Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Kasvisnyytit nuotiolla

        Yksi helpoimmista tavoista valmistaa maukasta ruokaa nuotiolla on folionyytit. Pilkotut juurekset ja vihannekset kypsyvät folion sisällä sillä aikaa kun sinulle jää aikaa nauttia luonnosta. Kokeile myös herkullista haudutettua leipäjuustoa!

        Foliovihannekset

        • Perunaa
        • Porkkanaa
        • Lanttua
        • Paprikaa
        • Sipulia
        • Valkosipulia
        • Suolaa
        • Pippuria
        • Muita mausteita oman maun mukaan
        • Tuorejuustoa

        Pilko kaikki kasvikset. Mitä pienemmiksi pilkot, sitä nopeammin ne valmistuvat. Sekoita folion päällä pilkotut vihannekset, mausteet ja tuorejuusto keskenään. Sulje folio tiiviisti. Foliota kannattaa laittaa myös toinen kerros varmuuden vuoksi. Asettele folionyytti hiillokselle tai nuotioon, mutta varo ettei se joudu liian kuumaan. Kypsyminen vie n. 20 minuuttia. Foliovihannekset toimii erityisen hyvin loimulohen kanssa.

        Leipäjuusto

        Kermassa ja kanelissa haudutettu leipäjuusto on mitä parhain jälkiruoka. Se syntyy helposti. Tarvitset:

        • 300 g leipäjuustoa
        • 2 dl kuohukermaa
        • Kanelia
        • 2 dl lakkaa eli hillaa (myös hillo käy)
        • Sokeria, jos haluat erityisen makeaa
        Pilko leipäjuusto paloiksi ja aseta foliolle. Taivuta laitoja niin, että saat kaadettua kerman päälle. Ripottele päälle vielä kanelia. Sulje folionyytti ja paista hiilloksella n. 5 minuuttia. Varo ettet aseta liian kuumalle hiillokselle, jotta leipäjuusto ei kärähdä. Nosta juustopalat lautaselle ja lisää marjat tai hillo sekä halutessasi sokeri. Tarjoile kuumana.
        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite