Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    SUKKIEN VALINTA

    Käveletkö sukissa, jotka saavat jalkasi tuntumaan kylmiltä ja kostealta? Sukissa, missä bakterit viihtyvät ja missä rakkuloita syntyy helposti? Vai hankkisitko mieluummin sukat, jotka pitävät jalkasi kuivina ja lämpiminä, kesät talvet? Kaikki eivät ymmärrä sukkien tärkeyttä. Sukat ovat itse asiassa yhtä tärkeät kuin kengät, varsinkin jos haluat välttää hiertymiä ja pitää kenkien lämpötilaa sopivana jaloillesi. Jos olet jo panostanut hyviin kenkiin, älä annan väärän sukkavalinnan pilata ulkoiluasi.

    Kuinka valita oikeat sukat?

    Villasta tai synteettisistä materiaaleista tehdyt sukat ovat puuvillaisia sukkia parempia, koska puuvilla sitoo kosteutta. Villa ja synteettiset materiaalit siirtävät kosteuden eli hien pois iholta, pitäen ihon kuivana. Märät sukat tuntuvat kylmiltä ihoa vasten ja märissä sukissa hiertymiä ja rakkoja syntyy jalkaan huomattavasti helpommin.

    Merinovilla on parasta luonnon tarjoamaa villaa, ja sen ominaisuuksia arvostetaan sekä aluskerroksissa että sukissa. Merinovilla lämmittää kosteanakin, ja viilentää lämpimällä säällä. Parasta merinovillassa on se, että se ei kutia, eikä haise, edes muutaman käyttökerran jälkeen. Kunhan tuulettaa hyvin käytön jälkeen. Villan haittapuolena on kuitenkin se, että se menettää muotonsa kun se kastuu, joten siksi etenkin villasta valmistettuihin sukkiin sekoitetaan usein synteettisiä kuituja muodon ylläpitämiseksi. Villa kuluu helposti hankauksesta ja synteettiset kuidut parantavat sukkien hankauskestävyyttä ja siten pidentävät käyttöikää. Sukkaostoksille kannattaa ottaa mukaan omat vaelluskengät, varmistaakseen, että sukat mahtuvat kunnolla kenkään eikä kenkä ala puristamaan. 

    Valitse kaksi kerrosta

    Kengässä on hyvä käyttää kaksia sukkia: yksi istuva ja ohut ihoa vasten ja toinen ilmavampi. Tämä siirtää mahdollisen hankauman sukkakerrosten väliin, eikä suoraan ihoa vasten. Vaelluskenkien - tai saappaiden - pitää myös olla tarpeeksi suuret, jotta veri pääsee jaloissa kunnolla kiertämään. Miten monta sukkaparia sinun kannattaa ottaa retkelle mukaan riippuu retkestä, mutta suosittelemme vaihtamaan sukkia usein. Myös yhden päivän sisällä. Kosteaa sukkaparia voi kuivatella esim. repun ulkopuolella. Pitämällä jalkasi kuivina vähennät riskiä saada hankautumia ja rakkuloita.

    Merinovillaiset sukat


    Merinovillaa saadaan merinolampaista, joita kasvatetaan erityisesti Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Lampaista saatavan villan kuidut ovat selkeästi pidempiä ja ohuempia kuin normaalissa villassa. Merinovilla on erinomainen materiaali ulkoiluun ja ulkoliikuntaan. 
    Merinovillaiset laatusukat pitävät jalkasi kuivina ja lämpöisinä. Merinovilla siirtää kosteutta tehokkaasti ja pitää jalat siten kuivina ja lämpöisinä ja hieno merinovilla tuntuu mukavalta ihoa vasten. Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen eikä siihen tartu haju helposti vaikka sukkia pitäisikin pitkän päivän ensin töissä ja illalla harrastuksissa. Lue lisää merinovillan ominaisuuksista Partioaitan materiaalioppaasta »

    Merinovillaiset sukat 

    Vaellussukat

    Vaellussukat on suunniteltu suojaamaan ja tukemaan jalkaa ja jalkapöytää tarpeen mukaan. Tekniset, anatomisesti muotoillut vaellussukat sopivat ympärivuotiseen käyttöön. Hyvä muotoilu vähentää hiertymiä ja rakkojen syntymistä. Hyvin hengittävät, miellyttävät ja lämpöiset tai viilentävät vaellussukat ovat tärkeä varuste mille tahansa kävelymatkalle. Lyhyemmille pätkille voit käyttää melkein mitä vain retkisukkia (vältä kuitenkin puuvillaisia), kun taas pitemmille matkoille kannattaa valita vaellussukkamalli, jossa on kantapäässä ja varvasalueella mukavat pehmusteet.  Vaellukseen kannattaa pukea jalkaan kaksi sukkaparia: ensin ohuet alussukat, eli liner-sukat, ja seuraavaksi tekniset vaellussukat. Näin hiertymä siirtyy sukkien väliselle alueelle ja se vähentää rakkojen syntymistä. 

    Vaeltajan niksi: Ota matkalle mukaan kolme sukkaparia. Käytä yhtä paria, pidä toinen varalla repussa ja kolmas kuivumassa repun päällä. Jos sataa sukkia voi hakaneulalla kiinnittää vaellushousujen sisäpuolelle, näin sukat saavat keholta lämpöä ja kuivuvat nopeammin. Sukkia on hyvä vaihtaa joka tauolla. Muista myös tauolla ottaa sukat pois jalasta ja antaa ihon kuivua. Jos taukopaikalla on järvi tai lampi, se tekee hyvää jaloille! Kuivat jalat ovat iloiset jalat. 

     

    VAELLUSSUKAT 

    Vedenpitävät sukat

    Monet meistä ovat tottuneet ulkoilemaan keleistä riippumatta. Kosteissa olosuhteissa sukkien kastuminen altistaa jalat monenlaisille ongelmille. Myös riski sairastua kasvaa huomattavasti. Vaativassa säässä ihmisen raajat ja pää kärsivät ensimmäisenä kylmästä ja kun vesi on maastossa kylmää, ja sen joutumista kenkiin on vaikea estää, ota avuksesi vedenpitävät sukat. Vedenpitävät sukat pitävät jalat kuivina ja lämpiminä, kun käytössä ei ole vedenpitäviä kenkiä, tai maasto on sen verran vaativa, ettei veden pääsyä kenkiin ole mahdollista välttää. Täysin vedenpitävät sukat sopivat erinomaisesti esim. polkujuoksuun, maastopyöräilyyn, kalastukseen, metsästykseen, ulkoiluun ja retkeilyyn. Sukat suojaavat jalkoja myös hiertymiltä ja infektioilta. Merinovillainen vuori tuo sukkiin lämpöä. Pukeudu oikein vesi- ja räntäsateella ja pidä itsesi terveenä kuivilla jaloilla!

     

    VEDENPITÄVÄT SUKAT 

    Hyönteisiltä suojaavat sukat

    Hyttyset ja muut hyönteiset saattavat häiritä retkeilyä tai ulkoilua. Hyttysmyrkyllä kyllästetyt sukat suojaavat tehokkaasti hyönteisiltä. Käsittely vähentää hyönteisten pistosten ja puremien määrää siten, että hyttyset ja puutiaiset eivät viihdy vaatteella, vaan jouduttuaan kosketukseen kankaan kanssa loittonevat. Käsittely tehdään materiaaliin ennen sen kutomista kankaaksi ja se kestää kankaassa vaatekappaleen oletetun elinkaaren ajan. Vaikuttavana aineena permetriini, joka lisää ihon herkistymisriskiä. 

    Hyönteisiltä suojaavat sukat 
    Haluatko saada lisätietoa retkeilyvaatteista? Etsi lähin myymälä, jossa retkeilyn asiantuntija auttaa valitsemaan oikean tuotteen.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite