Illallinen on vaeltajan pääateria. Silloin rinkasta kaivetaan pitkäkestoista hiilihydraattia sisältäviä ruokia esim. pastaa, riisiä, perunamuussia ja niihin sopiva lisuke. Yksi vaeltajien suosikki on Chili con carne, jonka voi valmistaa joko liha- tai kasvisversiona. Resepti on 365-klubin vaellusoppaan Maritta Vasarisen.
Reilut annokset kahdelle:
Kun saavut majapaikkaan, laita ensimmäiseksi kaikki kastikkeen kuiva-aineet likoamaan pieneen vesimäärään. Pystytä sillä aikaa teltta ja laita jo majapaikka valmiiksi.
Lisää vettä ja kiehauta, lisää kastikejauhe ja tarvittaessa lisää vielä vettä ja tarkista kastikkeen maku, haluttaessa lisää suolaa. Kiehauta ja nosta kattila sivuun hautumaan.
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä.
Nauti kiireetön illallinen kauniissa tunturimaisemassa, esimerkiksi Hetta-Pallas-reitillä. Lue Marittan reittiopas Hetta-Pallakselle.
Suosituimmat tuotemerkit