Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Suodatin
    Merkki
    Vihreämpi Valinta
    • (479)
    Hinta / €
    -
    ok
    Paino / g
    -
    ok
    Tilavuus / l
    -
    ok

    Retkeilyvarusteet

    Ulkoilu- ja retkeilyvarusteet on mitä moninaisempi joukko erilaisia ulkoilua, retkeilyä ja muuta ulkoliikuntaa helpottavia välineitä ja laitteita. Teltta on yksi retkeilijän perusvarusteista, joka on lähes välttämätön pidemmillä retkillä. Telttamalleja ovat kupoliteltta ja tunneliteltta, ja omat tarpeet ja käyttökohteet ratkaisevat, minkälainen teltta sinun kannattaa ostaa. Jos retkeilet enimmäkseen yksin, yhden hengen teltta on hyvä valinta retkikaveriksi. Retkeileville perheille suosittelemme puolestaan perhetelttaa. Valikoimastamme löytyy myös malleja yli 10 hengen käyttöön kuten tämä Savotan SA-20 puolijoukkueteltta.

    Monet varusteet sopivat mainiosti useaan eri aktiviteettiin. Esimerkiksi lamput ja valaisimet voivat olla hyödyllisiä paitsi telttailussa, myös suunnistuksessa ja talviretkeilyssä. Viimeksi mainitussa suosittelemme kokeilemaan joko lumikenkiä tai karvapohjasuksia. Valikoimiimme kuuluu paljon myös kirjoja, joita on kiva lukea matkaillessa.

    Retkiruokailusta saat miellyttävämpää erilaisilla retkikeittimillä, sytyttimillä ja retkiastioilla. Retkeilijän ja vaeltajan perusvarusteisiin kuuluvat ehdottomasti reput, rinkat ja makuupussit sekä erilaiset työkalut. Retkille ja vaellusreissuille kannattaa varata mukaan myös asianmukaiset ensiapuvälineet ja tarpeen mukaan myös vedenpitäviä pusseja tai astioita. Syksyn ja talven reissuilla on hyvä muistaa ottaa mukaan hyvä valaisin, joko otsalamppu tai taskulamppu. Katso aktiviteettisivuiltamme, mitä kaikkia vaellusvarusteita viikon vaellukselle Lappiin kannattaa ottaa mukaan.

    Retkeilyvarusteet ovat kehittyneet hurjasti viime vuosina ja vuosikymmeninä. Jo yksistään paikkatiedon tarkentuminen ja kehitys on tuonut retkeilijöiden ja ulkoilijoiden saataville lukuisia tuotteita, kuten urheilukellot ja sykemittarit, joista on hyötyä oman harrastuksen seurannassa ja siihen syventymisessä. Kompassin ja kartan lisäksi nykyään voit ottaa retkillesi avuksi monipuolisen GPS-laitteen, jolla määrittelet sijaintisi ja reittisi nopeasti ja tarkasti. GPS-kellot sopivat erinomaisesti myös vaativaan liikuntaan, harjoitteluun ja kunnon kohentamiseen. Hyvä esimerkki tällaisesta on esimerkiksi Garminin laaja mallisto. Garmin valmistaa edistyksellisiä GPS-paikannukseen perustuvia tuotteita.

     Aurinkolaseja suunnitellaan eri aktiviteetteihin kuten pyöräilyyn ja hiihtoon. Lasten aurinkolasit ovat kehittyneet vuosien saatossa ja niitä voikin suositella kaikille lapsille erityisesti keväthangille ja kesän aurinkorannoille. Muista tutustua myös aurinkolasien linssien ja sankojen ominaisuuksiin

    Osa retkeilyvarusteista on ajattomia, aikaa kestäviä klassikkoja. Hyvänä esimerkkinä puukot, joiden muotokielelle tai materiaaleille ei ole juuri tapahtunut muutoksia viimeisten vuosikymmenien aikana. Se onkin yleensä hyvän retkeilyvarusteen merkki. Vuosikymmenienkään käytännön testaamisen jälkeen tuotteessa ei ole mitään parannettavaa. Tällaisten tuotteiden valmistajia voi hyvällä syyllä kutsua perinteiden vaalijaksi ja Suomesta tulee heti mieleen muutamia yrityksiä, joiden toiminnassa perinteiden vaaliminen on tärkeässä roolissa: Savotta, Sasta ja Halti.

    Näitä kaikkia ja paljon muita retkeilyssä ja ulkoilussa hyödyllisiä varusteita saat verkkokaupastamme sekä myymälöistämme. Huomaathan, että tuotevalikoima saattaa vaihdella myymälöittäin.

    Lue lisää
    Suodatin
    Merkki
    Vihreämpi Valinta
    • (479)
    Hinta / €
    -
    ok
    Paino / g
    -
    ok
    Tilavuus / l
    -
    ok

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite