Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet


    TUOTEHUOLTOPISTEET

    Myymälöidemme tuotehoitopisteillä voit vahata kenkäsi tai G-1000-vaatteesi veloituksetta. Tarjoamme vahaa, tarvittavat välineet ja hoitopisteen jokaisessa myymälässämme, ja henkilökuntamme neuvoo sinua mielellään. Jatkuva etu on vain 365-klubin jäsenille.

    Pese tuotteet ennen vahausta

    Vaelluskengät ja G-1000-vaatteet tulee pestä kotona ennen vahaamista, sillä likaisiin kenkiin tai vaatteisiin ei vaha imeytyy huonommin. G-1000-vaatteet voi pestä normaalisti pesuohjeen mukaisesti pesukoneessa. Nahkaisten vaelluskenkien pesemisestä löydät videon alempaa tältä sivulta.

    Varaa runsaasti aikaa etenkin jos vahaat ensimmäistä kertaa

    Monilla ensikertalaisilla G-1000-vaatteen vahauksessa voi vierähtää reilu tuntikin. Parin kerran kokemuksella aika lyhenee n. 30 minuuttiin. Vaelluskenkien ensimmäisessä vahauksessa voi kulua 30-60 minuuttia, mutta parin kerran jälkeen vahaus voi suoriutua jo n. 15 minuutissa.

    Jätä G-1000-vaatteesi Partioaitan henkilökunnan vahattavaksi

    Voit halutessasi jättää G-1000-vaatteesi meille vahattavaksi. Takin vahaus maksaa 35 euroa ja housujen vahaus maksaa 20 euroa myymälöissämme.

    Katso lähin myymäläsi »


    Ei jäsenmaksua,
    ei jäsenkorttia

    Saat upeita etuja

    Pääset mukaan
    aktiiviseen
    yhteisöön
    365 Klubi logo
    Tervetuloa mukaan!

    Liity klubiin »

    Huoltamalla pidennät käyttöikää

    Säännöllinen huoltaminen ja hoitaminen kannattaa. Perimmäinen tavoite varusteiden huollossa on saada käytössä tarttunut lika ja roskat poistettua. Pöly, lika ja vaatteeseen jäänyt hiki kuluttavat materiaaleja erittäin nopeasti ja heikentävät niiden teknisiä ominaisuuksia.

    Katso oppaat »

    Miksi varusteet kannattaa huoltaa?

    Retkeilyvaatteiden ja retkeilyvarusteiden hoito sekä huolto olisi hyvä opetella heti oman retkeilyharrastuksen alkaessa. On olemassa paljon päteviä syitä, miksi usein kalliita välineitä ja vaatteita kannattaa hoitaa ja huoltaa hyvin.

    Ilmastonmuutos ja ympäristö

    Tuotteiden valmistaminen vaatii paljon resursseja kuten energiaa, vettä ja raaka-aineita, joiden käyttö ja hankinta rasittavat luontoa ja ympäristöä. Mitä enemmän tuotteita ostetaan, sitä enemmän myös luontoa rasitetaan. Hanki laadukas tuote, jonka elinkaari on pitkä ja jota omalla huolenpidollasi vielä pidennät.

    Turvallisuus

    Retkeillessä ja vaeltaessa saattaa joutua tilanteisiin, joissa vaatteiden ja varusteiden on oltava moitteettomassa kunnossa. Jos vaelluskengät eivät pidä vettä,  makuupussin untuva on päässyt kastumaan tai tiivistymään tai kirves on tylsä ja ruosteessa, hieno retkeilyharrastus saattaa saada ansaitsematonta ja julkaisukelvotonta kritiikkiä. Ääriolosuhteissa kyse voi olla vakavammistakin asioista. Pidä vaatteet ja varusteet siinä kunnossa, että pärjäät niillä vaativammissakin olosuhteissa. Ja onhan ehjiä ja puhtaita tuotteita aina mukavampi käyttää kuin rikkinäisiä ja likaisia.

    Kustannukset

    Kun ostat kalliimman ja laadukkaamman tuotteen, voit odottaa sen kestävän pitkään ja vaativampiakin olosuhteita. Hoitamalla ja huoltamalla tuotetta oikein ja säännöllisesti, voit pidentää tuotteen käyttöikää merkittävästi. Kustannuksia voi laskea esimerkiksi tuotteen hinta jaettuna sillä tehtyjen retkien määrällä tai käytössä olleiden päivien määrällä. Niinpä alkuun kalliilta vaikuttanut tuote onkin vuosien saatossa muuttunut "hintansa väärtiksi" huippuostokseksi, jonka toivot palvelevan retkeilyharrastustasi vielä pitkään. Näin uusia vaatteita tai varusteita täytyy ostaa harvemmin, mikä tarkoittaa aina säästöä kustannuksissa.

    Esteettisyys

    Hyväkuntoinen vaate näyttää hyvältä. Jos välität yhtään, miltä näytät retkilläsi tai vaelluksillasi, huolellinen hoito auttaa pitämään ulkoasusi kunnossa. Retkeilyvaatteita käytetään usein jopa päivittäin myös kaupunkiolosuhteissa, joissa on kivempi reippailla, kun ulkoinen olemus on siisti.

    Vinkkejä pesemisestä

    Pese aina tuotteen ohjeen mukaisesti. Kun peset villaa, käytä vain villalle sopivia pesuaineita. Villatuotteita ei yleensäkään tarvitse pestä kovinkaan usein. Usein riittää, kun villavaatetta tuulettaa usein ja pitkään käytön jälkeen. Peseminen on yksi epäekologisimmista teoista vaatteen elinkaaressa ja hiilinjalanjäljessä ja sitä pitäisikin välttää tai ainakin vähentää. Mieti myös, voisiko vaatteen pestä käsin pienessä vesimäärässä pesukoneen sijaan.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite