Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vaelluskenkien pohjien haurastuminen

    Säännöllinen käyttö pitää kengät ehjänä ja kunnossa


    Vaelluskenkien pohjat vanhenevat ja haurastuvat, jos kenkiä säilytetään pitkiä aikoja yhtäjaksoisesti. Lähes kaikki valmistajat käyttävät polyuretaania (PU) kenkien pohjassa, koska se soveltuu tämäntyyppisiin jalkineisiin ominaisuuksiensa tähden. Käyttämättömänä, tai hyvin harvoin käytettynä se, muiden materiaalien tavoin, vanhenee ja haurastuu. Tämän seurauksena pohjat voivat irrota. Myös kenkien hoitamattomuus nopeuttaa haurastumisen alkamista.

    EVA on toinen materiaali mitä osa valmistajista käyttää, mutta sille käy ajan oloon samalla lailla. Se ei haurastu piilossa, sillä sen kulumisen näkee, koska pohjamateriaali ei ole "koteloitu" kuten PU-pohjassa.

    EU vaatii, että kaikkien materiaalien täytyy hajota, eikä jäädä kuormittamaan kaatopaikkoja. Tämä ei tarkoita, että vaelluskenkien pohjat olisivat suoranaisesti biohajoavia, kuten esimerkiksi jotkin muovipussit. Vaatimukset materiaalien hajoamiselle liittyvät valmistuksessa käytettyjen materiaalien haitallisuuteen ympäristölle, ja "ikuiset" materiaalit ovat usein hyvin raskaita aineita. Tästä syystä ikuisia kengänpohjia ei ole.

    Paras tapa välttää pohjien haurastumista on käyttö


    Kun kenkä liikkuu ja pohja "elää" ei materiaali haurastu niin nopeasti. Parin kuukauden välein tehtävä päiväreissu lähimetsään riittää mainiosti. Jos pohjat ovat kuitenkin päässeet haurastumaan, mutta kengät ovat muuten kunnossa, voi useimpiin kenkiin vaihtaa pohjat. Paikallinen suutari voi neuvoa asiassa, tai voitte olla meihin yhteydessä ja kysyä asiasta: partioaitta@partioaitta.fi.

    Asiasta on ollut puhetta Kuningaskuluttaja » -ohjelmassa. Kyseessä ei siis ole mitenkään ihmeellinen asia, vaan ihan normaali materiaalin vanheneminen.

    Suosittuja vaelluskenkiä 

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite