Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kenkien huolto ja korjaus

    Yleensä jalkineissa on se suurin lika. Kun yksillä kengillä on tallusteltu pitkään, on vuorikankaaseen kertynyt vankka kuonakerros. Se luonnollisesti tukkii hengittävät materiaalit, eikä kalvokengistä kosteus tahdo poistua kunnolla. Sisäpesun voi suorittaa siihen tarkoitetuilla aineilla tai Gore-Tex –vaatteiden pesuaineilla. Laitetaan korkillinen kengän sisään ja lämmintä vettä perään. Annetaan kenkien liota parisen tuntia ja huuhdotaan ne runsaalla vedellä puhtaiksi. Täysin märkä kenkä saa kuivua varjoisassa huoneenlämpöisessä paikassa ainakin parisen viikkoa.

    Vaelluskengän ulkopintaan kannattaa käyttää myös pesuainetta ja vettä. Tavallinen tiskiharja on hyvä apuväline, joka on riittävän karkea irrottamaan karkeasta pohjasta savet pois, mutta soveltuu myös nahka-, kumi- sekä kangasosien hankaamiseen. Kannattaa taas käyttää reippaasti vettä ja hinkata kengän pinta parikin kertaa. Märästä kengästä ei tahdo erottaa, onko lika lähtenyt ja usein ensimmäisen pesun jälkeen kumiosat ovat vielä tatinassa. Katso vinkit vaelluskenkien pesuun.

    Putsatut ja kuivatut kengät sitten tietenkin kyllästetään ja vahataan valmiiksi seuraavaan koitokseen. Katso ohjeet vaelluskenkien vahaukseen.

    Hanwagin, Meindlin ja Asolon -kengät ovat uudelleenpohjattavissa. Lue tarkemmin uudelleenpohjauksesta. 

    Lue lisää

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite