Kasvisnuudelimuhennos (G, L / VEG) on maukas retkiruoka niin päiväretkille kuin vaelluksille. Ainekset on helppo napata ruokakomerosta mukaan ja lisätä ruokatermariin, jossa ruoka valmistuu jopa tunnissa. Tätä peruspohjaa on helppo varioida. Hernis, riisinuudelit ja kuivatut kasvikset säilyvät kotikomerossa pitkään, joten on helppoa ja simppeliä pitää aineksia aina kotona ja napata kuuma ruoka mukaan yllättävänkin nopeille lähdöille.
Perus raaka-aineet:
Mausteet: Yksittäisissä riisinuudelipusseissa tulee maustepussi. Se helppo. Muuten voi maustaa mielensä mukaan esim. suolalla, pippurilla, haluamillaan yrteillä ja chilillä.
Lisäraaka-aineet:
Ohje:
Laita kaikki ainekset ruokatermariin päällekäin ja kaada kiehuva vesi termariin siten, että ruoka juuri peittyy.
Sekoita / paina ruokaa veteen ennen kannen sulkemista varmistaaksesi, että vettä on tarpeeksi.
Kansi kiinni, termari mukaan seikkailuihin ja syö 1-6h kuluessa.
HUOM:
Riisinuudelista kannattaa valita mahdollisimman ohut nuudeli.
Monista kaupoista löytyy nykyisin jo valmiiksi kuivattuja kasviksia. Kaikki perus raaka-aineet siis saatavilla jo valmiina kaupasta.
Kuivattua sipulia löytyy myös kaupoista, mutta gluteenitonta kuivattua sipulia ei välttämättä löydy vielä helposti Suomesta.
Resepti ja kuvat Kanerva Jääskeläinen @seikkailumuikku
Suosituimmat tuotemerkit