Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Rinkan valinta

    Koko


    Rinkan koko määräytyy käyttötarkoituksen mukaan. Yleisesti voidaan sanoa, että 60–70 –litrainen rinkka on moneen käyttöön sopiva. Viikon vaellusvarusteet mahtuvat tämänkokoiseen rinkkaan ja se on käyttökelpoinen myös matkailua ajatellen.

    Isompaa, 80-110 -litraista rinkkaa, saattaa tarvita esimerkiksi useamman viikon yksinvaelluksella.

    Putkirinkka vai anatomic


    Putkirinkassa on alumiinikehikko, johon sekä reppuosa että selkää vasten tuleva kantolaite on kiinnitetty. Putkirinkan etuna voidaan pitää hyvää kannettavuutta raskailla kuormilla, sekä rungon suomia mahdollisuuksia esimerkiksi teltan ja makuualustan kiinnittämiseen.

    Alumiinijäykisteinen anatomic-rinkka mukailee kehon liikkeitä, joten sitä on mukava kantaa. Anatomic –rinkka koetaan usein myös putkirinkkaa monikäyttöisemmäksi esimerkiksi matkailtaessa.

    Istuvuus


    Rinkkaa valittaessa kannattaa panostaa istuvuuteen. Kuten kenkää ostettaessa, myös rinkkaa tulisi sovittaa oikean vaihtoehdon löytämiseksi.

    Rinkkaa kannattaa sovittaa painolastin kera, jolloin rinkan istuvuudesta saa paremman kuvan. Hyvä rinkka sopii selkään niin, että sitä voi kuvitella kantavansa useamman tunnin päivässä.

    Matkailurinkka


    Vaikka matkustaminen ns. tavallisenkin rinkan kanssa sujuu oikein hyvin, myös erityisesti matkakäyttöön tehtyjä rinkkoja on tarjolla.

    Matkailurinkoissa kantolaitteen saa rinkan sisään piiloon, jolloin kantolaitteen hihnat eivät jää jumiin lentokenttien liukuhihnoilla. Matkailurinkat eivät aukea pussimaisesti ylhäältä kuten tavalliset rinkat, vaan matkalaukun tavoin edestä. Näin rinkan sisältöön on helpompi päästä käsiksi.

    Matkailurinkkaan on usein kiinnitetty myös pikkureppu, jonka saa irti esimerkiksi päiväretkillä erikseen käytettäväksi.

    Matkailurinkat eivät sovellu vaelluskäyttöön erityisen hyvin. Tämä johtuu niiden usein hieman yksinkertaistetusta kantolaitteesta, huonommista kiinnitysmahdollisuuksista (esim. makuualusta) sekä suuremmasta painosta.

    Rinkan muut ominaisuudet


    Rinkoissa on eroa paitsi istuvuudessa ja koossa, myös pienissä yksityiskohdissa. Jotkut rinkat ovat esimerkiksi avattavissa kahdesta kohdasta, päältä ja edestä. Myös taskujen sijainnissa, koossa ym. on merkki- ja mallikohtaisia eroja.

    Joihinkin rinkkoihin sadesuoja tulee mukana, osaan se on ostettava erikseen. Rinkkojen kankaat eivät ole täysin vedenpitäviä, vaikka ne hyvin vettä kestävätkin. Pidemmille reissuille on suositeltavaa ottaa sadesuoja mukaan.

    Rinkkauutuudet sekä suosituimmat klassikot 

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite