Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Merinovilla

    Merinovillaa saadaan merinolampaista, joita kasvatetaan erityisesti Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Lampaista saatavan villan kuidut ovat selkeästi pidempiä ja ohuempia kuin normaalissa villassa. Merinovilla on erinomainen materiaali ulkoiluun ja ulkoliikuntaan, ja se onkin nykyään yleinen materiaali teknisissä alusvaatteissa. Merinovilla on kevyt, lämmin, tehokkaasti kosteutta siirtävä, eikä se haise pahalle kovankaan käytön jälkeen.

    MERINOVILLAN EDUT

    Lämmittää tehokkaasti

    Merinovillan yksittäinen kuitu on ohuempi ja normaalia villaa voimakkaammin kihartuvaa, minkä ansiosta materiaaliin muodostuu tuhansia pieniä ilmataskuja, jotka pitävät käyttäjän lämpimänä kylmälläkin säällä.

    Lämmittää myös kosteana

    Merinovilla tuntuu kuivalta ja lämpimältä myös kosteana. Tämä on erityisen hyödyllistä talvisin, kun pidetään taukoa. Pysyt lämpimänä myös tauon aikana vaikka olisitkin hikoillut. Merinovilla myös kuivuu nopeasti.

    Siirtää kosteutta

    Yksi tärkeimmistä merinovillan hienoista ominaisuuksista on sen kyky siirtää kosteutta. Urheillessa ja liikkuessa ihminen hikoilee, jolloin iho kostuu. Iholle jäävä kosteus alkaa nopeasti kylmettämään, ellei sitä saada iholta pois. Merinovilla toimii tässä erinomaisesti ja siirtää iholta kosteutta merkittävästi paremmin kuin keinokuidut.

    Antibakteerinen luonnonmateriaali

    Merinovilla on luonnostaan huono kasvualusta mikrobeille, joten villa ei haise pahalle kovankaan hikoilun jälkeen. Merinovillaista vaatetta ei tarvitse pestä niin usein kuin keinokuituisia. Lisäksi materiaali ei sido itseensä hajuja pitkänkään käytön jälkeen ja usein pelkkä reilu tuuletus käytön jälkeen riittää pesun sijaan. Tarvittaessa merinovaatteen voi pestä pesukoneessa 40 celsiusasteessa. Huuhteluainetta ei suositella. Katso ohjeet villavaatteen pesuun.

    Viilentää lämpimällä

    Merinovilla hengittää erinomaisesti ja tasaa lämpötilaeroja. Siksi siitä valmistetut vaatteet soveltuvat mainiosti käytettäväksi myös kesäaikaan.

    Ei kutita

    Koska merinolampaasta saatavan villan kuitu on pitkä ja pehmeä, merinovillainen vaate ei kutita kuten villavaate normaalisti tekee. Lisäksi villa tuntuu iholla pehmeältä.

    Paloturvallinen

    Merinovilla on keinokuituja paloturvallisempi. Sen syttymispiste on yli 500 °C eikä se sula kuten keinokuitu. Vertailun vuoksi puuvillan syttysmipiste on reilu 200°C ja polyesterin sulamispiste n. 250°C, mutta jo reilussa 80°C asteessa materiaali voi venyä ja menettää muotonsa.

    Tutustu Partioaitan merinovillaisiin vaatteisiin »

    Mitä on new wool?

    Jotkin tuotemerkit saattavat kuvata villamateriaaliaan termillä new wool. Lähtökohtaisesti tämä tarkoittaa uutta, ensimmäistä kertaa prosessoitua villaa, eli suomeksi tavallista villaa, jota ei ole kierrätetty vanhoista villamateriaaleista. Merinovilla voi myös olla new wool, mutta new wool ei sinällään tarkoita merinovillaa.

    Suosittuja merinovillaisia tuotteita 

    Villan lumo

    Ilmastoon ja ympäristöön vaikuttavat tekijät otetaan huomioon ostoksia tehtäessä yhä useammin ja niitä pidetään tärkeinä kriteereinä. Kestävää kuluttamista ajatellen villa on erinomainen valinta. Hyviä, vastuullisia valintoja ei ole aina helppo tehdä, mutta esimerkiksi vaatteiden suhteen villatuotteet ovat aina hyvä valinta. Villalla on paljon hyviä ominaisuuksia, ja se sopii melkein mihin vain.

    Lumoudu villasta »

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite