/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Pakkauslista talviselle päiväretkelle

    Talvinen päiväretki – pysy lämpimänä ja nauti maisemista

    Talviselle päiväretkelle valmistautuessa ja pakatessa täytyy ottaa enemmän asioita huomioon kuin kesällä. Talvella täytyy miettiä ennen kaikkea, miten pysyä riittävän lämpimänä ja kuivana. Talvella on myös tärkeää, että eväitä ja juotavaa on riittävästi. Kehon lämpimänä pitäminen vie paljon energiaa. Kylmä ja lumi lisäävät retkeilyn iloa, mutta myös riskejä. 

    Vaatteiden materiaaleista, kuten merinovillasta, fleecestä ja Gore-Texistä puhutaan paljon ympäri vuoden, mutta materiaaleihin pitää erityisesti talvella kiinnittää huomiota. Jos retkellä hikoilee, kastuu lumesta tai vedestä lämpötilan ollessa pakkasen puolella, tulee äkkiä kylmä, kun pysähtyy. Paleleminen vie nopeasti huomion muuten hienolta päivältä. Puuvillaisten vaatteiden käyttäminen etenkään talvella ei ole suositeltavaa. Puuvilla imee paljon kosteutta, tuntuu kylmältä iholla ja kuivuu hyvin hitaasti.

    Pakkauslista talviselle päiväretkelle:

    Avaa tulostettava pakkauslista PDF-tiedostona »

    Vuokraa ja osta tarpeeseen

    Kaikkia retkeilyvarusteita ei välttämättä ole syytä heti ostaa itselleen, vaan päivittää sitä mukaa kun retkeilyinnostus ja -aktiivisuus kehittyy. 

    Vuokrauspalvelusta on mahdollista vuokrata varusteita pidemmillekin retkille. 365-klubilaiset saavat vuokrauspalvelusta 25 % alennuksen.

    Selaa klubilaisten pakkauslistoja ja jaa oma pakkauslistasi

    Mitkä ovat sinun vakiovarusteesi retkellä? Onko sinulla käytössä itse tehty ja hyväksi havaittu pakkauslista, jota hyödynnät retkillä?

    Keräämme 365-klubilaisten ja Partioaitan henkilökunnan pakkauslistoja sivuillemme. Pakkauslista voi olla tehty päiväretkeä, yön yli retkeä tai viikonloppuvaellusta varten. Se voi olla myös esimerkiksi melontaretkelle tai fatbike-retkelle.

    Lue lisää »

    Talvikengät ja sukat

    Jaloista haihtuu kenkien läpi lämpöä, jonka vuoksi lumi helposti sulaa ja tarrautuu kengän pintaan kostuttaen sen, vaikka pakkastakin olisi. Kenkien on siis syytä olla vedenpitävät ja lämpöä eristävät. Merinovillasukat ovat talvella erinomainen valinta – villa siirtää kosteutta pois iholta ja lämmittää kosteanakin, jolloin hiki ei pääse kylmettämään jalkaa.

    Aiheeseen liittyvää:

    Vaatteet talviretkelle

    Kerrospukeutuminen on talvella toimivin ratkaisu. Ensimmäisen, ihoa vasten tulevan aluskerraston olisi hyvä siirtää kosteutta pois iholta. Tähän sopii parhaiten merinovillainen kerrasto. Villaisen kerraston etuna on sen lämmöneristyskyky kosteanakin. Toinen kerros, niin sanottu välikerros, pitäisi olla mielellään villaa tai fleeceä hyvien lämmöneristysominaisuuksiensa vuoksi. Mutta myös ohuemmat, tekniset vaatteet sopivat vauhdikkaaseen aktiiviliikuntaan. Softshell-takki ja softshell-housut ovat loistavia valintoja kuorikerrokseksi talviretkeilyyn. Ne pitävät tuulen loitolla sekä hengittävät paremmin kuin kuorivaatteet. Softshell-vaatteet eivät kuitenkaan suojaa vedeltä yhtä hyvin. Muita hyviä vaihtoehtoja päällysvaatteiksi ovat esimerkiksi vahalla kyllästettävä puuvillasekoitekankaat, kuten Fjällrävenin G-1000. Oikein kylmällä ilmalla voi vielä lisätä eristyskerrokseksi vaikkapa untuvatakin.

    Kädet ja pää on myös ehdottoman tärkeää suojata talven tuiskuja vastaan. Päähine kannattaa valita niin, että tuuli ei pääse tuivertamaan sen läpi, ja korvat ovat suojattuna. Suojaa myös kaulan alue villaisella putkikaulurilla. Käsineiden tulee pitää kosteus ulkona ja lämpö sisällä. Nahkainen pinta hanskoissa on hyvä, sillä se on kulutuskestävä, tuulelta suojaava ja vahattuna myös vettähylkivä. Tarvittaessa aluskäsineet hanskan sisällä tuovat lisää lämpöä ja auttavat pitämään ihon kuivempana. Oikein kylmällä kelillä voi ottaa mukaan kevyesti eristetyt nahkaiset sormikkaat työskentelyhanskoiksi ja lisäksi erilliset lämmittelyyn tarkoitetut lämpimät rukkaset tai sormikkaat.

    Aiheeseen liittyvää:

    Ruoka ja juoma

    Talviretken yksi tärkeimmistä varusteista on termospullo, josta voi nauttia herkullista ja kuumaa kaakaota tai teetä. Kauniissa talviluonnossa liikkuminen kuluttaa runsaasti energiaa ja talviretkelle tuleekin varata runsaasti pieniä välipaloja ja lämmintä ruokaa.

    Aiheeseen liittyvää:

    Muista myös nämä

    Talvella liikkumista helpottaa jäätyneet järvet ja lammet sekä pehmeä lumipeite. Talvella pääsee näkemään tutukin retkeilymaastot täysin uusista kuvakulmista! Lumikengillä tai karvapohjasuksilla liikkuminen sujuu kätevimmin talvihangilla. Muista aina ottaa naskalit mukaan! Jos liikut paljon jäillä, kannattaa kantaa mukanaan myös heittoliinaa.

    Aiheeseen liittyvää:

    Lisää luettavaa

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite