Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Makuupussit

    Makuupussi on retkeilijän luotto varuste, joka kulkee yleensä aina mukana yön yli kestävillä retkillä ja vaelluksilla. Makuupussivalikoimamme ja siitä löytyvät vaihtoehdot eri tilanteisiin ja tarpeisiin on laaja. Valikoimastamme löytyy niin kuitu- kuin untuvamakuupussejakin eri vuodenaikoihin sekä makuupusseja eri käyttäjäryhmille. Muistathan makuupussia valitessasi, että makuualustalla on tärkeä rooli - mukavien unien takaamiseksi, niiden tulee pelata hyvin yhteen!

    Makuupusseja eri vuodenaikoihin

    • Talvimakuupussit ovat pääsääntöisesti untuvatäytteisiä. Untuva on luonnollinen, erinomainen eriste, jonka ominaisuudet ovat täysin ylivoimaisia keinokuituisiin eristeisiin verrattuna. Siksi untuvaa käytetään yleensä sellaisissa makuupusseissa, joilla yövytään kylmissä olosuhteissa.
    • Kesämakuupussit ovat kevyempiä ja ohuempia kuin talvimakuupussit ja usein keinokuitutäytteisiä. Kesäaikaan yövytään usein suhteellisen lämpimissä olosuhteissa eikä silloin tarvita untuvan eristyskykyä. 
    • Kolmen vuodenajan makuupussit ovat monikäyttöisiä makuupusseja, joiden käyttöaika on keväästä syksyyn. Näistä makuupusseista löytyy vaihtoehtoja niin kuitu- kuin untuvatäytteilläkin. Kuidun etu untuvaan on parempi kosteuden sietokyky.

    Vinkit makuupussin valintaan

    Lähde liikkeelle makuupussin valinnassa tarpeistasi, tottumuksistasi ja makuupussin käyttötarkoituksesta ja mieti ainakin seuraavia kysymyksiä:
    • Kuinka usein tarvitset makuupussia?
    • Käytätkö makuupussia ympäri vuoden vai ainoastaan tiettyyn aikaan vuodesta?
    • Onko yöpymispaikkasi useimmiten vaellusmatkan päässä vai yövytkö lähimaastossa?

    Tarvitsetpa makuupussia vaativaan talvikäyttöön, pitkille vaelluksille tai kevyempään retkeilykäyttöön, löydät varmasti tarpeisiisi sopivan makuupussin valikoimastamme. Autamme mielellämme myymälässämme valitsemaan makuupussin tarpeisiisi. Olemme myös koonneet vinkkejä makuupussin valintaan oppaaseemme, hyödynnä siis myös opas!

    Opas makuupussin valintaan »

     

    Pidä huolta makuupussistasi

    Kun olet löytänyt makuupussisi, kannattaa perehtyä makuupussin oikeanlaiseen säilytykseen ja pakkaamiseen, jotta se säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Lisäksi sitä kannattaa huoltaa säännöllisesti ja pestä oikein. Olemme koonneet tähänkin vinkit!

    Makuupussin pakkaaminen ja säilytys »

    Makuupussin pesu ja hoito »

    Lue lisää

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite