/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    KLUBITARJOUS: 599 € teltta, 100 € lahjakortti »
    Nastat vai kitkat

    Nastat vai kitkat?

    Joka talvi käydään lehdissä, keskustelupalstoilla ja työpaikkojen kahvipöydissä sama keskustelu - nastat vai kitkat. Useimmiten puhe liittyy autoiluun sekä renkaisiin ja molemmilla näkemyksillä on omat kannattajakuntansa. Viime vuosina keskustelu on laajentunut käsittämään myös kenkiä, sillä markkinoille on ilmestynyt useita ns. kitkakenkämalleja perinteisten nastakenkien rinnalle. Auton lisäksi on mahdollista laittaa Michelinit alle myös omiin jalkoihin.

    Nastakengät » Pitopohjakengät »

    Nastat ulkoiluun, kitkat kaupunkiin

    Kitkakengät (joista käytetään yleisesti myös termiä pitopohjakengät) ovat yleensä parempi vaihtoehto yleiskengiksi talvella, koska pohjissa ei ole jälkiä jättäviä nastoja. Kitkapohjakengillä voi huoletta kävellä myös sisätiloissa. Naisten kitkakengät - Miesten kitkakengät.

    Nastakengissä on parempi pito etenkin jäällä ja maastossa, ja ovat parempi vaihtoehto esimerkiksi juoksijalle. Nastat voivat jättää helposti jälkiä lattiaan ja pitävät melko kovaa ääntä lattialla kävellessä. Naisten nastakengät - Miesten nastakengät.

    Liukuesteet ovat toimiva kompromissi tilanteisiin, kun kaivataan lisää pitoa hankalassa paikassa tai lyhyempiin matkoihin.

    Kenkien pitopohjat

    Paljon kävellyt polut ja kadut tallautuvat talvella helposti äärimmäisen liukkaiksi, jolloin turvaksi kaipaa hyvin pitäviä kenkiä. Etenkin kaupunkien kadut voivat talvella olla todella liukkaita, kun päällystetyn kovan ja sileän alustan päälle tallautuu ja tiivistyy liukas jääpeite. Nasta- ja kitkapohjakengät helpottavat kulkemista talvisissa olosuhteissa, tarjoten parempaa pitoa ja madaltaen kaatumisen ja loukkaantumisen riskiä.

    Pääasiassa pitopohjakengät ovat myös vedenpitäviä ja lämpimiä, eli täydellisiä talvikenkiä.

    Tällä sivulla tarjoamme tietoa nastakengistä ja kitkakengistä, niiden eroista ja käyttötarkoituksista. Omat mieltymykset ja maasto sekä olosuhteet, joissa normaalisti liikut, vaikuttavat oikean pitopohjakengän valintaan. 

    Hanwag x Michelin V-Rough

    • Hyvä pito märällä, liukkaalla ja lumella
    • Mukavat kävellä kaikissa olosuhteissa

    Syyskuussa 2017 myyntiin julkaistu Michelin V-Rough on saksalaisen kenkäspesialisti Hanwagin ja ranskalaisen rengasvalmistaja Michelinin yhteistyön tulos. Yrityksillä on yhdessä yli 220 vuoden kokemus valmistamistaan tuotteista ja V-Rough on syntynyt yhteistyössä Michelinin kehitysosaston yli 6 000 työntekijän kanssa. Uuden pitopohjan V-kuvio perustuu suosittuun Michelin Alpin 5 -talvirenkaaseen, mikä on muokattu kenkään sopivaksi. Hanwagin valmistama mukava, huippulaadukas nahkakenkä yhdessä Michelinin uuden pohjan kanssa on täydellinen valinta kaikkiin talvikeleihin, niin kaupungille kuin retkillekin.

    Michelin V-Rough -pohjan kevyt, luistamaton WIC-kumiseos on pitkäikäinen ja tarjoaa vahvan pidon niin liukkailla kuin kosteilla alustoilla, aina -30 °C pakkasiin asti. Pohjan kuvio on itsestään puhdistuva, eikä siihen kasaannu lumi tai maa-aines. Eteenpäin kulkemiseen suunnitellun kuvion ristiin menevät palat takaavat luotettavan pidon, kannan ja kärjen tukevat palat tekevät askeltamisesta vakaata ja palojen välissä olevat leveät kolot mahdollistavat veden, lumen ja maa-aineksen kulkeutumisen ulos kuviosta, tehden pohjasta samalla taipuisan ja mukavan kävellä.

    Michelin V-Rough -pohja on saatavilla Partioaitasta Hanwagin talvikengissä, jotka ovat korkealaatuisesta nahasta Euroopassa valmistettuja, pitkäikäisiä kenkiä vedenpitävällä Eco Shell tai Gore-Tex-kalvolla varustettuna.

    Hanwag IceGrip

    • Hyvä pito lumella ja kovalla pakkasella
    • Ei nastoja, joten voi käyttää myös sisätiloissa

    Hanwagin IceGrip-pohjan kuvion seassa on tyynyjä, joiden kumiseoksessa on erittäin hienoksi jauhettuja lasihiukkasia. IceGrip-pohjat ovat kuin kenkiesi pohjassa olisi hiekkapaperia tuomassa lisää kitkaa, ja pitoa onkin jopa seitsemän kertaa enemmän kuin tavanomaisissa kumipohjissa. IceGrip-pohjien kumiseos on myös huomattavasti tavallista pehmeämpi, jotta pohjat säilyttäisivät taipuisuutensa ja kitkaominaisuutensa myös kovilla pakkasilla. Koska pohjissa ei ole nastoja, voit myös huoletta kävellä kengillä sisätiloissa liukastelematta ja ilman huolta, että lattia rikkoontuisi allasi.

    Merrell x Vibram Arctic Grip

    • Hyvä pito jopa märällä jäällä
    • Kestävät sekä mukavat kävellä kaikilla alustoilla

    Arctic Grip on Vibramin syksyllä 2016 julkaisema uusi pohjamateriaali, joka tarjoaa pitoa märälläkin jäällä tavalla, joka on nastattomille kengille ennennäkemätöntä. Vibram ei paljasta Arctic Grip -materiaalin tarkkaa koostumusta – vain että materiaali on uniikki, uudella käsittelytekniikalla luotu polymeeriyhdiste. Materiaali toimii hiekkapaperin tavoin, tarraten jään pintaan tavallista kumia karheammalla pinnallaan.

    Arctic Grip -palat ovat vain osa kengän pohjakuviota, sillä pääasiassa pohja on Vibramin Icetrek -kumiseosta, joka jo itsessään on suunniteltu kylmiin oloihin ja tarjoaa hyvän pidon lumella ja liukkaalla. Upottamalla Arctic Grip -palat perinteisemmän kumiseoksen sekaan pohjan kulutuskestävyys säilyy hyvänä samalla, kun pito liukkaalla on oleellisesti parempi, kuin tavanomaisissa kumiseoksissa. Yksityiskohtana kaikissa Arctic Grip -pohjissa on seassa yksi lämpökromaattinen pala, joka vaihtaa väriä siniseksi, kun lämpötila laskee alle 0 °C, varoittaen näin mahdollisesta jäästä.

    Vibram Arctic Grip -pohjat ovat saatavilla Partioaitassa useissa Merrellin talvikenkämalleissa, niin aikuisille kuin lapsillekin.

    Icebug BUGrip -nastakengät

    • Paras mahdollinen pito liukkaalla
    • Ei suositella liikkumista sisätiloissa

    Icebugin tunnettu nastapohja tarjoaa parhaan mahdollisen pidon jäisellä alustalla. BUGrip® -pohja on erikoiskumipohjan sekä siihen integroitujen 10–19 hiiliteräsnastan kokonaisuus. “Älykkäät” nastat toimivat itsenäisesti ja mukautuvat alustaan. Pehmeämmillä alustoilla, kuten jäällä tai lumella, nasta pureutuu alustaan. Kovilla ja tasaisilla alustoilla, kuten asfaltilla ja betonilla, nasta painuu pohjakumin sisään, suojaten nastaa turhalta kulumiselta. Kovilla ja epätasaisilla alustoilla, kuten kivillä ja kallioilla, pito syntyy kumipohjan ja nastojen yhteisvaikutuksesta. Suurin osa Icebugin kengistä on varustettu BUGrip® -pohjalla. Ei suositella sisäkäyttöön, ja erityisesti pehmeitä lattiapintoja, kuten puisia lattioita ja muovimattoja tulee varoa.

    Icebug BUGweb -liukuesteet

    • Erinomainen pito liukkaalla
    • Nastaverkon voi helposti irrottaa, jolloin kengällä voi kävellä sulalla kadulla ja sisätiloissa

    Icebug BUGweb® -kenkien pohjassa on kuudella hiiliteräsnastalla varustettu BUGweb®-nastaverkko. Verkko on irrotettavissa kengän pohjasta, kun siirrytään sisätiloihin tai edessä on esimerkiksi kuivaa tietä. BUGweb® on vaivaton asentaa paikalleen ja se istuu kengän pohjan muotoiluun täydellisesti, sillä verkolle on tehty pohjaan omat uurteensa, joihin asettuessaan vain verkon nastat yltävät itse kengän pohjakuvion yli. Näin kenkä ei pääse liukumaan verkon päällä, vaan verkko pysyy tukevasti paikallaan.

    Icebug x Michelin WIC

    • Hyvä pito kaikilla alustoilla
    • Helppo kävellä kaikkialla miettimättä nastoja

    Kitkakenkien pito saadaan aikaan sekä pohjan kuvioinnin että pehmeän kumiseoksen luoman kitkan yhteisvaikutuksesta. Icebug x Michelin WIC tarjoaa parasta nastatonta pitoa talveen. Michelin WIC -kitkakenkien pohja on valmistettu ainutlaatuisesta kumiseoksesta, joka säilyttää pehmeytensä tarjoten erinomaista pitoa liukkailla ja kosteilla alustoilla aina -30 °C pakkasiin asti. Voit kävellä huoletta kaikissa talviolosuhteissa, kaikilla alustoilla.

    Icebug x Michelin WIC -pitopohjan V-muotoinen kuvio tarjoaa erinomaista kitkaa niin märällä, liukkaalla kuin lumessa. Vesi, lumi ja maa-aines kulkeutuvat pohjan V-kuvion uria pitkin pois kengän alta, jolloin pohjan kuvio pystyy paremmin pureutumaan alustaan. Periaate on sama kuin auton maasto- ja talvirenkaissa, joista Michelin on ammentanut inspiraatiota uuden kengänpohjansa toteutukseen.

    Icebug, pitävien kenkien edelläkävijä, sekä Michelin, pitävien autonrenkaiden asiantuntija ovat yhdistäneet voimansa. Pitkän yhteistyön tuloksena on viimein tullut aika julkistaa yhteisen suunnittelutyön tulos: kitkakenkä talveen jäälle ja lumelle.

    Salomon-nastapohjat

    • Erinomainen pito maastossa
    • Salomonin kengistä tuttu keveys ja istuvuus

    Salomon on tehnyt joistakin suosituista juoksu- ja ulkoilukengistään talveen entistä paremmin sopivat mallit lisäämällä pohjan jo ennestään pitävään kuvioon nastoja. Partioaitan valikoimasta mainittakoon esimerkiksi juoksukengät Spikecross 3 CS ja Speedspike CS, sekä ulkoilukengät X-Ultra 2 Spikes GTX. Kaikissa näistä kengistä on jo ennestään maastossa ja lumella hyvin pitävä, lähinnä traktorinrengasta muistuttava kuvio, johon on lisätty nastoja tuomaan lisää pitoa liukkaissa oloissa. Salomonin jalkineiden tuttu istuvuus, keveys ja kestävyys ovat läsnä kuten tavallisesti. Lopputuloksena ovat erinomaiset kengät juoksuun tai ulkoiluun liukkaalla ja kylmällä säällä, haastavassakin maastossa.

    Irralliset liukuesteet

    • Helpot kiinnittää ja irrottaa tarpeen mukaan
    • Hyvä lisävaruste päivittäisiin arkikenkiin liukkaina päivinä

    Kaiken tyyppisistä kengistä saa halutessaan paremmin talveen sopivat kiinnittämällä pohjaan liukuesteet. Liukuesteitä on myynnissä monenlaisia, esimerkiksi koko kengänpohjan peittäviä verkkoja tai kantapään alle tulevia nastapohjaisia kumilevyjä. Icebugilta saa myös sisätiloihin tarkoitettuja, lähes tasaisia kumipohjia, joka peittää Icebug-kenkien pohjassa olevat nastat ja estää näin sekä liukastelun esimerkiksi marketin lattioilla että pehmeämpien lattiapintojen vahingoittumisen. Liukuesteet ovat toimiva kompromissi tilanteisiin, kun kaivataan lisää pitoa hankalassa paikassa tai lyhyempiin matkoihin. Jotkin mallit ovat suunniteltu juoksukäyttöön, jossa liukuesteet tuovat liukkaalla säällä lisää pitoa ja turvaa juoksulenkkeihin.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite