Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Villapaidat ja neuleet

    Lämmin villapaita kuuluu olennaisena osana erityisesti talven mutta myös ihan ympärivuotisen vaatekaapin kulmakiviin. Meiltä löydät laajan valikoiman paksumpia ja ohuempia villapaitoja sekä neuleita ihanissa eri väreissä ja malleissa. Erityisesti kauniit norjalaiset villapaidat ovat suosittuja. Tutustu valikoimaamme alla sekä myymälöissämme!

    Norjalaiset villapaidat sekä muut villapaidat ja neuleet luonnon omasta supermateriaalista

    Villa on perinteinen materiaali, jota on käytetty paidoissa ja muissa vaatteissa jo vuosisatojen ajan. Sen laatua ja ominaisuuksia kehitetään edelleen nykyteknologian keinoin. Villapaidoissa kehitys näkyy mm. erilaisina sekoitemateriaaleina, joiden avulla pyritään parantamaan villapaidan käytettävyyttä ja kestävyyttä. Täyttä lampaanvillaa olevia villapaitoja on toki edelleen paljon ja se kertoo vain villan hienoista ominaisuuksista.

    Villalla onkin monta hienoa ja jopa ylivertaista ominaisuutta! Se säätää lämpötilaa kehon tarpeen mukaan, joten se on mukavan tuntuinen päällä sekä kesällä että talvella. Kun hikoilet, kosteus kulkeutuu villamateriaalin läpi, ja vartalo pysyy kuivana. Kesällä villa siis viilentää ja jäähdyttää, talvella se lämmittää, joten villapaidat ja muut villavaatteet ovat todellakin ympärivuotiset.

    Lisäksi toisin kuin synteettisistä materiaaleista, villasta ei irtoa mikromuovikuituja pesun aikana. Jos erilaiset villat materiaalina kiinnostavat, tutustu ihmeessä villan materiaalioppaaseemme. Opas auttaa myös oikean materiaalin valinnassa, jos harkitset villapaidan tai neuleen hankintaa!

    Villan materiaaliopas »

    Pidä huolta villapaidasta ja neuleesta

    Kun olet löytänyt tarpeisiisi ja tyyliisi sopivan villapaidan tai neuleen, pidäthän siitä hyvää huolta, jotta se kestää käytössä pitkään. Jopa sukupolvelta toiselle. Villapaidan pitkäikäisyyteen vaikuttaa olennaisesti sen pesu ja hoito.

    Tässä heti alkuun nyt muutama vinkki villan sekä merinovillan hoitoon:

    • Tuuleta, älä pese: villakuitu on itsepuhdistuvaa eli suositus on välttää tiheää pesua
    • Jos paitaan tulee tahroja tai pahoja hajuja, jotka eivät tuuletuksella lähde, pese villapaita oikein
    • Jos peset, tarkista paidan omat pesuohjeet ja noudata niitä - suosittelemme käsinpesua villalle tarkoitetulla pesuaineella
    • Muista, että villa ei kestä rumpukuivausta tai kuivauskaappia eikä villapaitaa kannata kuivata muunkaan lämmönlähteen läheisyydessä. Pesun jälkeen muotoile villapaita hellävaraisesti alkuperäiseen muotoonsa ja anna sen kuivaa tasaisella alustalla vaakatasossa.

    Tutustu villaisten paitojen ja muiden vaatteiden pesuun ja hoitoon tarkemmin ja nappaa vinkit talteen:

    Miten peset ja hoidat villapaitaasi »

    Lue lisää
    Suodatin
    76 tuotetta

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite