Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Talviretkeily ja lumikenkäily

    Talviretkeily ja lumikenkäily - Päiväretkiä lumiseen luontoon

    Talvella luontokohteet heräävät aivan uudenlaiseen loistoon. Nuotiopaikat, laavut ja kodat odottavat innokasta talviretkeilijää. Muihin vuodenaikoihin nähden, talven päiväretkille otetaan mukaan enemmän lämmikkeitä ja pakataan mukaan kuumempaa juotavaa. Jalkaan laitetaan lumikengät, pitopohjakengät tai sukset. Talviretkiä voi tehdä missä vain kunhan on lunta ja välineet joilla edetä lumessa.


    #ulkonaperillä

    Haluatko nähdä inspiroivan #ulkonaperillä-kuvasi tässä? Merkitse kuvaan @partioaitta, niin voimme jakaa kuvasi.


    Talviretkeilyvaatetus - Riittävästi lämpöä liikkeessä ja tauolla

    Talretkelle pukeutuminen aloitetaan tietenkin aluskerrastosta ja erityisesti merinovillakerrasto. Välikerrokseksi sopii villapaita tai paksu fleece. Niissä on hyvä lämmöneristysominaisuus. Jos on paljon kannettavaa repussa tai meno on aktiivisempaan niin on hyvä suosia ohuempia tai teknisempiä materiaaleja. Talviretkeilyyn soveltuva talvitakki on hyvä yleisvalinta uloimmaksi kerrokseksi. Tauoilla paksu untuvatakki pääsee oikeuksiinsa ja liikkuessa ohuempi softshell- tai kuoritakki on voi olla täysin riittävä. Talviretkille pukeudutaan sään mukaan.

    Pään alue on hyvä huomioida talviretkellä. Pipoja, balaclavoja, talvihattuja ja tuubihuiveja yhdistelemällä saa aikaan lämpimän kokonaisuuden. Paksut käsineet ja hyvät villasukat ovat myös erityisen tärkeät. 

    Talviretkeilykengät - Pitävät tai lumikenkiin sopivat talvikengät

    Vuorelliset, vedenpitävät ja korkeavartiset talvikengät toimivat talviretkellä. Mikäli retkireitti kulkee syvässä hangessa tai valkeakulkuisessa maastossa, on kenkiin hyvä sovittaa perinteiset lumikengät tai modernit liukulumikengät. Ylläpidetyllä ja auratulla talviretkireitillä pärjää sellaisilla kengillä, joissa on riittävän pitävä pohja. 

    Talviretkeilyvarusteet - Lumikengät ja varusteet koko talvipäiväksi

    Ennen talviretkelle lähtöä varmista, että pakkaat mukaan termospullollisen lämmintä juotavaa, lämpimiä vaihtovaatteita ja otsavalaisimen. Taukopaikalla on hyvä olla mukana istuinalusta ja nuotiovarusteet makkaran tai tikkupullan paistoon. Valitse sellainen reppu, joka on riittävän kestävä ja lujaa tekoa, että se kestää pakkaskeliä eikä päästä lunta sisään. 

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite