Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    juomapullon valinta

    JUOMAPULLON VALINTA

    Juomapulloja löytyy nykypäivänä jos jonkinmoista. Miksi hankkisin erillisen uudelleentäytettävän juomapullon, jos minulla on jo kertaalleen käytetty kaupasta ostettu muovinen virvoitusjuomapullo? Oma juomapullo on ekologinen valinta. Valitsemalla kestävän ja uudelleentäytettävän juomapullon pidät syntyvän muovijätteen minimissään.


    Ympäristövaikutusten lisäksi erityisesti muovin aiheuttamat terveyshaitat ovat syy monelle vaihtaa juomapullonsa materiaalia. Monet muoviset juomapullot sisältävät esimerkiksi BPA:ta eli Bisfenoli-A:ta. Se on orgaaninen yhdiste, jota käytetään mm. pidentämään muovituotteiden käyttöikää. EU ja Euroopan kemikaalivirasto ECHA on todennut BPA:n ihmisen terveydelle ja ympäristölle haitalliseksi hormonitoimintaa häiritseväksi aineeksi.

    Lue aiheesta tarkemmin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta »

    Kaikki Partioaitassa myytävät juomapullot ovat BPA-vapaita. Tutustu valikoimastamme löytyvien juomapullojen eri materiaalien etuihin ja ominaisuuksiin, ja pystyt valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan juomapullon.

    Alumiiniset juomapullot

    Alumiini on materiaalina erittäin kestävä ja kevyt. Meillä Partioaitassa myytävät alumiiniset juomapullot ovat sveitsiläisen SIGG:n valmistamia. Pullot valmistetaan kokonaan yhdestä alumiinikomponentista, jolloin siihen ei synny lainkaan saumoja. Patentoidun ja luonnonmukaisen sisäpinnoitteen ansiosta voit laittaa SIGG-pulloosi veden lisäksi myös happamia ja hiilihapollisia juomia ilman, että alumiinista irtoaisi mitään juomaasi. Tämä uniikki sisäpinta ei myöskään kerää itseensä hajuja eikä makuja ja pullo on helppo pitää puhtaana. Näin juomasi on aina raikas ja vapaa kemikaaleista. Alumiinipulloissa ei kuitenkaan suositella käytettävän kiehuvia nesteitä, sillä ne voivat vaurioittaa juomapullon pinnoitteita.

    Alumiini (SIGG) 

    Lasiset juomapullot

    Lasi on yksi turvallisimpia vaihtoehtoja juomapulloksi. Lasipullosta juomaasi ei liukene haitallisia muovi- tai metallijäämiä eikä makuja. Lasi ei myöskään altistu ruosteelle. Lasiset juomapullot sisältävät usein silikonisen suojuksen, jonka kanssa käytettynä ne ovat myös erittäin kestäviä ja niistä saa hyvän otteen. Esimerkiksi SIGG:n lasiset juomapullot soveltuvat myös kuumalle juomalle.

    Lasi (SIGG) 

    Juomapullot ruostumattomasta teräksestä

    Ruostumattomasta korkealaatuisesta ja elintarvikekäyttöön tarkoitetusta teräksestä valmistetut juomapullot ovat myrkyttömiä ja turvallisia käyttää. Teräksinen juomapullo kestää kovaakin käyttöä eikä siihen tartu maut. Ei suositella kuumille juomille, sillä pullo saattaa kuumentua huomattavasti, jonka seurauksena voit polttaa kätesi.

    Yksiseinämäinen ruostumaton teräs (Klean Kanteen) 

    Kaksiseinämäiset juomapullot

    Verrattuna yksiseinämäisiin teräksestä valmistettuihin pulloihin, kaksiseinämäiset juomapullot soveltuvat äärimmäisen hyvin myös kuumille juomille. Hydro Flaskin kaksiseinämäisestä ruostumattomasta teräksestä valmistetut juomapullot pitävät kylmän juoman kylmänä jopa 24 tuntia ja kuuman juoman kuumana jopa 12 tuntia.

    Kaksiseinämäinen ruostumaton teräs (Hydro Flask) 

    BPA-vapaa muovi

    Nimensä mukaisesti BPA-vapaa muovi ei sisällä BPA:ta. Tällainen muovilaatu on mm. Primuksen käyttämä Tritan. Se on kevyt ja kestävä muovilaatu, joka ei sisällä myrkyllisiä kemikaaleja. Tritanista valmistetut juomapullot kestävät hyvin myös kuumia juomia.

    BPA-vapaa muovi 

    Kapea vai leveä suuaukko?

    Monesta juomapullostamme löytyy vaihtoehtona sekä kapea että leveämpi suuaukkoinen malli. Leveämmän suuaukon hyötynä on erityisesti pullon helppo puhdistaminen. Leveämmän suuaukon juomapullossa pystyt myös tarvittaessa valmistamaan retkiruoan tai vaikkapa aamupuuron kätevästi.
    Leveäsuuaukkoiset pullot 
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite