Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    TILAA UUTISKIRJE - VOITA 500 € LAHJAKORTTI »

    SUUNNISTUS VAELLUKSELLA JA RETKELLÄ

    Hyvä suunnistustaito on retkeilijän yksi tärkeimmistä taidoista, vaikka kulkisikin vain merkittyjä reittejä pitkin tai käväisisi poimimassa marjoja tai korillisen sieniä tutussa lähimetsässä.

    Varmuus siitä, että hallitsee kartanluvun ja kompassin käytön, mahdollistaa vaellukset ja retket upeaan luontoomme ilman eksymisen pelkoa. Kartanlukutaidosta on iloa myös uusia vaelluksia suunnitellessa ja yöpymispaikkojen valinnassa.


    suunnistustaito mahdollistaa poiketa polulta
    Suunnistustaidon osaamalla voi luottavaisin mielin poiketa pääpoluilta ja päätyä omaan rauhaan.

    Suunnistus kannattaa opetella

    Suunnistustaitoinen pääsee usein paikkoihin, joihin ei ole tunkua. Tämä mahdollistaa luonnon kokemisen ihan omalla tavalla. Poluttomassa metsässä voi tuntea metsän syleilyn jokaisella aistilla. 

    Suunnistus metsässä on hyödyllinen liikuntamuoto

    Kulkeminen epätasaisessa maastossa kehittää motoriikkaa monipuolisesti ja on erinomainen tapa pitää keho kunnossa.

    Vaelluksella suunnistaessa käytetään samoja taitoja kuin perinteisessä kilpasuunnistuksessa, mutta usein suunnistaminen on suurpiirteisempää, ja kartat eivät ole aivan yhtä tarkkoja. Suunnistus on useimmiten retkeillessä enemmän taustalla, muiden kokemuksien ollessa tärkeämpiä. Siksi onkin tärkeää harjoitella tämä taito hyvin, jotta metsässä kulkiessa voi keskittyä nauttimaan kauniista maisemista tai tiirailemaan lintuja latvustosta.


    Suunnistusopas

    Tässä suunnistusoppaassa opetamme sinulle vaellus- ja retkeilytarkoituksessa tehtävän suunnistuksen salat. Opit käyttämään kompassia ja lukemaan karttaa sekä saat vinkkejä miten toimia, jos suunnistaminen ei ole sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

    Jokainen aihealue on omalla sivullaan ja pääset siirtymään aina seuraavaan, tai muuhun haluamaasi kohtaan, sisällysluettelon linkeistä.

    Aloita opiskelu karttamerkeistä »
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite