Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Syksyn ja talven valot

    Krista Ylinen

    VALOA LOPPUVUOTEEN

    Oikealla valaisimella parannat omaa havainnointikykyäsi ja turvallisuuttasi entisestään pimenevissä syysilloissa. Valitse valo käyttötarkoituksen mukaan – lenkille, telttaan tai mökkipolulle. Muista myös heijastin. Tutustu nyt syksyn loistavaan valikoimaamme!

    Otsalamppu - syksyn loistavin valinta 

    Suosittelemme

    Yön yli retkelle
    Petzl Actik Core 450LM

    Ladattava ja helppokäyttöinen LED-otsavalaisin retkeilykäyttöön. Leirielämään soveltuva valaisin on roiskeveden kestävä ja helposti valoteholtaan optimuituva.

    Katso »

    Juoksuun ja suunnistukseen
    Petzl Swift 900LM

    Aktiiviseen ja vaativaan käyttöön suunniteltu ladattava, suorituskykyinen ja kompakti LED-otsavalaisin, jossa on automaattisesti säätyvä monikeilainen valo.

    Katso »

    Kävelyyn ja ulkoiluun
    Petzl Tikka Core Limited

    300 lumenin lamppu soveltuu erinomaisesti lähivalaisutarpeisiin, kuten kävelylenkkeilyyn, retkeilyyn tai kodin remonttihommiin.

    Katso »

    Pimeästä voi myös nauttia

    Kuukausien matkat jääkarhujen keskellä ovat opettaneet Tampereen Partioaitan Raine Kalliolle paljon pimeästä.

    Toimit oppaana Huippuvuorilla. Miten pimeässä retkeily eroaa valoisasta?

    Se lähimetsä on yhä se sama metsä, vain valo puuttuu. Isoin muutos on, että kontrasteja ei ole. Pinnanmuotoja kuten kuoppia ja railoja ei erota, ja etäisyyksien hahmottaminen vaikeutuu. Siksi perusasia on, että kontrastit on luotava itse otsalampulla tai muulla valolla. Väreilläkin saa kontrastia: itse viritän esimerkiksi teltan lähelle maahan kirjavan köyden, joka auttaa liikkumaan.

    Miten pimeään tulee valmistautua?

    Luonnossa liikkuminen on aina ennakointia. Ei kannata tehdä liian ruusuisia suunnitelmia: jos lähtee lokakuussa töiden jälkeen metsään, päätyy aika usein patikoinnin lisäksi leiriytymään ja tekemään hommia pimeässä. Siksi pimeään tarvitaan toimivat varusteet, joihin voi luottaa. Rinkka on saatava helposti auki, ja se on pakattava niin, että kaiken löytää vaikka sokkona. Mustien varusteiden sijaan voi suosia neonvärejä. Omat tavarani on pakattu rinkassa värikoodattuihin kuivapusseihin, jotka tunnistaa myös pimeässä. Puukossani on oranssi kahva niin, että löydän sen helposti. Mitä useammat jutut sujuvat miltei automaattisesti, sen parempi. Silloin ei tarvitse suorittaa ja kireillä, vaan pystyy myös nauttimaan tunnelmasta.

    Millaisia valonlähteitä leiriytyessä tarvitaan?

    Monet laittavat telttavalon kattoon, mutta valon kanssa kannattaa aina miettiä sen suuntaa, ettei se häiritse. Pimeät kulmat ahtaassa teltassa tekevät touhuamisesta epämiellyttävää, joten itse laitan valon teltan etuosaan. Jo leiriytymispaikkaa valitessa voi miettiä, miten hyödyntää luonnon valon lähteitä, avoimuutta ja vesistön heijastepintoja. Metsässä liikkuessa on hyvä pohtia sitäkin, tarvitseeko lopulta kuitenkaan lisävaloa. Kun sen sammuttaa, ei näe hetkeen mitään.

    Top-3 varusteet

    1. Black Diamond Moji Charging Station -valo. ”Kätevä, ladattava valo telttailuun.”
    2. Primus Trailbreak Lunch Jug -ruokatermos. ”Kun ruuan laittaa jo aamulla termariin, tauolla säästää aikaa.”
    3. MSR Pocketrocket 2 -keitin. ”Mahtuu pieneen tilaan.”

    Nauti luonnon omasta valoshowsta

    Paraskin lamppu on silloin tällöin hyvä sammuttaa ja nauttia luonnon omasta valoshowsta. Mikä on suosikkisi?


    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite