/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Fjällräven Eco-Shell

    ECO-SHELL SUOJAA ILMASTOKOMPENSOIDUSTI

    Fjällrävenin Eco-Shell -malliston tuotteissa käytetään yhtä edistyksellisimmistä kuorimateriaaleista Eco-Shelliä, joka on valmistettu kierrätetystä polyesteristä ja jonka ilmastovaikutukset on kompensoitu. 

    Eco-Shell -vaatteissa on perfluorihiilitön vettä hylkivä kyllästys. Perfluorihiiliä tai PFC:itä (perfluorocarbon) käytetään paljon ulkoiluvarustealalla johtuen niiden kyvystä tehdä vaatteista vettä hylkiviä. Ne eivät kuitenkaan hajoa luonnossa – vaan ne jäävät luontoon ja levittäytyvät. Ne saattavat varastoitua eläviin organismeihin useiksi vuosiksi ja pikkuhiljaa edetä ravintoketjussa.

    Ympäristönäkökulma on olennainen osa valmistusta ja lopputuotetta. Fjällräven Eco-Shell -kuorimateriaali on valmistettu osittain kierrätetystä polyesteristä.  Valmistuksesta ja kuljetuksista aiheutuvat ilmastopäästöt on kompensoitu hiilidioksidiperusteisesti investoimalla esimerkiksi tuulivoimaan Kiinassa.

    Eco-Shell on vedenpitävä, hengittävä ja ympäristöä säästävä.

    • Kyllästetty ilman PFC:tä
    • Valmistettu kierrätetystä polyesteristä
    • Kevyt ja kiristämätön

    PALKITTUA TOIMINNALLISUUTTA MUKAVUUDESTA TINKIMÄTTÄ

    Eco-Shell -materiaalin vedenkestävyys on 30 000 mm ja hengittävyys 26 000 g/m2/24h. Se sopii hyvin myös vaativiin olosuhteisiin, kun tarvitaan luotettavaa ja vedenkestävää varustusta. Hengittävyytensä ansiosta se siirtää kehon kosteuden tehokkaasti ulos.  

    Kalvo on vaatteessa kierrätetystä polyesteristä valmistettua pintamateriaalia vasten. Kalvon taustapuolelle on laminoitu ohut vuori, joka suojaa kalvoa sisäpuolelta tulevalta kulutukselta. Pinta on käsitelty kyllästysaineella, joka ei sisällä lainkaan fluorihiiltä, mikä on merkittävä osa Eco-Shellin ympäristöystävällisyyttä.

    Tämä yhdistelmä takaa sen että sisällä muodostuva kosteus pääsee poistumaan, mutta vesi ei pääse ulkopuolelta vaatteen sisään. Hikoillessa Eco-Shell -vaatteen sisäpuolen kondensiokosteus lisääntyy. Kun kosteussuhde on suurempi kalvon sisä- kuin ulkopuolella, kalvo imee kosteuden itseensä ja siirtää sen ulompaan kerrokseen, josta se haihtuu. Ulomman kerroksen kestävä vettä hylkivä pintakäsittely estää vettä pääsemästä kalvon pintaan ja siitä edelleen kankaan sisäpuolelle. Pintakäsittelyn kyky hylkiä vettä edistää myös Eco-Shell -materiaalin hengittävyyttä: mikäli takin ulkopinnalla on liikaa vettä, ts. sade kastelee pinnan läpimäräksi, hiki ei kulje sisäpuolelta kalvon ulkopuolelle.

    Eco-Shell -materiaali tuntuu käteen pehmeältä ja vaatteet myötäilevät vaivatta vartalon liikkeitä.

    Fjällrävenin kolmikerroksinen Keb Eco-Shell Anorak on palkittu outdoor-alan kansainvälisillä ISPO-messuilla outdoor-sarjassa. Perusteluiksi tuomaristo mainitsi ensiluokkaisen ympäristöystävällisyyden ilman, että toiminnallisuudesta on lainkaan tingitty.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite