Partioaitta ja DROPP yhteistyössä Itämeren hyväksi

Partioaitta ja DROPP yhteistyössä Itämeren hyväksi

Vuonna 2015 Partioaitta panostaa yritysvastuuseen ja erityisesti Itämeren suojeluun. Partioaitta ryhtyy yhteistyöhön DROPPin kanssa ja tuo näin osallistumisen jokaisen asiakkaan lähelle. DROPP on yhteiskunnallinen yritys, joka tarjoaa helpon ja konkreettisen tavan osallistua Itämeren suojeluun. Yhteistyön myötä Partioaitta tuo myyntiin DROPPin suunnitteleman Itämeri-juomapullon. Pullon on valmistanut SIGG, sveitsiläinen yritys, joka on tehnyt klassikkopulloja jo vuodesta 1908, ja grafiikan on tehnyt Robin Falck. Jokaisesta myydystä DROPP-juomapullosta lahjoitetaan viisi euroa Itämeren hyväksi – painopisteenä rehevöitymisen vähentäminen ja ravinteiden kierrätys. Tämä tarkoittaa varsinkin:

  • Itämeren alueen maatalouden ravinnepäästöjen minimointia;
  • Jätevesien ravinnepäästöjen ja vaarallisten aineiden päästöjen minimointia;
  • Eläinlannan ja muiden ravinteita sisältävien orgaanisten jakeiden käyttöönottoa lannoitteena ja energialähteenä sekä fossiilisen fosforin käytön vähentämistä.

Yhteistyökumppanimme Baltic Sea Action Group tekee kauaskantoista vaikuttamistyötä ja tuo yhteen hallinnon, elinkeinoelämän sekä kolmannen sektorin, jotta kaikkien tahojen asiantuntemusta päästään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti Itämeren hyväksi. BSAG toimii Itämeren rehevöitymisen vähentämiseksi, vaarallisten aineiden aiheuttamien riskien minimoimiseksi ja edistääkseen turvallistaja puhdasta meriliikennettä.

Partioaitta, yhdessä DROPPin ja BSAGin kanssa, uskoo, että Itämeren pelastamiseen tarvitaan yhteistyötä yhteiskunnan eri toimijoiden kesken. BSAG on erittäin onnistuneesti tuonut tutkimustyötä päättäjien ja hallinnon käyttöön sekä aktivoinut suomalaiset suuryritykset Itämeren suojeluun: mm. Fazer, Viking Line ja Cargotec tekevät BSAGn kanssa tiivistä yhteistyötä kehittääkseen toimintaansa Itämeriystävällisemmäksi. Yhteistyö Partioaitan kanssa auttaa DROPPia tukemaan BSAG:a entistä tehokkaammin.

Voitto Baltic Sea Action Groupin Itämeri-työhön

DROPPin ideana on tuoda Itämeren suojelu ihmisten arkeen, jotta osallistuminen ei kaatuisi vaivalloiselta tuntuvan lahjoituslomakkeen täyttämiseen tai ajanpuutteeseen. Partioaitassa myytävän SIGG-pullon lisäksi DROPP tarjoaa asiakkailleen lähdeveden, joka on samalla itämeriystävällinen valinta. Tuotteen ympäristövaikutukset on minimoitu ja yritys lahjoittaa kaiken voittonsa Baltic Sea Action Groupin tekemään Itämeri-työhön.

Pullotettua vettä myydään Suomessa noin 100 miljoonaa litraa vuodessa. DROPP haluaa antaa kuluttajille mahdollisuuden tukea brändiä, joka omistajien voitonmaksun sijaan ohjaa tuottonsa ympäristön suojeluun. Katso DROPPin sivuilta lista DROPP-veden jälleenmyyjistä.

Kommentit