/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Valmistaja 

    W.L.Gore

    Materiaali ja rakenne

    Gore-Tex on vedenpitävien ja hengittävien kankaiden tekniikan tunnetuin merkki. Gore-Tex on ePTFE-kalvo (polytetrafluorietyleeni), joka laminoidaan kankaan sisäpinnalle (2L) tai kahden kankaan väliin (3L). Gore jakaa kankaat kolmeen eri ryhmään käytön ja toiminnan mukaan: Gore-Tex, Gore-Tex Pro ja Gore-Tex Active.

    Gore-Tex-ryhmässä on kolme kangasta: 2L, 2L Insulated ja 3L.

    Gore-Tex on ePTFE-kalvoa, jonka huokoset ovat pieniä - yli miljardi huokosta neliösentillä - joten ne eivät päästä vettä sisään, mutta vaatteen sisälle kertynyt kosteus pääsee ulos.

    Goren kalvomateriaali Thermiurn on tehty eristettyihin vaatteisiin, jossa se on päällyskankaaseen laminoitu. Thermium pitää tuulen ja hylkii kosteutta, ja sen tarkoituksena on pitää eriste kuivana ja siten säilyttää sen lämpöominaisuudet.

    Ominaisuudet

    Kaikkien laatujen vedenpitävyys on vähintään 28 000 mm vesipilaria. Hengittävyys vaihtelee laadun mukaan, mutta kaikkien Gore-Tex-laatujen arvo on alle 6 RET, jota pidetään hyvin hengittävän vaatteen ylärajana. Uusimman Active-laadun hengittävyys on alle 1,5 RET.  Huomattavaa on, että Gore käyttää RET-arvoja, joissa pienempi luku merkitsee parempaa hengittävyyttä. Useiden kankaiden hengittävyys on pienempi kuin Gore-Tex-kalvon, joten vaatteessa hengittävyys riippuu käytetyn kankaan laadusta.

    Kaikki Gore-Texit ovat täysin tuulenpitäviä. Gore antaa takuun kankaan toimivuudesta. Gore antaa niukasti tietoa omien materiaaliensa teknisistä arvoista, joten arvot on kerätty eri testausten tuloksista.

    Käyttö

    Vaativan käyttäjän ulkoiluvaatteet. 2L on eniten käytetty laatu urheilukaupan vaatteissa. 3L sopii kovalle kulutukselle tai ankariin  olosuhteisiin joutuviin vaatteisiin. Gore-Tex Prota käytetään vaativien kuluttajien aktiivivaatteissa, joissa parempi hengittävyys on keskeinen etu. Paclitea käytetään vaativien olosuhteiden vaatteissa ja varusteissa, joissa äärimmäinen keveys ja pieni pakkaustilavuus ovat keskeiset ominaisuudet. Goren vaatimusten mukaan Paclite-takki saa painaa alle 500 grammaa.

    Gore-Tex Shakedry on Active-sarjan uusin tulokas. Kyseessä on pintaan laminoitu kalvo, joka hylkii veden heti pinnasta. Shakedry-tuotteet ovat tarkoitettu hikiliikuntaan, kuten pyöräilyyn ja juoksemiseen. Pintalaminoinnin johdosta vaate ei ole erityisen kestävä mekaanisessa rasituksessa. Esimerkiksi takkia ei suositella käytettäväksi repun kanssa.

    Gore-Texiä käytetään  myös jalkineissa, käsineissä ja päähineissä. Gore on kehittänyt omat Gore-Tex-versiot jalkineita ja käsineitä varten. Gorella on erilaisia laatuja ja  tekniikkoja erikoisolosuhteiden vaatetukseen. Immersion Technology -merkillä varustetut vaatteet on tehty koko ajan vedessä olemista varten, ja ne testataan yksittäisesti.

    Gore-Texiä saavat käyttöönsä vain Goren hyväksymät valmistajat, joita on riittävästi kysynnän ja kilpailun kannalta. Jokainen uusi vaatemalli on toimitettava Gorelle testattavaksi ennen kuin siihen saa kiinnittää Gore-Tex-merkin. Testaus ja takuu selittävät osaltaan Gore-Texin korkeaa hintaa. Gore-Texiä käyttävillä valmistajilla on omia, yhdessä Goren kanssa kehittämiään versioita, joilla merkit hakevat erilaisuutta.

    Merkkikohtaisten laatujen määrä on kasvussa, ja tällaisia laatuja ovat esimerkiksi joustavat ja ultrakevyet laadut.

    Gore® C-KNIT    C-Knit Backer Technology on uusimpia Gore-Tex-laatuja, jossa korostetaan mukavuutta ja hengittävyyttä. Kankaan ulkopinta on käytön mukaan valittavaa vahvaa ja suojaavaa kangasta. Keskellä on Gore-Tex-kalvo ja sisällä laadulle nimen antava C-Knit-kangas. C-Knit on tehty erittäin ohuista kuiduista ja on kevyesti joustavaa ja liukasta.  Materiaali tuntuu mukavalta iholla ja hengittää erittäin hyvin.

    GORE C-KNIT läpileikkaus:

    GORE-TEX® Active Shell

    Gore-Tex Active on kevyiden ja merkin parhaiten hengittävien kankaiden ryhmä. Materiaali on kevyttä, ja sen pakkaustilavuus on pieni.  Ryhmään kuuluu Paclite, äärimmäisen kevyt kangaslaatu, jonka sisäpuolelle on laminoitu ohut suojakerros. Kerros poistaa erillisen vuorikankaan tarpeen. Suojakerroksessa on pienen pieniä nystyröitä, joilla kangas on irti ihosta ja siedettävä myös paljasta ihoa vasten ilman vuori- tai muuta vaatekerrosta.

    • Erittäin hengittävä (RET <3)
    • Kestävästi vedenpitävä ja hengittävä
    • Erittäin kevyt (Active Shell -kalvollisen tuotteen maksimipaino 400 g)
    • Miellyttävä ihoa vasten
    • Kehitetty erityisesti nopeatempoisia aktiviteetteja varten

    GORE-TEX® Paclite Shell

    Uusi, vuoden 2015 lopussa esitelty Gore-Tex Paclite One -laatu muuttaa kangastekniikan ajattelua. Laadussa ei ole päällyskangasta, vaan sen korvaa vahva vedenhylkivyyskäsittely. Siinä Gore-Tex-laminaatin alla on Micro Grid Backer -vuoraus. Kangas on äärimmäisen kevyttä, mutta edelleen täysin vedenpitävää ja hengittävää. Uudesta kankaasta tehty Gore Bike Wearin pusero painaa 100 grammaa, kun vastaavat kevyimmät Paclite·puserot painavat yli 200 grammaa. Uusi laatu on tehty juoksu- ja pyöräilyvaatteita varten.

    GORE-TEX® 2- ja 3-kerrosrakenteet

    Monikäyttöinen, pitkäikäinen, hengittävä, sateen- ja tuulenpitävä. Suunniteltu laaja-alaisesti käytettäväksi useissa ulkoilma-aktiviteeteissa. Teipatut saumat. Saatavilla sekä 2- että 3-kerrosrakenteilla:

    Kaksikerroskalvo:

    • Joustava
    • Hiljainen
    • Kalvo on sidottu päällikankaaseen. Kalvoa suojaa tuotteen sisäpuolella erillinen vuori
    • Hieman muita kalvorakenteita lämpimämpi, kiitos sisäpuolen vuoren
    • Untuvalla tai keinokuidulla eristetyt Gore-Tex-talvi- ja laskettelutakit ovat 2-kerrosrakenteella toteutettuja

    Kolmikerroskalvo:

    • Erittäin kestävä
    • Päällikangas, kalvo ja sisäpinnan suojavuori on rakennettu yhdeksi kokonaisuudeksi

    GORE-TEX® Pro

    Gore-Tex Pro -ryhmä on täysin uusittu, ja sen hengittävyys on parantunut merkittävästi. Pro-materiaalit ovat kestäviä ja tehty vaativimpiin olosuhteisiin. Pro-ryhmässä voidaan käyttää Micro Grid Backer -teknologiaa, verkkomaista vuorausta, joka on laminoitu kankaan kolmanneksi kerrokseksi. Micro Grid on miellyttävän tuntuinen ja liukas, joten se korvaa vuorikankaan. Tällä rakenteella vaatekerroksen hengittävyys paranee ja vaatetuksen paino kevenee.

    • Muita Gore-Tex-malleja kestävämpi kalvorakenne
    • Erittäin kestävät, vähintään 40D-vahvuiset pintakankaat
    • Päällikangas, kalvo ja sisäpinnan Gore Micro Grid Backer -vuori on rakennettu yhdeksi kokonaisuudeksi
    • Soveltuu parhaiten haastavaan käyttöön vaativissa, vaihtelevissa olosuhteissa


    Suosittuja Gore-Tex-tuotteita 
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite