Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Miesten kuoritakit

    Miesten kuoritakit ovat nimensä mukaisesti päällimmäiseksi kerrokseksi tarkoitettuja, suojaavia takkeja, jotka toimivat kuoren tavoin: ne pitävät lämmön sisällä, päästävät kosteuden ulos ja pitävät tuulen ja veden ulkona. Useimmat miesten, kuten naistenkin, kuoritakit soveltuvat monenlaiseen ulkoiluun ja ulkoliikuntaan, sillä, toisin kuin perinteiset sadetakit, kuoritakki hengittää. Tutustu valikoimaamme alla!

    Juoksutakeiksi kuorillisista takeista ei sen sijaan ole, sillä niiden lämmönsiirtokyky ei siihen aivan riitä. Kaikki kuoritakit pitävät vettä hyvin, mutta eri malleissa voi silti olla paljon eroja, mitkä osaltaan vaikuttaa hintaan. Kuoritakin hinta muodostuu muun muassa vedenpitävän kalvon kehityksestä, testauksesta ja lopulta toimivuudesta, sekä itse vaatteessa käytetyistä materiaaleista. Hintojen vaihdellessa satoja euroja, kannattaa kalvojen ja vaatteiden ominaisuuksiin perehtyä, jotta löytää varmasti itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Autamme tässä mielellämme!

    Mitä miesten kuoritakin vesipilariarvo kertoo?

    Vesipilariarvo kertoo kankaan vedenpitävyyden, joka on olennainen ominaisuus kuoritakille, ja se ilmoitetaan aina millimetreinä. Jo 10 000 mm vesipilariarvo pitää kovankin sateen, mutta retkeilykäyttöön on suositeltavaa valita vähintään 20 000 mm vesipilariarvo. Eli mitä suurempi arvo, sen parempi vedenpitävyys.

    Huomaathan kuitenkin, että kankaan vesipilariarvo ei yksin kerro kuoritakin vedenpitävyyttä. Useimmiten vuoto nimittäin tapahtuu kuoritakin saumoista, ja siksi on tärkeää, että kaikki saumat ovat aina sisäpuolelta teipattuja. Tähän siis kannattaa kiinnittää huomiota kuoritakkia valitessa!

    Mitä tarkoitetaan kuoritakin hengittävyydellä?

    Kuoritakin hengittävyydessä on kyse kostean höyryn haihtumisesta takin sisältä kalvon ja pintakankaan läpi. Hyvä hengittävyys perustuukin laadukkaan kalvon lisäksi myös mahdollisimman suureen lämpötilan ja kosteuden eroon takin sisällä ja ulkoilmassa. Mitä lämpimämpää ja kosteampaa ilma on, sitä huonommin kalvo hengittää vesihöyryä läpi. Siksi lämpimässä ja kosteassa ilmassa voi tuntua, ettei kuoritakki hengitä.

    Miten kuoritakin vedenpitävyyttä ylläpidetään?

    Kuoritakki on käsitelty DWR-kyllästeellä (durable water repellant). Kylläste tekee sen, että vesi helmeilee pinnalta pois eikä imeydy kankaaseen. DWR-kyllästekäsittely kuluu ajan kanssa ja käytössä. Siksi on erittäin tärkeää kyllästää kuoritakkisi uudestaan, kun sade ei enää helmeile ja valu pois kankaasta, ja vettyneet alueet tuntuvat kylmiltä takkia käyttäessä. Meiltä löydät kyllästeaineet kuoritakillesi ja muille kuorivaatteille.

    Tiukassa elää vielä käsitys siitä, ettei kuoritakkia saisi tai voisi edes pestä. Päinvastoin, kuoritakkia pitää pestä, mutta takin omien ohjeiden mukaan. Voit katsoa ohjeet kuoritakin pesuun ja hoitoon oppaastamme!

    Lue lisää
    Suodatin
    47 tuotetta

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite