeää on myös, että varusteet sopivat retken luonteeseen. Ja jos olet päättänyt yöpyä, olet suunnitellut missä ja miten yövyt ja sinulla on riittää mukavasti lämpöä ja suojaa läpi yön.

    Kylmyys ja liikkumisen hitaus ja epävarmuus ovat talvella riskejä. Siksi talviretkeilyssä korostuu kesäretkeilyä enemmän huolellisuus, suunnittelu ja varasuunnitelmien teko sekä riskien ja omien voimien ennakoiminen.

    Ennen pitkää talvivaellusta kannattaa talviretkeily aloittaa kevyemmin päivä- ja viikonloppuretkillä. Näin oma jaksaminen, varusteet ja rutiinit tulevat tutuiksi. Kun omat taidot ja tiedot talvesta ja olosuhteisiin varautumisesta ovat kunnossa, voit lähteä kokeilemaan usean päivän talvivaellusta.

    Talviretkeilyn voi aloittaa ohjatuilla retkillä 365-klubissa. Järjestämme vuosittain erilaisia talviretkeilykursseja, talviretkiä ja -vaelluksia.

    365-klubin tapahtumat »

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite