Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Melonta

    Melonta - Merelle, järvelle tai koskeen melomaan

    Meloa voi monella tapaa erilaisilla vesillä. Melonnan riemu on sen hiljaisuudessa ja rauhassa, joka muuttuu taitoa ja voimaa vaativaksi ponnisteluksi, kun meloo tuulessa, aallokossa tai koskissa. Moni pääsee melomaan omasta mökkirannasta, mutta hienojen melontareittien perässä kannattaa matkustaa matkojenkin päähän. 


    #ulkonaperillä

    Haluatko nähdä inspiroivan #ulkonaperillä-kuvasi tässä? Merkitse kuvaan @partioaitta, niin voimme jakaa kuvasi.


    Merimelojat retkeilevät usein ulkosaariston karuilla kallioluodoilla, joita löytyy rannikon kansallispuistoista ja virkistysalueilta. Sisävesillä voi olla upeita kirkkaita järvialueita, sokkeloisia saarten välissä kulkevia reittejä ja jylhiä vedestä pystysuoraan nousevia kallioita, kuten Saimaalla. Täytettävät packraftit mahdollistavat vaelluksen ja melonnan yhdistämisen erämaissa.

    Tutustu melontavaatteisiin ja melontavarusteisiin Partioaitan valikoimassa. Etsi sopiva melontareitti, pakkaa kajakki tai kanootti ja nauti veden päällä liikkumisesta. 

    Melontavarusteet - Pidä varusteet kuivana, syö ja nuku hyvin

    Melontavarusteista välttämättömimpiä ovat erilaiset kanootti- ja kuivapussit. Kuivapusseissa on helppo pakata kaikki varusteet. Pakkaa myös puhelin vesitiiviisti suojapussiin. Kaikki, mitä kuljetat kannella täytyy kiinnittää kajakkiin tai varustaa kellukkeella.

    Meloessa käytetään suunnistamiseen karttaa ja kompassia. Jos melot yöretkelle, tarvitset myös yöpymisvarusteet. Kupoliteltta ja riippumatto ovat melojalle sopivia majoitteita saaristossa. Koska kajakkiin ja kanoottiin mahtuu pakkaamaan myös tuoretta ruokaa, kannattaa lyhyelläkin melontaretkellä panostaa retkieväisiin ja retkiruuanlaittoon. Meloessa joudut usein kuljettamaan juomaveden mukanasi, joten ota mukaan vettä vesipussissa. Päivän juomaveden voit laittaa juomarakkoon tai juomapulloon. Kiinnitä juomapullo sulkuhaalla kannen köysiin, että aallot eivät vie sitä.

    Melontavaatteet - Melontaan sopivat vaatteet pitävät vettä, tuulta ja joustavat

    Melonnassa yläosa suojataan vedeltä ja tuulelta. Alaosaan puetaan joustavat housut, joissa on helppo istua. Kesäkuumalla hyvä vaate yläosaan on pelkkä merinopaita. Kun tuulee enemmän, voi sen päälle pukea lisää kerroksia. Päällimmäiseksi pue tuulelta ja sateelta suojaavan kalvotakki, jos sää yltyy tuuliseksi tai sataa. Vaatteiden päälle puetaan aina vielä pelastusliivi.

    Kajakissa ja packraftissa melojan suojana on usein aukkopeite. Housujen on hyvä olla teknistä materiaalia, joka joustaa ja kuivuu nopeasti. Kanootissa meloja kastuu sateessa, jolloin voi pukea sateelta suojaavat kalvo- tai sadehousut.

    Meloessa asusteet ovat tärkeät ja jopa välttämättömät. Pää suojataan lierihatulla tai lippiksellä ja käsissä voi käyttää neopreenihanskoja. Kaikissa hanskoissa kannattaa olla joku otetta pitävä pinta, jotta melasta on helppo pitää kiinni ohjattaessa.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite