Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Hiihtovaellus

    Hiihtovaellus - Kulje pitkiä matkoja ja yövy talvella

    Talviset erämäät kutsuvat vaeltajaa. Tällöin iso rinkka vaihtuu ahkioon ja vaelluskengät suksiin. Hiihtovaeltaja pukeutuu hyvin tarkasti ja pitää taktikoituja taukoja, mutta nauttii kauniista talvimaisemasta ja hiljaisuudesta tavalla jota on vaikea kuvailla. Se pitää kokea.


    #ulkonaperillä

    Haluatko nähdä inspiroivan #ulkonaperillä-kuvasi tässä? Merkitse kuvaan @partioaitta, niin voimme jakaa kuvasi.


    Vaatteet hiihtovaellukselle - riittävästi lämpöä liikkeessä ja tauolla

    Hiihtovaellukselle pukeutumisen avainsana on kerrospukeutuminen. Aluskerros on tärkein kerros, kun hiihdetään ja hikoillaan pitkiä matkoja. Merinovillakerrasto on paras hiihtovaellukselle. Merinovilla ei ala haisemaan, kun sitä tuulettaa välillä. Merino lämmittää myös kosteana, eli se on täydellinen materiaali talvivaelluksille. Liikuttaessa voidaan pärjätä pelkällä aluskerrastolla ja kuorivaatteilla. Kelin mukaan voi olla tarpeen pukea lämmittävä välikerros, johon sopii villapaita tai fleece. Niissä on hyvä lämmöneristysominaisuus. On parempi olla mukana useampia ohuita välikerroksia kuin yksi paksu paita. Kuorikerrokseksi sopii hyvin softshell-takki, joka hengittää paremmin kuin vedenpitävä kuoritakki. Jos keli on kostea tai ollaan myrskyssä, niin täysin tuulen- ja vedenpitävä kuoritakki on varmempi valinta. Tauoilla paksu untuvatakki pääsee oikeuksiinsa ja lämmittää kehoa.

    Pään ja käsien suojaus on erittäin tärkeää talviretkellä. Pipoja, balaclavoja, talvihattuja ja tuubihuiveja yhdistelemällä saa aikaan lämpimän kokonaisuuden. Paksut käsineet ja hyvät villasukat ovat myös erityisen tärkeät.

    Kengät hiihtovaellukselle - Suksiin sopivat talvikengät tai monot

    Hiihtovaelluksella tulee olla kahdet eri kengät tai monot. Toiset hiihtoon ja toiset leiriin. Hiihdettäessä käytetään joko suksen siteisiin sopivia monoja tai eräsuksiin sopivia hiihtosaappaita. Liukulumikengissä voi käyttää tavallisia kenkiä. Leudolla kelillä vaelluskengät voivat olla riittävät, mutta kovemmilla pakkasilla on hyvä olla vuorillinen talvikenkä. Varren on hyvä olla korkea, jotta lumi ei mene varresta sisälle. Matalavartisten kenkien kanssa on hyvä käyttää säärystimiä. Leirikengiksi on hyvä valita lämpimät talvikengät. Untuvatohvelit tuovat lisälämpöä autiotuvan kylmällä lattialla tai teltassa.

    Varusteet hiihtovaellukselle - Kaikki ahkion vetoon

    Hiihtovaelluksella vedetään varusteita ahkiossa. Pari termospulloa täynnä teetä lämmittää tauoilla. Talvella on bensakeitin eli monipolttoainekeitin varmin keitin. Hyvin eristävä talvimakuualusta ja lämmin talvimakuupussi on hyvä pakata vedenpitäviin pakkauspusseihin. Talven pimeässä hyvä otsalamppu ja lyhty leirikäyttöön ovat tärkeät - ota riittävästi varaparistoja mukaan. Ahkioon mahtuu enemmän tavaraa kuin rinkkaan, mutta jokaisen lisäkilon veto kuluttaa energiaa. Varo, ettet pakkaa liikaa herkkuja mukaan.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite