/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Monitoimityökalujen ja linkkuveitsien huolto

    Säännöllinen hoito ehkäisee kulumista, ja näin pidentää työkalun käyttöikää huomattavasti. Varsinkin, jos sitä käytetään kosteissa olosuhteissa kuten vaikkapa veneillessä, korostuu huollon merkitys.

    Puhdistaminen, kuivaaminen ja öljyäminen eivät vie kohtuuttomasti aikaa tai hermoja, kun nämä ottaa heti työkalun hankittuaan tavaksi. Huomioi, että käsittelemättömät puuosat sekä mahdollinen elektroniikka eivät kestä välttämättä vesipesua.

    Aloita pesemällä työkalu

    Jos monitoimityökalu tai linkkuveitsi on altistunut suolavedelle (merivesi), huuhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Jos työkaluun on tarttunut roskia, voi sen pestä miedolla saippuavesiliuoksella.

    Jos terät ovat jumiutuneet, liikuttele ja availe niitä varovaisesti lämpimän veden alla, kunnes mahdolliset roskat ja lika ovat poistuneet.

    Älä käytä monitoimityökalusi puhdistukseen kloriittipohjaisia aineita, äläkä koskaan pese työkalua tiskikoneessa.

    Työkalun puhdistuksen ja pesun jälkeen kuivaa se huolellisesti.

    Pinttynyt lika puhtaaksi liuttimella

    Jos työkaluun on päässyt esimerkiksi tervaa, pihkaa tai muuta hyvin tiukassa olevaa likaa, ne saa puhdistettua uittamalla työkalua liuottimessa, esimerkiksi tärpätillä tai jarrulevyjen puhdistusaineella.

    Laita työkalu muoviseen rasiaan ja lisää liutotinta reilusti. Lisää kansi rasiaan ja ravistele. Ota työkalu ulos rasiasta ja puhdista se nukkaamattomalla rätillä. Vanupuikoilla pystyy hyvin putsaamaan nivelet.

    Kuivaamisen jälkeen öljyä työkalu

    Kuivaamisen jälkeen öljyä työkalu koneöljyllä tai vettä syrjäyttävällä tuotteella. Tämä estää ruostumista, jumiutumista ja kulumista. Jos teriin on päässyt muodostumaan ruostetta, voi sitä hangata varovasti pois karheapintaisella keittiösienellä (esim. Scotchbrite).

    Teroita tylsät terät

    Terien teroitus riippuu täysin terän mallista. Suorat ja sahalaitaiset terät vaativat omanlaisensa välineet sekä teroitustyylin, jotta terä pysyisi käyttökelpoisena.

    Suoran terän voi teroittaa esimerkiksi timanttiteroittimella tai hiomakivellä.

    Sahalaitainen terä teroitetaan sille varta vasten suunnitellulla teroittimella. Sahalaitainen terä tulee teroittaa vain sahalaitaiselta puolelta, ei kääntöpuolelta eli tasaiselta (suoralta) puolelta. Tasaiselta puolelta teroittaminen johtaa sahalaidan kulumiseen ja näin ollen heikentää terän ominaisuuksia. Myös monet liikkeet tarjoavat veitsenteroituspalveluita.

    Sahalaitaisen veitsen teroitus:


    Nahkakotelo

    Nahkaisen kotelon voi vahata nahalle tarkoitetulla vahalla. Tämä estää pintaa lohkeilemasta ja pitää kotelon kunnossa ja siistin näköisenä. Jos monitoimityökalustasi tai linkkuveitsestäsi häviää vaikkapa kotelo tai irtoteriä (esim. vaihdettavat ruuvimeisselin päät), kannattaa liikkeistämme tiedustella uusien saatavuutta.

    Materiaali- ja valmistusvirheet kuuluvat takuun piiriin, tällöin ota yhteyttä liikkeisiimme. Lisäksi takuun piiriin kuulumattomat särkymiset voidaan usein myös korjata maksua vastaan.

    Suositut monitoimityökalut 

    Paljon pidetty

    Meillä kaikilla on omat lempivarusteemme. Toisiin ihastuu nopeammin, kun taas toisia varusteita saa testailla useammalla retkellä ennen kuin niin ihastuu. Tällaiset tuotteet ovat olleet Partioaitan ydin jo vuodesta 1928. Kokosimme paljon pidettyjä lempivarusteita ja vinkit niiden hellään huolenpitoon.

    Katso paljon pidetyt tuotteet

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite