Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Harissa-munakoisot, kikherneet ja tahinikastike

        Kun nuotiolla vietetään iltaa tai pidempää aikaa, niin on hyvää aikaa hyödyntää tulta vähän pidemmän aikaa vievän ruoan valmistukseen. Munakoisot saavat nuotiosta ihanan aromin. Montaa muuta ainesta ei tarvitakaan kokonaiseen ateriaan.

        Grillatut munakoisot 4:lle

        • 2 munakoisoa
        • 100 g purkki harissaa - tai pakkaa erikseen n. 4 rkl harissatahnaa
        • oliiviöljyä (pienet pullot käteviä)
        • suolaa
        • 1 tetra kikherneitä (n. 200 g)
        • nippu terttukirsikkatomaatteja

        Valmista tahinikastike kotona rasiaan:

        • ½ dl vaaleaa tahinia
        • ½ dl vettä
        • 2 rkl sitruunamehua
        • 2 valkosipulinkynttä

        Sekoita sauvasekoittimella tahinikastikkeen ainekset sekaisin.

        Nuotiolla:

        Halkaise munakoisot pituussuunnassa halki. Tee munakoison leikkuupintaan veitsellä ristiviiltoja - varo halkomasta munakoison pohjaa. Sivele kullekin puolikkaalle n. 1 rkl harissa-tahnaa ja lorauta oliiviöljyä. Ripottele suolaa päälle. Aseta munakoisot foliolla/grillausritilälle ja kypsennä niitä nuotion päällä 20-40 minuuttia, riippuen nuotion tehosta ja etäisyydestä tuleen. Aseta nuotioritilälle/grillausalustalle myös terttukirsikkatomaatit kypsymään n. 10 minuutiksi. Munakoiso on kypsää, kun sen liha on kauttaaltaan pehmeää. Kaada munakoison päälle kikherneitä ja levitä tahinikastiketta. Nauti grillitomaattien kanssa.


        Resepti ja kuvat: Viimeistä murua myöten ja vegan and wild
        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite