Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vinkit talvilomalle »

    Fjällräven G-1000

     

    Hyväksi havaittu ulkoiluvaatteiden klassikko – G-1000 on Fjällrävenin oma, kulutusta kestävä ja mukautuva materiaali, jonka ansiosta olet valmiina kaikenlaisiin seikkailuihin kaikkina vuodenaikoina. Tämä tiheäkuteinen kangas on tuulta ja vettä hylkivä ja erittäin kestävä, mutta samalla se on myös hyvin hengittävä ja nopeasti kuivuva. Näiden ominaisuuksien ansiosta se on yhtä käytännöllinen valinta ulkoiluun kuin pitkille matkoille ja tutkimusretkille maailman joka kolkkaan.

    G-1000 on valmistettu 65 % polyesteriä ja 35 % puuvillaa sisältävästä sekoitekankaasta, joka on vahattu ohuella kerroksella Greenland-vahaa. Vaha antaa materiaalille lisäsuojaa likaa, tuulta ja kosteutta vastaan, ja vahakerrosta voi helposti vahvistaa tai se voidaan pestä pois vaatteen käyttötarkoituksen mukaan. Lue alempaa lisää Fjällrävenin vahausvinkeistä!

    Sateelta ja tuulelta suojaamisen lisäksi G-1000 suojaa myös auringon haitallisilta säteiltä sekä hyönteisten puremilta ja pistoksilta. Se on täydellinen materiaali, kun haluat tutkia luontoa ilman rajoituksia.

    G-1000-kankaan ominaisuudet


    Kestävä

    G-1000 on erittäin hyvin kulutusta kestävä, peräti kaksi kertaa kestävämpi kuin denim. G-1000 on myös kevyt materiaali, ja siksi se on täydellinen sekä ulkoiluun että matkoille.

    Mukautuva

    Greenland-vahaa levittämällä vaate on helppo mukauttaa vallitseviin sääolosuhteisiin. Greenland Wax pidentää myös vaatteen käyttöikää, koska se parantaa kulutuksen kestävyyttä.

    Vettä hylkivä

    Greenland-vahalla G-1000-vaatteista saa hyvin sadetta ja kosteutta pitäviä. Voit siis käyttää samoja vaatteita lyhyiden sadekuurojen aikana. Vaikka kangas kastuisikin, se kuivuu nopeasti.

    Tuulenpitävä

    Kovaksi kehrätyt kuidut tekevät G-1000-kankaasta lähes täysin tuulenpitävän. Kyllästetty kangas suojaa hyvin purevalta tuulelta.

    Hengittävä

    Yksi G-1000-kankaan parhaista ominaisuuksista on sen ylivoimainen hengittävyys – se siirtää kehon kosteuden tehokkaasti ulos, mikä on erityisen käytännöllinen ominaisuus aktiivisessa ulkoilussa.

    Suojaa hyttysiltä

    Kangas on tiivis ja suojaa hyttysten ja muiden hyönteisten pistoksilta, mikä on käytännöllistä sekä tunturilla että metsässä tai lämpimiin maihin suuntautuvilla matkoilla.

    UV-suoja

    Tiivis kangas suojaa lähes sataprosenttisesti auringon UVA- ja UVB-säteiltä.

    Greenland Wax - Helppo tapa mukauttaa G-1000-vaatteet


    Fjällrävenin ympäristöystävällisellä Greenland-vahalla voit itse mukauttaa vaatteen kyllästyksen helposti erilaisiin sääolosuhteisiin. Jos haluat tiiviimmän vaatteen, joka hylkii hyvin vettä ja kovaa tuulta, kyllästä vaate Greenland-vahalla. Halutessaan voi vain tietyt paikat vahata vedenhylkivyyden parantamiseksi. Esimerkiksi takissa voi vahata vain hartiat ja helman vedenhylkivyyden parantamiseksi ja jättää selän ja kainalot vahaamatta hengittävyyden parantamiseksi. Lämpimällä säällä voit pestä vahan pois. Greenland-vaha on puhdas luonnontuote, joka on valmistettu mehiläisvahasta ja parafiinistä.

    G-1000-vaatteiden kyllästäminen

    • Ota Greenland Wax -pala käteesi ja hankaa sitä kankaalle ohut, tasainen kerros. Hankaa hieman enemmän vahaa harteille, polviin ja muihin kulutukselle alttiisiin osiin. Varmista, että vahaa on riittävästi.
    • Sulata vaha kuituihin hiustenkuivaajan tai vanhan silitysraudan avulla (muista pyyhkiä silitysrauta, ennen kuin käytät sitä muihin vaatteisiin).
    • Tunturiretkellä ollessasi voit pitää vaatetta muutama kymmenen senttiä vakaan, voimakkaan liekin yläpuolella. Siirrä vaatetta hitaasti lähemmäs lämmönlähdettä, kunnes näet vahan sulavan. Varo polttamasta vaatetta, äläkä pidä käsivartta tai kättä vaatteessa. Vie vaate liekin yläpuolelle ja liikuta sitä edestakaisin, kunnes vaha on sulanut kankaaseen.

    Haluatko nähdä miten vahaus toimii? Katso oheinen ohjevideo!

    Takkien vahaus.

    Housujen vahaus.

    Reppujen ja rinkkojen vahaus.

    Vahaa sään mukaan

    Vahan määrää vaihtelemalla voit maksimoida G-1000-vaatteen toimivuuden erilaisissa sääoloissa ja aktiviteeteissa. Esimerkkejä:

    • Vaellus ilman rinkkaa. Vahvista saumat vahalla, jotta takista tulee erityisen vedenpitävä ja kulutusta kestävä.
    • Vaellus rinkan kanssa. Vahaa takin etuosa. Kehosi tuottama lämpö vapautuu selästä, mutta etuosa pitää vettä ja tuulta.
    • Vaellus lämpimässä ilmastossa. Pese vaate koneessa 40 asteessa. Saat vilpoisen ja miellyttävän vaatteen, joka hengittää hyvin.

     

    G-1000 muunnelmat - viisi kulutusta kestävää kangasta

    Suositusta G-1000-kankaasta on nyt olemassa viisi muunnelmaa – Original, Air, Silent, Lite ja Eco. Ne kaikki on valmistettu toimivasta polyesterin ja puuvillan sekoituksesta ja niillä kaikilla on alkuperäisen kankaan hyvät ominaisuudet, mutta myös omat erityisominaisuutensa.

    G-1000 Original – kulutusta kestävä alkuperäiskangas

    65 % polyesteriä, 35 % puuvillaa. G-1000 Original on alkuperäinen resepti Fjällrävenin miellyttäviä ulkoiluvaatteita varten. Se oli alun perin telttakangas, joka oli liian painava kevyttelttaa varten. Sitä testattiin kaikenlaisissa olosuhteissa arktisista ja subarktisista tutkimusmatkoista kahvitaukoihin karkeapintaisilla kivillä metsäaukiolla.

    G-1000 Air - kevyt ja hyvin hengittävä

    65 % polyesteriä, 35 % puuvillaa. G-1000 Air -materiaalista valmistetut tuotteet on suunniteltu uusien seikkailuiden mukanaan tuomaa kuumuutta, auringonpaistetta ja muita muuttuvia tekijöitä varten. Alkuperäiseen materiaaliin verrattuna tämä versio on kevyempi ja ilmavampi. Tätä versiota ei ole käsitelty Greenland Wax -vahalla, mikä tekee siitä erittäin hengittävän. Se on valmistettu kierrätetystä polyesteristä ja luomupuuvillasta.

    G-1000 Silent – Hiljainen ja pehmeä

    65 % polyesteriä, 35 % puuvillaa. G-1000 Silent on alkuperäiskankaan harjattu muunnelma ja pehmeä ja hiljainen materiaali. Harjaus heikentää kangasta hieman, mutta sen ansiosta vaate ei kahise, mikä on käytännöllistä esimerkiksi metsästäessä ja riistanhoidon yhteydessä. Se sopii hyvin myös vaatteisiin, joita käytetään yhtä paljon töissä kuin maastossa.

    G-1000 Lite – Kevyt ja vilpoinen

    65 % polyesteriä, 35 % puuvillaa. G-1000 Lite on kevyempi ja vilpoisampi kuin alkuperäiskangas, minkä ansiosta se on hyvä valinta kevyemmissä, kesäkäyttöön tarkoitetuissa vaellusvaatteissa ja matkustusvaatteissa, joiden täytyy kestää kovaa käsittelyä. Kankaaseen on kudottu ripstop-lankoja, joiden ansiosta kangas on hyvin kestävä keveydestään huolimatta.

    G-1000 Eco – Ekologinen vaihtoehto

    65 % kierrätettyä polyesteria, 35 % luomupuuvillaa. G-1000 Eco on uusin lisäys G-1000-perheeseen, ekologinen vaihtoehto, joka on yhtä hyvin kulutusta kestävä ja toimiva kuin alkuperäiskangas. Puuvilla on peräisin sertifioiduilta viljelmiltä ja Fjällräven on etsinyt kauan sopivaa kuitupituutta, joka vaaditaan erityisen kestävää kangasta varten.

    Suosittuja G-1000-tuotteita 
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite