Laita pasta kiehuvaan veteen. Pasta kypsyy nopeammin, ja mahtuu paremmin kattilaan, jos sitä katkoo pienemmäksi.
Pastan keittyessä pilko tarvittavat ainekset (sipuli, sienet, valkosipuli ja chili). Jos mahdollista, osan aineksista voi pilkkoa kotona valmiiksi.
Kun pasta on keittynyt, kaada vesi pois ja laita pasta hetkeksi sivuun.
Lisää tyhjään kattilaan voi ja kuullota sipuli.
Lisää sipulin joukkoon kuivatut sienet ja anna paistua hetki. (HUOM! Jos käytät tuoreita sieniä, lisää sienet ennen voita ja sipulia, jotta ylimääräinen vesi sienistä haihtuu ja lisää sitten vasta voi ja sipuli.)
Lisää joukkoon valkosipuli ja chili sekä mausteet ja anna muhia hetki.
Sekoita keskenään sipuli-sieniseos, kerma sekä pasta ja odota, että pasta ja kerma lämpenevät.
Viimeistele halutessasi sienipasta parmesan-juustolla ja lehtipersiljalla.