Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vinkit talvilomalle »

    PAKKAUSLISTA VIIKON VAELLUKSELLE

    Useamman vuorokauden kestävillä retkillä ja vaelluksilla on vahva vaikutus hyvinvointiisi. Erämaan oma elämänkulku ja luonto herättävät uteliaisuuden ja auttavat sinua unohtamaan arjen sekä piippaavat kännykät. Aika tuntuu pysähtyvän ja huomaat kulkiessasi olevasi luonnon kanssa yhtä. Pidempiä retkiä sinun on helpointa suunnitella valmiille retkeilyreiteille. Retkeilyreiteillä on valmiiksi rakennettuja opasteita, pitkospuita, siltoja ja muita liikkumista helpottavia rakenteita ja palveluita. Tasaisin välimatkoin pystytetyt nuotiopaikat ja autiotuvat tuovat turvaa ja auttavat rytmittämään päivän etappejasi. Usein retkeilyreitit on myös suunniteltu alueille, joissa on upeita maisemia ja nähtävyyksiä.


    Rinkka selkään ja retkelle

    Metsät, suot ja tunturit ovat hyviä retkeilykohteita. Kansallispuistot tarjoavat paljon valmiita reittejä sekä luontopolkuja. Erämaat tarjoavat retkeilyreittien lisäksi liikunnallista haastetta sekä omaa rauhaa. Tutustu huolella etukäteen retkikohteeseen ja suunnittele retki perusteellisesti. Varaudu silti myös yllätyksiin. Muuta tarpeellista -listalla on mainittu esimerkiksi rautalanka. Lue blogista, miten rautalanka voi pelastaa koko retken

    Mitä kaikkea pitikään pakata mukaan vaellukselle? Ensikertalaiselle voi olla vaikeaa jättää ylimääräiset tavarat pois. Pakkaamisessa joudut opettelemaan mikä on tärkeää ja olennaista vaelluksen onnistumisen kannalta ja mitä tavaraa tulet ottaneeksi mukaan vain varmuuden vuoksi. Lue blogista rinkan turhakkeet - jätä ainakin nämä pois.

    Olemme koonneet varustelistaan, mitä sinun kannattaa pakata mukaan viikon mittaiselle vaellukselle Suomen Lappiin. Listasta on toivottavasti apua rinkan pakkaamisessa ja reissun suunnittelussa. Lista pohjautuu Partioaitan henkilökunnan omilla reissuillaan hyväksi havaitsemiin varusteisiin. Lista muuttuu luonnollisesti matkan päämäärän ja ajankohdan sekä omien mieltymysten mukaisesti, mutta tärkeimmät asiat säilyvät melko muuttumattomina. Annamme mielellämme pakkausvinkkejä sekä vastaamme mahdollisiin kysymyksiin. Tule kysymään lisää myymälähenkilökunnaltamme tai kysy sähköpostitse vinkkejä.

    Lataa pakkauslista:

    Vuokraa ja osta tarpeeseen

    Kaikkia retkeilyvarusteita ei välttämättä ole syytä heti ostaa itselleen, vaan päivittää sitä mukaa kun retkeilyinnostus ja -aktiivisuus kehittyy. Kahteen asiaan kannattaa kuitenkin heti alussa panostaa: kunnon kenkiin ja rinkkaan. Huonosti istuvilla ja vettä imevillä kengillä kävelystä tulee pian tuskien taival, ja huonosti selkään istuvaa rinkkaa ei jaksa pitkään kantaa. Hyvin huollettuina nämä ovat vuosien ja jopa vuosikymmenien kestäviä varusteita.

    Vuokrauspalvelusta on mahdollista vuokrata varusteita pidemmillekin retkille. 365-klubilaiset saavat vuokrauspalvelusta 25 % alennuksen.

    Vaatteet

    Kengät ja sukat

    Ruokailu

    Rinkka ja pakkaaminen

    Suunnistus ja liikkuminen

    Ensiapu, hygienia ja hyönteissuojaus

    Muuta tarpeellista

    Lisää luettavaa
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite