/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kaikki talviretkeilyyn Partioaitasta

    Metsässä liikutaan usein joko suksilla tai lumikengillä. Suksista löytyy pitkiä metsäsuksia sekä lyhyempiä ns. liukulumikenkiä. Maaston muodot sekä puuston tiheys auttavat valitsemaan oikeanlaiset liikkumisvälineet. Mitä tiheämpää ja mäkisempää maasto on, sitä paremmin tulee toimeen lumikengillä tai liukulumikengillä. Aavoilla soilla sekä järvenjäällä metsäsukset toimivat vuorostaan erinomaisesti.

    Talviretkeily

    Talviseen luontoon tutustuminen rauhoittaa mieltä ja auttaa jaksamaan arjen kiireen keskellä. Talvella luonto hiljenee ja ympäröivä pimeys syventää rauhallista tunnelmaa. Pakkanen kipristelee ja raikas ilma täyttää kehon. Pimeässä, kylmässä ja lumisessa luonnossa liikkuminen vaatii varusteilta enemmän, mutta oikeilla valinnoilla kokemus on varmasti positiivinen ja mieleenpainuva. Monien mielestä talvi on juuri se oikea aika seikkailla luonnossa kun hyttyset yms. luonnon ”kiusankappaleet” ovat poissa – kaamoksessa on oma taikansa. Metsässä liikutaan usein joko suksilla tai lumikengillä. Suksista löytyy pitkiä metsäsuksia sekä lyhyempiä ns. liukulumikenkiä. Maaston muodot sekä puuston tiheys auttavat valitsemaan oikeanlaiset liikkumisvälineet. Mitä tiheämpää ja mäkisempää maasto on, sitä paremmin tulee toimeen lumikengillä tai liukulumikengillä. Aavoilla soilla sekä järvenjäällä metsäsukset toimivat vuorostaan erinomaisesti.

    Yöpyminen talvella

    Talvella päivän kruunaa tulistelu nuotiolla - lämpimän juoman ja eväiden nauttiminen. Yöpyminen talvisessa luonnossa voi tapahtua esim. laavulla, teltassa tai autiotuvassa. Laavulla tunnelmaa tuo lämmin nuotio ja parhaassa tapauksessa kirkas tähtitaivas miljoonineen tähtineen. Teltassa voi yöpyä vaikka talvimyräkkä velloisi teltan ulkopuolella. Tuuli humisee kankaissa ja itse voit painua makuupussin syövereihin. Autiotuvassa kamiina pitää kulkijan lämpimänä koko yön, eikä pelkoa kylmästä juuri ole. Autiotuvan seinät suojaavat koviltakin tuulilta sekä lumisateilta. Tuvassa saattaa tavata muita talvisesta luonnosta nauttivia kulkijoita.

    Lumikengillä maastoon

    Talvella luontoon tutustuminen onnistuu mainiosti lumikengillä. Ladulta katsottuna tykkylumiset puut ovat kauniita mutta jäävät yleensä monen metrin päähän. Lumikengillä pääset helposti paljon lähemmäksi kaikkia luonnon ihmeitä. Lumikengillä on helppo kulkea vaihtelevassa maastossa ja syvässäkin lumessa. Lumikenkäretkelle voi pakata päivän eväät mukaan reppuun. Pidemmälle lumikenkäretkelle voi pakata varusteet ahkioon. Ahkioon mahtuu helposti viikkojen varusteet mukaan, joten tällä yhdistelmällä voi seikkailla vaikka pohjoisen erämaissa.

    Lue lisää
    Myös nämä voisivat sopia sinulle 

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite