Kun nuotiolla vietetään iltaa tai pidempää aikaa, niin on hyvää aikaa hyödyntää tulta vähän pidemmän aikaa vievän ruoan valmistukseen. Munakoisot saavat nuotiosta ihanan aromin. Montaa muuta ainesta ei tarvitakaan kokonaiseen ateriaan.
Grillatut munakoisot 4:lle
Valmista tahinikastike kotona rasiaan:
Sekoita sauvasekoittimella tahinikastikkeen ainekset sekaisin.
Nuotiolla:
Halkaise munakoisot pituussuunnassa halki. Tee munakoison leikkuupintaan veitsellä ristiviiltoja - varo halkomasta munakoison pohjaa. Sivele kullekin puolikkaalle n. 1 rkl harissa-tahnaa ja lorauta oliiviöljyä. Ripottele suolaa päälle. Aseta munakoisot foliolla/grillausritilälle ja kypsennä niitä nuotion päällä 20-40 minuuttia, riippuen nuotion tehosta ja etäisyydestä tuleen. Aseta nuotioritilälle/grillausalustalle myös terttukirsikkatomaatit kypsymään n. 10 minuutiksi. Munakoiso on kypsää, kun sen liha on kauttaaltaan pehmeää. Kaada munakoison päälle kikherneitä ja levitä tahinikastiketta. Nauti grillitomaattien kanssa.