Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Merinovillasukat - 2 paria yhteishintaan 20 € »

    Retkiluistelu

    Retkiluistelu - Retkielämyksiä talvisissa vesistöissä

    Retkiluistelu on erinomainen harrastus talvella, kun järvet ovat jäässä. Retkiluistimet kiidättävät retkeilijää vauhdikkaasti ja maisema vaihtuu nopeasti. Pakkaa reppuun retkeilyvarusteet ja lähde luistelemaan, mutta muista myös turvallisuusvälineet. Jäänaskalit ja heittoköysi kuuluvat retkiluistelijan vakiovarusteisiin.

    Retkiluisteluvaatteet - Kerrospukeutumalla lämpöä ja suojaa

    Retkiluistelussa on tärkeää pukea useita kerroksia, jotta voi säätää lämpötilaa tarpeen mukaan. Lämmin ja liikuntaan sopiva aluskerros puetaan joustavan tai teknisen välikerroksen alle. Kuorikerroksen on hyvä olla vedenpitävä tai vähintään tuulenpitävä, sillä luistelureitti voi sisältää sulamisvettä tai hyvin avoimia tuulisia osuuksia. Turvallisuussyistä on hyvä myös suosia värikkäitä takkeja, jotka erottuvat jään ja lumen seasta hädän tullen paremmin. 

    Asusteista tärkeimpiä ovat lämpimät hanskat, mukava päähine ja kaulaa suojaava huivi. Hanskoilla täytyy saada hyvä ote sauvoista. Mukava päähine on sellainen joka sopii kylmällä ilmalla etenemiseen. Ohuempi talvihattu tai fleecepipo ovat hyviä valintoja.

    Retkiluisteluvarusteet - Luistimet jalkaan ja reppu selkään

    Retkiluistimissa on perinteisiä hokkareita tai kaunoluistimia pidemmät ja leveämmät terät, jotka vakauttavat liukua epätasaisella jäällä. Osa retkiluistimista ovat hyvin simppeleitä kokonaisuuksia, joihin voi liittää tavalliset vaelluskengät. Osaan on luistimista asennettu maastohiihdosta tutut BC-siteet, joilloin pariksi käy vain siteisiin sopivat monot. 

    Sauvat ovat hyvä apuväline luistellessa. Niillä on mukava lykkiä vauhtia ja luistelusta tulee vauhdikkaampaa ja hiihdonomaista. Teräväkärkiset luisteluun tai hiihtoon suunnitellut sauvat purevat parhaiten jäähän. Luisteluretkelle pitää aina ottaa mukaan turvavarusteet. Jäänaskalit ja heittoliina pelastavat, jos jää sattuu pettämään. Vaativiin olosuhteisiin suunniteltu reppu omiaan myös retkiluistelussa.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite