Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Chili con carne

        Illallinen on vaeltajan pääateria. Silloin rinkasta kaivetaan pitkäkestoista hiilihydraattia sisältäviä ruokia esim. pastaa, riisiä, perunamuussia ja niihin sopiva lisuke. Yksi vaeltajien suosikki on Chili con carne, jonka voi valmistaa joko liha- tai kasvisversiona. Resepti on 365-klubin vaellusoppaan Maritta Vasarisen.

        Reilut annokset kahdelle:

        • 80 g vähärasvaista jauhelihaa kuivattuna (tuoreena n. 200 g) tai kuivattua nyhtökauraa
        • 1 tlk kidneypapuja kuivattuna (puolita pavut, kuivuu nopeammin)
        • 1 sipuli kuivattuna
        • 2-3 valkosipulin kynttä kuivattuna
        • ½ chilipalko kuivattuna
        • ½ rasiaa minitomaatteja kuivattuna (pilko tomaatit, kuivuvat nopeammin)
        • 1 pss chili con carne kastikejauhetta, löytyy kaupan hyllyltä
        • n. 4 dl vettä
        • Lisäksi: 2 dl pikariisiä ja vettä keittämiseen

        Kun saavut majapaikkaan, laita ensimmäiseksi kaikki kastikkeen kuiva-aineet likoamaan pieneen vesimäärään. Pystytä sillä aikaa teltta ja laita jo majapaikka valmiiksi.

        Lisää vettä ja kiehauta, lisää kastikejauhe ja tarvittaessa lisää vielä vettä ja tarkista kastikkeen maku, haluttaessa lisää suolaa. Kiehauta ja nosta kattila sivuun hautumaan.

        Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä.

        Nauti kiireetön illallinen kauniissa tunturimaisemassa, esimerkiksi Hetta-Pallas-reitillä. Lue Marittan reittiopas Hetta-Pallakselle.

        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite