Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    hilleberg teltta

    HILLEBERG-TELTTAOPAS – Akto, Nallo, Anaris vai joku muu?

    Hilleberg on ruotsalainen telttavalmistaja, jonka telttoja pidetään yleisesti markkinoiden parhaimpina. Hillebergin yli neljänkymmenen vuoden kokemus ja keskittyminen telttojen valmistamiseen on tuonut retkeilijöille tuotteita, jotka ovat kevyitä, kestäviä ja helppokäyttöisiä.

    Hilleberg on luokitellut telttansa neljään eri sarjaan kestävyyden, keveyden ja käyttötarkoituksen mukaan. Tässä oppaassa on tietoa Hillebergin keltaisen, punaisen, mustan ja sinisen tuoteperheen teltoista ja vinkkejä sinulle oikean - parhaan, eli sopivimman - teltan valintaan.

    Suosituimmat Hilleberg-teltat 

    Hillebergin värisarjat lyhyesti: 

    • Keltainen sarja: kolmen vuodenajan käyttöön ja kevytretkeilyyn 
    • Punainen sarja: ympärivuotiseen käyttöön vaativissa olosuhteissa 
    • Musta sarja: kaikkein haastavimpiin olosuhteisiin 
    • Sinen sarja: erityiskäyttöön 

    Hillebergin mallistossa on monipuolisesti niin yksinvaeltajan kevyitä kupolitelttoja, leiriytymiseen tarkoitettuja suuria perhetelttoja kuin erittäin vaativiin retkikuntaolosuhteisiin valmistettuja telttoja. Merkin arvostuksesta kertoo esimerkiksi se, että suuri osa maapallon napa-alueille suuntaavista retkikunnista luottaa Hillebergin telttoihin.  

    Kaikki teltat valmistetaan Hillebergin omalla tehtaalla Euroopassa. Hillebergillä on oma varasosamyynti ja telttoja myös korjataan.

    Hillebergin teltan valinnassa huomioitava 

    Ota huomioon nämä kolme asiaa, kun valitset Hillebergin telttaa pitkäaikaiseen retkeily-, vaellus- tai työkäyttöön. 

    • Teltan käyttötarkoitus, eli käytetäänkö telttaa viikonloppuretkillä vai pidemmillä vaelluksilla? Monta ihmistä siellä yöpyy ja tarvitaanko lisätilaa varusteille tai koiralle?  Mieti myös, mihin pääsääntöisesti pystytät teltan: metsään, kalliolle, tunturiin, rannalle tai vuoristoon. Tuleeko se harrastus- vai ammattikäyttöön?
    • Koska telttaa käytetään? Onko pääsääntöinen käyttötarve sulan maan aikaan lämpimässä säässä vai onko teltta myös talvikäytössä tai tarvitaanko muuten myrskynkestävyyttä.
    • Teltan paino - kevyt teltta ei ole itsetarkoitus. Kesäkäyttöön tarkoitetut Hillebergin teltat ovat kevyitä, mutta niiden ominaisuudet ja kestävyys eivät riitä esimerkiksi vaativissa vuoristo-olosuhteissa. Valitse siksi ensisijaisesti retkeily- ja vaellusolosuhteidesi vaatimuksiin tarkoitettu teltta. Mieti painoa vasta, kun vertailet kahta samanlaisiin olosuhteisiin tarkoitettua vaihtoehtoa. Turvallisuus, kestävyys ja käytettävyys lisäävät teltan painoa.
    Haluatko lisävinkkejä teltan valintaan? Lue opas teltan valintaan.

    Hilleberg Yellow Label -sarja kolmen vuodenajan retkeilyyn 

    Hillebergin Yellow Label - keltainen sarja - telttojen suunnittelussa keveys on ollut etusijalla. Ne on suunniteltu käytettäviksi erityisesti lämpimissä ilmastoissa ja lumettomissa olosuhteissa. Näiden mallien sisäteltoissa on suuret verkkopaneelit, joita ei voi peittää ja lyhyemmät ulkoteltan seinät. Telttojen rakenne takaa erinomaisen ilmanvaihdon, mutta kylmemmissä oloissa teltat eivät vastaavasti ole yhtä lämpimiä kuin suojaavammat mallit. Ilman päästessä kiertämään vapaasti myös kondensaatio teltan sisällä on vähäisempää. 

    Yellow Label -teltat ovat muiden sarjojen telttoja kevyempiä ja siksi sopivimpia pidemmille kesävaelluksille tai pyöräretkeilyyn.  Jos painotat teltan valinnassa keveyttä, muista että keveys syntyy uhraamalla teltan muita ominaisuuksia, kuten kestävyyttä ja mukavuutta. 

    Tämän sarjan teltat soveltuvat täydellisesti retkeilyyn ja vaelluksille suojaisemmissa ympäristöissä, mutta ne on silti valmistettu samalla Hillebergille tutulla korkealla laadulla. Keveytensä ansiosta nämä kestävät ja luotettavat teltat soveltuvat tarvittaessa myös karumpiin oloihin, vuoristoihin ja vaikeasti saavutettaviin kohteisiin. 

    Hillebergin Yellow Label -telttojen materiaalit ovat: 

    • Kerlon 1000 (20 D High Tenacity Ripstop Nylon 66) 
    • Vesipilariarvo on 5000 mm/49 kPa (ISO 811)  
    • Repeämislujuus on min. 8 kg (ISO 13937-4) 
    • 2 mm paksut myrskynarut 
    • Eri pituiset telttakaaret, jotta kokonaispaino pysyy kevyempänä. 
    • Ulkoteltan kangas ei ylety maahan asti, joten lumisuoja puuttuu, mutta Ilman päästessä kiertämään vapaasti, myös kondensaatio teltan sisällä on vähaisempää. 
    • Keltaisen sarjan telttojen sisätilat ovat muita malleja pienemmät ja suunniteltu keveyden ehdoilla 
    • Kevyimmät sisäteltta- ja lattiakankaat
      Yellow Label -teltat 

      Hilleberg Red Label -sarja vaativiin olosuhteisiin

      Hillebergin Red Label - punainen sarja - teltat sopivat lyhyille ja pitkille vaelluksille kaikkina vuodenaikoina. Punaisen sarjan teltat toimivat vuoden ympäri parhaiten suojaisemmassa vuoristoympäristössä, avotunturissa tai metsässä. Ne kestävät ajoittaisia koviakin tuuli- ja lumiolosuhteita. 

      Ulkoteltan helma ylettyy maahan asti tarjoten suojaa kaikissa säissä ympäri vuoden. Teltoissa on myös yläosassa tuuletusaukko, josta ilma kiertää, vaikka teltta olisi uppoutuneena lumeen. Teltat ovat tilavia, mutta silti mahdollisimman kevyitä. 

      Punaisen sarjan telttojen materiaaleissa on suosittu keveyttä lisääviä ratkaisuja osin äärimmäisen kestävyyden ehdoilla, joten Red Label -teltat eivät sovi pysyvään käyttöön vaativissa olosuhteissa, kuten ylävuoristossa tai tutkimusretkikäytössä. Teltat kestävät kuitenkin hetkittäistä kovaakin myrskytuulta.  

      Hillebergin Red Label -telttojen materiaalit ovat:

      • Kerlon 1200 ulkotelttamatariaalina (30 Denier High Tenacity Ripstop Nylon 66) 
      • Vesipilariarvo on 5000 mm/49 kPa (ISO 811) 
      • Repeämislujuus on vähintään 12 kg (ISO 13937-4) 
      • 9 mm paksut telttakaaret 
      • 3 mm paksut vectran- ja polyester-myrskynarut 
      • Kevyemmistä materiaaleista valmistetut sisäteltta (30 Denier Ripstop Nylon) ja lattiamateriaali (70 Denier Nylon) 
      • Kevyemmät vetoketjut 
      • V-malliset maakiilat ovat kevyitä ja vahvoja 
        Red Label -teltat 

        Hillebergin Black Label -sarja kaikkein haastavimpiin olosuhteisiin

        Hillebergin Black Label - musta sarja - teltat sopivat kaikkiin vuodenaikoihin, maastoihin ja sääolosuhteisiin kesäkeleistä vaativimpiin arktisiin tai vuoristo-olosuhteisiin. Mustan sarjan teltat on suunniteltu yksinkertaisiksi, toimiviksi ja mukavaksi. Siksi ne sopivat sekä yleiseen käyttöön vähän retkeileville kuin ammattimaisesti vaativissa luonto-olosuhteissa yöpyville.  

        Hillebergin Black Label -telttojen tekniset ratkaisut tekevät niistä kestäviä ja tilavia - ja samalla parhaan valinnan pitkäaikaiseen ja vaativaan käyttöön kaikkein kovimmissa olosuhteissa puurajan yläpuolella, vaativissa lumiolosuhteissa sekä hiekalla, kuten autiomaissa ja rannoilla. Mustan sarjan teltat on tarkoitettu retkikuntakäyttöön tai pitkille seikkailuille alueille ja erämaaolosuhteisiin, joissa telttojen korjausmahdollisuudet ovat rajalliset.  

        Black Label -telttojen ulkoteltan kangas ylettyy maahan asti ja suojaa myös talviolosuhteissa. Samanmittaiset kaaret tekevät pystytyksestä helpompaa esimerkiksi lumimyräkässä. Teltoissa on useita ilmastointiaukkoja, mikä takaa teltan hengittävyyden, vaikka teltta hautautuisi osin lumeen. Tilavat sisätilat varusteiden vaihtoon ja kuivatukseen. 

        Hillebergin Black Label -telttojen materiaalit ovat:

        • Kerlon 1800 -telttakangas (40 Denier High Tenacity Ripstop Nylon 66) 
        • Vesipilariarvo on 5500 mm/54 kPa (ISO 811) 
        • Repeämislujuus on min. 18 kg (ISO 13937-4) 
        • 10 mm paksut telttakaaret 
        • 3 mm paksut myrskynarut 
        • Vahva ja kestävä sisäteltta (40 Denier Ripstop Nylon) 
        • Vahva ja kestävä lattiamateriaali (100 Denier Nylon) 
        • Heavy duty -vetoketjut 
        • Kestävät Y-malliset maakiilat 
         Black Label -teltat 

         Hilleberg-telttojen materiaalien vertailu

         hilleberg materiaalit taulukko vertailu

         Hilleberg käyttää kansainvälisen standardointijärjestön (ISO) yhtä sertifiointistandardia määrittääkseen kankaidensa vesitiiviyden. Muut, vähemmän luotettavat testausmenetelmät voisivat teoriassa tuottaa paljon korkeampia lukuja, mutta koska alalla ei ole yhtenäistä standardia, valitsivat he maailmanlaajuisen ISO-menetelmän. Tämä voi tehdä eri merkkien lukujen vertailun vaikeaksi.

         Koska Hilleberg on sitoutunut tuotteidensa pitkäikäisyyteen, testaavat he kankaitaan myös niiden altistuttua säälle ja mekaaniselle kulumiselle, jotta voivat varmistua, että kankaat toimivat hyvin myös jonkin ajan käytön jälkeen, alkuperäisen vesitiiviyden takuun lisäksi.

         Hillebergin Blue Label -sarja erityiskäyttöön 

         Hillebergin Blue Label - sininen sarja - teltat on suunniteltu erityiskäyttöön. Ne ovat isoja leiritelttoja, joissa yhdistyvät kuitenkin Hillebergin parhaat innovaatiot ja ratkaisut: luotettavuus, kestävyys, muokkautuvuus, helppokäyttöisyys, mukavuus ja keveys.   

         Partioaitalla ei ole myynnissä Blue Label -sarjan telttoja, mutta löydät ne Hillebergin sivuilta.  

         double-arrows-up
         Uutiskirjeen tilaaminen

         Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
         Uutiskirjeen tilaaminen

         Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite