Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Merinovillasukat - 2 paria yhteishintaan 20 € »

    HUOLTO, HOITO JA KORJAUS

    Nykyaikaisten teknisten ulkoiluvarusteiden toiminta perustuu rakenteellisten yksityiskohtien ohella itse materiaalien toimivuuteen. Yleensä teknisten vedenpitävien ja hengittävien materiaalien tulee olla puhtaita, jotta ne toimivat oikein. Lisäksi niiden elinikä pidentyy oikealla hoidolla merkittävästi.

    Perimmäinen tavoite varusteiden huollossa on saada käytössä tarttunut lika ja roskat poistettua. Pöly, lika ja vaatteeseen jäänyt hiki kuluttavat materiaaleja erittäin nopeasti - esimerkiksi vetoketjut kuluvat helposti ja lähes huomaamattomasti käyttökelvottomiksi, jos niihin on jäänyt hiekkaa tai pölyä.


    Vaatteiden pesu ja huolto

    Ota tavaksi pestä ja hoitaa vaatteet kuntoon heti vaelluksen tai lyhyenkin päiväretken jälkeen. Lähes kaikki nykyaikaiset retkeilyvarusteet voidaan pestä vedellä ja sopivalla pesuaineella. Eri materiaaliryhmille on lisäksi omat kyllästys- ja hoitoaineensa. Mutta pese vain tarpeen mukaan, muutoin suosi tuuletusta.

    Vaelluskenkien hoito ja huolto

    Yleensä retkeily- ja vaelluskengät joutuvat kovemmalle käytölle kuin arkikengät. Täten niiden huoltotarvekin on tiheämpi. Monien mielestä kalliin kengän pitää kestää käyttöä, mutta asia on pikemminkin niin, että säännöllisesti huoltamalla kallis kenkä säilyy pitkäikäisenä.

    Varusteiden huolto ja korjaus

    Kun retken jälkeen tyhjennät repun tai rinkan, kartoita varusteiden huoltotarve. Monille varusteille saattaa riittää pelkkä kuivatus, tuuletus ja siistiminen. Hyvänä nyrkkisääntönä voikin pitää sitä, että kuivaltakin tuntuva kannattaa kuivattaa. Säännöllisellä huollolla korjaustarpeet vähenevät ja voit säästyä ikäviltä yllätyksiltä.

    Klubilaiset vahaavat aina ilmaiseksi

    Tiesithän, että 365-klubilaisena voit vahata kenkäsi tai G-1000-vaatteesi veloituksetta myymälöidemme tuotehoitopisteillä. Tarjoamme vahaa, tarvittavat välineet ja hoitopisteen jokaisessa myymälässämme, ja henkilökuntamme neuvoo sinua mielellään.

    Jatkuva etu on vain 365 Klubin jäsenille. Lue lisää.

    Maksulliset huoltopalvelut myymälöissämme

    G-1000-vaatteiden vahaus
    Voit jättää G-1000 vaatteesi myös henkilökuntamme vahattavaksi. Voit tuoda vaatteesi vahattavaksi mihin tahansa myymäläämme. Lue lisää »

    Kenkien uudelleenpohjaus
    Laadukkaiden vaellus- ja retkeilykenkien ulkopohjat on mahdollista uusia ja vaihtaa. Loppuun asti kulutettu tai rikkoutunut pohja ei tarkoita, että kengän käyttöikä olisi tullut täyteen. Lue lisää »

    Katso lähin myymäläsi »

    Miksi varusteet kannattaa huoltaa?

    Retkeilyvaatteiden ja retkeilyvarusteiden hoito sekä huolto olisi hyvä opetella heti oman retkeilyharrastuksen alkaessa. On olemassa paljon päteviä syitä, miksi usein kalliita välineitä ja vaatteita kannattaa hoitaa ja huoltaa hyvin.

    Ilmastonmuutos ja ympäristö

    Tuotteiden valmistaminen vaatii paljon resursseja kuten energiaa, vettä ja raaka-aineita, joiden käyttö ja hankinta rasittavat luontoa ja ympäristöä. Mitä enemmän tuotteita ostetaan, sitä enemmän myös luontoa rasitetaan. Hanki laadukas tuote, jonka elinkaari on pitkä ja jota omalla huolenpidollasi vielä pidennät.

    Turvallisuus

    Retkeillessä ja vaeltaessa saattaa joutua tilanteisiin, joissa vaatteiden ja varusteiden on oltava moitteettomassa kunnossa. Jos vaelluskengät eivät pidä vettä,  makuupussin untuva on päässyt kastumaan tai tiivistymään tai kirves on tylsä ja ruosteessa, hieno retkeilyharrastus saattaa saada ansaitsematonta ja julkaisukelvotonta kritiikkiä. Ääriolosuhteissa kyse voi olla vakavammistakin asioista. Pidä vaatteet ja varusteet siinä kunnossa, että pärjäät niillä vaativammissakin olosuhteissa. Ja onhan ehjiä ja puhtaita tuotteita aina mukavampi käyttää kuin rikkinäisiä ja likaisia.

    Kustannukset

    Kun ostat kalliimman ja laadukkaamman tuotteen, voit odottaa sen kestävän pitkään ja vaativampiakin olosuhteita. Hoitamalla ja huoltamalla tuotetta oikein ja säännöllisesti, voit pidentää tuotteen käyttöikää merkittävästi. Kustannuksia voi laskea esimerkiksi tuotteen hinta jaettuna sillä tehtyjen retkien määrällä tai käytössä olleiden päivien määrällä. Niinpä alkuun kalliilta vaikuttanut tuote onkin vuosien saatossa muuttunut "hintansa väärtiksi" huippuostokseksi, jonka toivot palvelevan retkeilyharrastustasi vielä pitkään. Näin uusia vaatteita tai varusteita täytyy ostaa harvemmin, mikä tarkoittaa aina säästöä kustannuksissa.

    Esteettisyys

    Hyväkuntoinen vaate näyttää hyvältä. Jos välität yhtään, miltä näytät retkilläsi tai vaelluksillasi, huolellinen hoito auttaa pitämään ulkoasusi kunnossa. Retkeilyvaatteita käytetään usein jopa päivittäin myös kaupunkiolosuhteissa, joissa on kivempi reippailla, kun ulkoinen olemus on siisti.

    Vinkkejä pesemisestä

    Pese aina tuotteen ohjeen mukaisesti. Kun peset villaa, käytä vain villalle sopivia pesuaineita. Villatuotteita ei yleensäkään tarvitse pestä kovinkaan usein. Usein riittää, kun villavaatetta tuulettaa usein ja pitkään käytön jälkeen. Peseminen on yksi epäekologisimmista teoista vaatteen elinkaaressa ja hiilinjalanjäljessä ja sitä pitäisikin välttää tai ainakin vähentää. Mieti myös, voisiko vaatteen pestä käsin pienessä vesimäärässä pesukoneen sijaan.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite