Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        OUTLET -RIEHA PE 26.-SU 28.4. »

        Avotulella grillattua karitsanpaistia, suippokaalia, sieniä ja punaiseksi paistettua selleriä smetanan kera

        2 henkilölle

        Ainekset

        • 300 g karitsan paahtopaistia
        • 1 pieni suippokaali
        • 300 g osterivinokkaita
        • 300 g metsäsieniä
        • 1 pieni selleri
        • 2 dl smetanaa
        • 1 sitruuna
        • 2 valkosipulinkynttä
        • 3-4 timjamin oksaa
        • Oliiviöljyä
        • Suolaa ja mustapippuria
        • Alumiinifolio
        • Lämpöä kestävä metallisiivilä

        Toimi näin

        1. Kääri kokonainen selleri alumiinifolioon ja laita se hehkuvaan hiillokseen. Anna sen levätä, kunnes se pehmenee, noin 1 tunti.
        2. Leikkaa metsäsienet ja osterivinokkaat pienemmiksi paloiksi. Grillaa sienet suoraan tulessa siivilässä. Sienet sisältävät niin paljon nestettä, että ne eivät pala.
        3. Leikkaa kaali keskeltä kahtia, lorauta lehtien väliin hieman oliiviöljyä ja leikkauspuolelle hieman suolaa. Grillaa se kevyesti ritilällä tulen päällä ja laita sitten paistinpannulle. Lisää ripaus voita, valkosipulia ja timjamin oksia. Aseta alumiinifolio kanneksi pannulle ja anna seistä miedolla lämmöllä noin 25-30 minuuttia. Jaa kaali pienemmiksi paloiksi.
        4. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Grillaa korkealla lämmöllä 3-4 minuuttia, siirrä sitten matalammalle lämmölle ja anna seistä vielä 5-6 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi.
        5. Raasta smetanan joukkoon valkosipulinkynsi ja sitruunan kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile paistetun sellerin kanssa.

        Resepti: Henrik Orre | Valokuva: Martin Stenmark
        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite