/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Marjakarkit

        Marjaremmit, marmeladit ja viinikumit - marjaretken saaliista makeita retkieväitä syksyksi

        Nauti kesästä marjaretkellä. Taio sen jälkeen marjaretken mustikat ja -vadelmat syksyä varten makeiksi retkiherkuiksi. Jo litrasta marjoja teet pellillisen makeita marmeladeja, terveellisiä marjaremmejä tai omia viinikumeja.

        Marjaremmejä, marmeladia ja viinikumeja on uskomattoman helppo valmistaa. Jokaisessa karkissa ja retkieväässä on varmasti tallella kesän maku marjojen vahvoissa aromeissa eikä yhtään lisäaineita. Marmeladeihin hujahtaa sokeria, mutta muuten makeutusta voi säädellä oman maun mukaan, jos kaipaat sokerittomia herkkuja itselle tai lapsille.

        Tee herkut valmiiksi seuraavalle vaelluksellesi tai anna niitä lahjaksi retkeilevälle ystävälle tai perheenjäsenelle. Marmeladit ja viinikumit säilyvät viileässä pitkään. Marjaremmit kannattaa syödä pois muutaman viikon sisällä. Jos säilytät niitä pidempään, laita ne pakastimeen odottamaan oikeaa retkihetkeä.

        Onnistuneeseen marjastukseen 

        Mustikkamarmeladit

        Mustikoista tai muista kesän marjoista syntyy uskomattoman herkullisia marmeladikarkkeja. Itse tehdyt marmeladit ovat vegaanisia ja gluteenittomia, joten ne sopivat erilaisiin ruokavalioihin. Marmeladissa on mukavasti energiaa ja hiilihydraatteja. Ne käyvät siksi vaelluskarkeiksi ja muistuttavat leppoisista kesäpäivistä syksyn retkien ylämäissä.

        Valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa. Karkkien hyydyttäminen ja kuivattelu vie kuitenkin pari päivää. Marmeladit säilyvät hyvin, joten voit tehdä niitä hyvissä ajoin ennen retkeä tai säästää lahjaksi annettavaksi.

        Tarvitset

        • 5 dl mustikoita tai muita marjoja
        • 3 dl sokeria
        • 3,5 dl vettä
        • 1 rk sitruunamehua
        • 4,5 tl agar agar -jauhetta

        Valmistusohje

        1. Keitä mustikoita, kunnes marjojen rakenne hajoaa.
        2. Valuta mehu talteen tiiviin siivilän läpi. (Voit käyttää ylijääneen mustikkamössön marjaremmeihin tai syödä sen välipalana esim. jogurtin kanssa.)
        3. Laita mehu kattilaan. Lisää vettä tai poista mehua niin, että määrä on 5 dl.
        4. Lisää mehuun sokeri. Voit aloittaa pienemmällä sokerimäärällä ja lisätä tarvittaessa maun mukaan.
        5. Keitä hetkinen, että sokeri liukenee mehuun.
        6. Sekoita agar agar kylmään vesitilkaan ja kaada kiehuvaan mehuun. Sekoittele ja keitä hiljakseen 2 minuuttia. Älä keitä kauempaa. Agar agarin hyydyttävät ominaisuudet heikkenevät kauemmin keitettäessä.
        7. Kaada juokseva marmeladiseos leivinpaperin päälle laakeaan vuokaan noin 1 cm kerrokseksi.
        8. Anna hyytyä yön yli.
        9. Leikkaa marmeladi palasiksi ja kuivata palasia vuorokauden verran huoneilmassa.
        10. Kun palaset ovat kuivuneet, kierittele ne halutessasi sokerissa. Jos karkit ovat vieläkin mehuisia, anna kuivia pidempään.

        Vadelmaviinikumit

        Tee itse viinikumeja kesän marjoista, kun haluat vähäsokerisia ja lisäaineettomia karkkeja! Valmistuksessa käytettävä gelatiinijauhe on eläinperäinen tuote, joten nämä karkit sopivat vain sekaruokavalioon. Itsetehdyt viinikumit kuitenkin säilyvät hyvin. Valmistamisen aikana syntyvät ylimääräisen marjamassan voi käyttää marjaremmeihin.

        Viinikumien valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa. Hyydyttäminen vie vain muutaman tunnin. Jo litrasta marjoja saat 200 g värikkäitä karkkeja. Viinikumit säilyvät hyvin viileässä, joten voit tehdä niitä hyvissä ajoin ennen retkeä tai säästää lahjaksi annettavaksi.

        Tarvitset

        • 1 l tuoreita vadelmia
        • vettä
        • 6 rkl gelatiinijauhetta
        • 0,5 dl sokeria tai 3 rkl hunajaa

        Valmistusohje

        1. Laita marjat kattilaan ja peitä ne vedellä.
        2. Keittele hissukseen, kunnes seoksesta on haihtunut noin puolet
        3. Siivilöi vadelmamehu. (Jos haluat voit ottaa ylijääneen vadelmamassan talteen ja käyttää sen marjaremmeissä.)
        4. Kaada siivilöity vadelmamehu puhtaaseen kattilaa. Lisää joukkoon gelatiinijauhe rauhallisesti sekoitellen. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes gelatiini on täysin sulanut joukkoon.
        5. Nosta mehu liedeltä ja makeuta sokerilla tai hunajalla. Maista seosta ja lisää makeutta halutessasi.
        6. Kaada valmis seos silikonisiin muotteihin, jääpalamuotteihin tai neliskanttiseen astiaan noin 1 cm paksuiseksi levyksi, josta voit seoksen hyydyttyä leikata paloja veitsellä.
        7. Kun seos on jäähtynyt, voit nostaa muotit jääkaappiin hyytymään vähintään 30 minuutiksi. Maku paranee, kun annat viinikumien seistä hetken. Jääpalamuotista valmiit viinikumit voi irrottaa esimerkiksi teelusikan varrella. Kun viinikumit ovat kunnolla hyytyneet, ne kestävät hieman roisimpaakin käsittelyä.

        Marjaremmit vadelmista ja mustikoista

        Marjaremmit ovat herkullinen välipala retkellä. Niistä pitävät lapset ja aikuiset. Remmejä voi valmistaa myös hedelmäsoseista, kun tuoreita marjoja ei ole saatavilla. Kesän marjoista valmistat niin herkullisia remmejä, että niitä ei kannata maistaa nälkäisenä, jos meinaat säästää ne retkelle.

        Marjaremmejä on mutkattoman helppoa valmistaa. Kuivattaminen vie kuitenkin aikaa ja pari yritystä ja erehdystä ehkä tarvitaan, että levystä tulee sopivan ohut. Levy voi jäädä märäksi tai toisaalta kovettua liikaa. Jos säilöt marjaremmejä, säilytä niitä varmuudeksi pakastimessa kuten muitakin kuivattuja ruokia, jotta ne eivät homehdu.

        Tarvitset

        • 7 dl marjoja
        • 1 banaani
        • 1 rkl hunajaa tai sokeria maun mukaan

        Valmistusohje

        1. Soseuta marjat ja banaani sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Vadelmien kivet tekevät massasta hieman epätasaista.
        2. Levitä tasainen marjasose ohueksi kerrokseksi pellille, silikoniselle leivinpaperille tai tuorekelmulle. Jos käytät leivinpaperia, öljyä se.
        3. Laita uuniin matalalle lämpötilalle 50–75 asteeseen. Jätä uunin luukku raolleen. Anna kuivua 4–8 tuntia levyn paksuudesta ja uunista riippuen. Marjalevy on valmis, kun sen voi irrottaa yhtenä kappaleena alustasta, eikä siinä ole enää märkiä kohtia
        4. Leikkaa remmeiksi ja kääri rullalle.

        Suosituimmat tuotemerkit

        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite