/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    OSPREY-PAKKAUSTARVIKKEET - Osta 4, maksa 3 »

    Teltan pystytys ja pakkaaminen

    Hyvä telttapaikka on tasainen ja kuiva

    Hyvä telttapaikka on tasainen ja kivalla paikalla. Teltta kannattaa pystyttää hieman ympäristöään korkeampaan paikkaan, jotta sen kohdalle ei muodostu lammikkoa, jos yöllä sataisikin vettä. Kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan tarkistaa mihin aamuaurinko osuu. Viileällä kelillä on mukava herätä aamuauringon lämpöön, mutta kuumalla kelillä on hyvä etsiä varjoinen paikka teltalle.

    Jos teltassa on vain yksi oviaukko, kannattaa se sijoittaa kovalla tuulella suojan puolelle. Tätä ongelmaa ei tietenkään ole, jos teltassa on useampi oviaukko.

    Uusi teltta kannattaa aina pystyttää koemielessä ennen ensimmäistä reissua, jotta osaa tarvittaessa kasata teltan vaikeammissakin olosuhteissa. Koepystytys kannattaa tehdä myös hämärässä, sillä usein reissussa pimeä ehtii jo laskeutua kun telttapaikka on valittu.

    Tarkkoja ohjeita teltan pystyttämiseen on vaikea antaa, sillä teltat ovat erilaisia. Kuitenkin lähes aina kahden ja kolmen hengen teltat pystytetään jommalla kummalla seuraavista tavoista. Teltan pystytys onnistuu muutamassa minuutissa.

    Suositut vaellusteltat 

    Kupoliteltta / risteävät kaaret sisäteltassa

    • Levitä sisäteltta maahan ”neliöksi”. Jos on tuulista, kannattaa sisäteltta kiilata kulmistaan maahan jo nyt.
    • Kasaa kaaret. Varmista, että kaikki "nivelet" napsahtavat kunnolla kiinni.
    • Aseta kaaret kannattelemaan sisätelttaa. Tämä tapahtuu mallista riippuen kiinnittämällä muoviset koukut kaarien ympärille tai pujottamalla kaaret kaaritunneleihin. Teltan kulmissa on kohdat, joihin kaarien päät kiinnitetään.
    • Kun sisäteltta on pystyssä, voi ulkoteltan laittaa sisäteltan päälle. Ulkoteltta kiinnitetään sisätelttaan kulmista yleensä muoviklipseillä.
    • Lopuksi teltta kannattaa kiinnittää maahan vielä myrskynaruilla, joita löytyy teltan sivuilta. Myrskynarut vetävät ulkoteltan pois kosketuksista sisäteltan kanssa. Jos kastuneet sisä- ja ulkoteltta ovat kosketuksissa, vesi tulee helposti teltan sisään.
    • Kiilat kannattaa tyypillisesti upottaa maahan n. 45 asteen kulmassa.

    Tunneliteltta / samansuuntaiset kaaret ulkoteltassa

    • Levitä ulkoteltta maahan ja kiinnitä se maahan muutamalla kiilalla jalkapuolen päädystä, joka jää tuulen puolelle. Näin varmistat, ettei teltta lähde karkuun kovassakaan tuulessa.
    • Pujota kasatut kaaret kaaritunneleihin tai kiinnitä muoviklipseihin.
    • Vedä teltan toinen pää mahdollisimman kauas maahan kiinnitetystä päästä ja kiinnitä tämäkin pää maahan. Teltta on pystyssä.
    • Mene pystytetyn ulkoteltan sisälle ja kiinnitä sisäteltta roikkumaan ulkoteltasta. Yleensä tämä tapahtuu pujottamalla lyhyet muovitapit muovisten lenkkien läpi.
    • Kiristä lopuksi teltta maahan narujen avulla ja kiinnitä loput maakiilat.
    • Huomaa, että voit jättää sisäteltan paikoilleen telttaa pakatessasi. Näin sisäteltta on jo valmiiksi paikoillaan telttaa seuraavan kerran pystyttäessäsi.

    Teltan purkaminen ja pakkaaminen

    Teltan pakkaamisessa on pieniä merkki- ja mallikohtaisia eroja. Erot syntyvät lähinnä pakkauspussien erilaisista mittasuhteista.

    • Kupoliteltoissa pura teltta osiin siten, että saat sisäteltan ja ulkoteltan erilleen.
    • Tunneliteltoissa, joissa kaaret ovat kiinni ulkoteltassa, ei sisä-ja ulkotelttaa tarvitse irrottaa toisistaan.
    • Kasaa kaaret omaksi nipukseen ja laita ne kaaripussiin. Kaarien purkaminen ja taitteleminen kannattaa aloittaa keskeltä, jotta sisällä oleva kuminauha venyisi ja kuluisi mahdollisimman vähän.
    • Tarkista, että otat kaikki maakiilat mukaasi. Niistä on hyvä puhdistaa suurimmat liat pois ennen pussiin laittamista. Maakiilapussin voi laittaa kaaripussin sisälle.
    • Sullo teltta pakkauspussiin. Telttaa ei kannata taitella tai rullata ellei se ole välttämöntä, jotta teltta mahtuu säilytyspussiin.
    • Kaaripussi ja maakiilapussi kannattaa pakata erikseen rinkkaan. Näin saa myös painoa jaettua retkikavereiden kesken.

    Huom! Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa pakata telttaa. Teltan voi pakata kätevimmältä tuntuvalla tavalla. Voit esimerkiksi sulloa teltan rinkan alalokeroon ja pakata kaaret erikseen jonnekin muualle.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite