Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kirveen, sahan ja lapion huolto

    Työkalut tulee säilyttää puhtaana, kuivana ja suojattuna. Aina käytön jälkeen on syytä pestä ja kuivata työkalu huolellisesti. Tämä estää ruostumisen ja tylsymisen.

    Kirveet


    Kirves säilytetään aina mukana tulevassa tupissa. Puiset kirveenvarret eivät siedä jatkuvaa kosteutta. Lisäksi kosteassa terä ruostuu ja näin ollen myös tylsyy.

    Terä tulee teroittaa säännöllisesti. Kirveen terän teroittamiseen käytetään tahkoa, viilaa sekä hiomakiveä. Teroituksen voi myös teettää, jos haluaa säästää aikaa. Kirveeseen voi ostaa tai tehdä itse vaihtoteriä sekä –varsia.

    Sahat


    Tämä estää ruostumisen sekä piikkien vääntymisen ja kulumisen. Sahan mukana usein tuleva suojakotelo on tässä oiva apu. Sahanterän säännöllinen öljyäminen estää myös ruostumista. Käytössä ajan mittaan tylsynyttä sahaa ei välttämättä tarvitse heittää pois, sillä terän voi vaihtaa tai huoltaa.

    Saha huolletaan harittamalla (oikaisemalla ja tasaamalla) sekä hiomalla piikit. Harittamisen tarkoituksena on tasata piikit niin, että joka toinen piikki osoittaa hieman enemmän vasemmalle, joka toinen taas oikealle. Näin saadaan aikaan hieman sahan terää leveämpi sahausura, jolloin sahanterä liikkuu puussa vaivattomasti. Harittaminen voidaan tehdä esimerkiksi pihtien avulla. Terän hiomiseen käytetään erityistä hiomaviilaa.

    Lapiot


    Käytön jälkeen lapio kannattaa pestä, kuivata ja asettaa suojaisaan paikkaan säilytykseen. Jos lapiossa on puinen varsi, se reagoi nopeasti laiminlyöntiin – tämän takia lapio kannattaa vähintäänkin siirtää sateensuojaan. Käsittelemättömän puisen lapion varren voi joko öljytä tai vahata sille tarkoitetulla aineella. Jos varsi on lakattu tai maalattu, voi sen lakata taikka maalata uudelleen. Metalliosien ruostetta voi poistaa joko kaupoista saatavilla ruosteenpoistajilla tai hiomapaperilla hiomalla.

    Suositut kirveet, sahat ja lapiot 

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite