Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Mitä varusteita inttiin?

    Armeijan aloitus

    Armeijan aloituksen lähestyessä on aika miettiä mitä pakata mukaan ja mitä omia vaatteita voi mukaan ottaa. Puolustusvoimat tarjoaa palvelukseen astuville varusmiehille suuren määrän varusteita. Varustesäkki ei kuitenkaan kata kaikkea mitä voisi toivoa, varsinkaan talvikeleille. Tältä sivulta löydät vinkit ja varusteet, jotka helpottavat arkea palveluksessa ja tekee kasarmi- ja leirielämästä mukavampaa ja lämpimämpää.

    Vinkit pukeutumiseen


    Pukeudu kerroksittain

    Mitä enemmän vaatekerroksia on päällä, sitä lämpimämpi myös on. Aluskerrasto lämmittää ihoa vasten ja siirtää kosteuden välikerrastoon. Välikerrasto eristää ja päällimmäinen kerrasto suojaa tuulelta ja kosteudelta. Katso opas Kerrospukeutumisen perusteet »

    Pelisilmä

    Mieti tarkkaan mitä olet menossa tekemään ja pukeudu sen mukaan. Ota aina mukaan lämmintä ja kuivaa vaatetta.

    Vinkit varusteisiin

    Puolustusvoimat tarjoaa varusmiehille laadukkaat varusteet, mutta varsinkin talvella muutama oma lisävaruste takaa mukavuuden ja lämmön.

    Merinovillainen aluskerrasto

    Merinovilla hengittää hyvin ja siirtää kosteutta tehokkaasti. Eli hiki siirtyy iholta ulompiin vaatekerroksiin ja näin iho pysyy kuivempana ja siten lämpimämpänä. Jos sattuukin märkä keli tai hiki virtaa enemmänkin, niin merinovillan hyvä ominaisuus on se, että se lämmittää märkänäkin. Lue tarkemmin merinovillan ominaisuuksista »

    Kerrospukeutuminen 

    Varpaat, kädet ja pää

    Kun varpaisiin, käsiin tai päähän tulee kylmä, vaikuttaa se koko kehon lämpötilaan suuresti. Joten päähine sekä hyvät sukat ja hanskat ovat tarpeeseen.

    Hanskat

    Intin tarjoamat vaihtoehdot ovat ohuet sormikkaat tai paksut rukkaset, jotka eivät sovellu niin hyvin intin tarjoamiin aktiviteetteihin. Talveksi kannattaa ottaa siis mukaan topatut hanskat, jotka pitävät sormet lämpimänä.

    Merinovillaiset sukat

    Intin villasukat lämmittävät mutta eivät istu jalkaan niin hyvin kuin omat sukat. Merinovillaiset sukat ovat lämpimät ja kuivuvat nopeasti.

    Merinovillasukat 

    Buff-huivi

    Monikäyttöinen huivi lämmittää ja suojaa hyvin sekä kesällä että talvella.

    Maihinnousukengät (Vaelluskengät)

    Palveluksessa ollaan jatkuvasti pitkiä aikoja jaloilla, joten kenkien on istuttava hyvin jalkaan. Omat kengät voi sisäänajaa jo kauan ennen palvelusta. Tämä säästää jalkasi uselta vammalta, jotka syntyvät intin alussa.

    Vaelluskengät 

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite