/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kellojen vesitiiviysmerkinnät

    100 M, 10 bar ja 10 atm luokituksella varustetut kellot vastaavat vesitiiviydeltään toisiaan ja ovat käytännössä sama asia.

    Kellossa ilmoitettu lukema (esim. 100 M) ei tarkoita syvyyttä, missä kelloa voi käyttää.

    Tiiviysluokittelu ja testit ovat tehty staattisessa laboratorioympäristössä. Periaatteellisella tasolla 30 M merkityn kellon tiivisteet pitäisi kestää veden painetta 30 metrin syvyydessä. Kuitenkin käytännössä kello altistetaan vedessä liikkeelle (veden virtaus, käden liike), jolloin paine kasvaa ja siten pienentää maksimisyvyyttä.

    Vesitiiviys ei ole ikuinen ominaisuus. Aikaa myöten tiivisteet voivat kuivua, kovettua ja samalla haurastua. Mikäli kellon vesitiiviys on käytön kannalta oleellisen tärkeää, tulee kellon vesitiiviys testauttaa kerran vuodessa ja pariston vaihdon yhteydessä pohjan kumitiiviste tulisi vaihtaa.

    Lämpö vaikuttaa tiivisteisiin. Kelloa ei saa käyttää kylpyammeessa tai saunassa. Kellon sisään saattaa tiivistyä kosteutta, jos kello altistetaan suurille lämpötilan ja ilmankosteuden vaihteluille.

    • Ei merkintää, ei vesisuojattu = kello tulee suojata myös roiskevedeltä, se ei saa kastua.
    • 30 M = vesisuojattu, roiskevesitiivis: Kello on suojattu roiskevedeltä kuten sateelta, ei saa upottaa veteen, eikä käyttää uidessa.
    • 50 M = rajoitetusti vesitiivis: Kelloa voidaan käyttää kosteissa olosuhteissa esim. pintavedessä. Periaattessa voi uida, mutta sitä ei suositella. Kestää suihkussa käynnin.
    • 100 M = vesitiivis: soveltuu pintauintikäyttöön ja snorkkelisukellukseen, ei laitesukellukseen. Myös kellossa olevia kuoren ulkopuolisia painimia voi käyttää veden alla, mutta ei sisään upotettuja painimia.
    • 200 M = erikoisvesitiivis: soveltuu laitesukellukseen. Kelloa ei tule kuitenkaan käyttää syvyyksissä, joissa käytetään seoskaasuja kuten heliumia.
    • 300 M = erikoisvesitiivis: soveltuu syväsukellukseen ja ammattimaiseeen sukelluskäyttöön.
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite