Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Retkikirveet & retkisahat

    Kirves on erinomainen ja tarpeellinen työkalu pitää mukana varsinkin vähän pidemmillä retkillä. Nykyajan retkikirveet ovat niin kevyitä ja sirorakenteisia, että niiden kantaminen ja pakkaaminen mukaan on helppoa. Retkikirves on kätevä, ja jopa välttämätön, työkalu leiriytyessä. Sen avulla pätkit ja halkaiset helposti polttopuut nuotioon, jos sellaisen haluat sytyttää.

    Talvella, kun vesistöt ovat jäässä, vettä voi hakea lähellä olevasta järvestä tai purosta rikkomalla jään kirveellä. Joskus teltoista saattaa puuttua telttakeppejä ja silloin jämäkkä ja laadukas retkikirves on vaeltajan paras kaveri. Kirveen hamarapuolta voi mainiosti käyttää myös vasarana esimerkiksi telttakeppien maahan lyömisessä.

    RETKIKIRVES KANNATTAA PITÄÄ MUKANA

    Kirves ei siis ole mikään ylimääräinen painolasti rinkassasi. Se voi vaelluksella osoittautua painonsa arvoiseksi kultaa. Kirveitä löytyy monenlaisia malleja, joiden käyttötarkoitus hieman vaihtelee mallista riippuen. Gränsforsin kevyin kirvesmalli on erittäin laadukas retkikirves ja sopii erinomaisesti juuri retkeilyyn. Se tunnetaan myös nimellä Small Hatchet ja tuotteen mukana tule nahkainen teräsuoja. Roselli on erittäin perinteikäs puukkovalmistaja, mutta se valmistaa myös retkikirveitä, retkipiilu nimeltään. Rosellin retkikirveet ovat paitsi käytännöllisiä työkaluja, ne ovat myös erinomaisia lahjoja kaikille retkeilyä harrastaville. Isälle, tai miehelle ylipäätänsä, hieno lahjaidea on esimerkiksi Rosellin retkipiilu + hiomakivi, joka toimitetaan lahjapakkauksessa.

    RETKISAHA

    Myös retkisaha on kätevä retkeilijän työkalu. Se on yllättävän kätevä ja tehokas pienempien puiden ja paksujen oksien katkomiseen. Esimerkiksi Savotan Taskusaha sahaa puuta molempiin suuntiin vedettäessä ja terä muistuttaa toiminnaltaan moottorisahan terää. Se voidaan myös teroittaa moottorisahaviilalla. Savotan retkisaha menee pieneen tilaan ja se painaa vain 105 g, joten se kulkee todella vaivattomasti retkellä mukana.

    Lue lisää

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite