/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        TEE LÖYTÖJÄ OUTLETISTA »
        Letut

        Maistuvimmat letut nuotiolla

        Nuotiolla paistetut letut ovat retken kuin retken kohokohta. Lettujen paistaminen nuotiolla on oma taitolajinsa ja täydellisen letun saaminen vaatii harjoittelua.

        Hyvä nuotiolettu perustuu kolmeen asiaan:

        • Pannu
        • Taikina
        • Tuli
        Hyvä pannu on puhdas ja sellainen, jossa lettu paistuu tasaisesti ja irtoaa helposti paistamisen jälkeen. Jos lettu käännetään heittämällä, on pannun laitojen muoto tärkeä.

        Taikinoita on monenlaisia ja oman mieltymyksen mukaan se voi olla löysempi tai kiinteämpi. Vehnäjauhon sijasta voi käyttää osin ohrajauhoja, tai korvata täysin tattarijauhoilla tai kikhernejauhoilla, jolloin saa gluteenittoman lettutaikinan. Lehmänmaidon sijasta voi käyttää kasvipohjaisia maitoja tai vettä.

        Nuotion ja tulen (tai hiilloksen) tulee olla kuuma. Lettu paistetaan nuotiolla siten, että pannu otetaan välillä kuumasta nuotiosta pois ja annetaan taikinan hetken "levätä" ja kypsyä kuumalla pannulla. Varo ettet polta lettua pohjaan liian kuumalla pannulla!

        Lettutaikinan ohje

        Taikinan voi valmistaa kotona etukäteen. Taikinan kuljetukseen sopii juomapullo, josta on myös helppo kaataa taikinaa pannulle. Leveäsuuaukkoinen pullo on helpoin tiskata.

        Lettutaikinan ainekset

        • 1 l maitoa tai vettä (10 annosta)
        • 6 kananmunaa
        • 2,5 dl vehnäjauhoja
        • 2,5 dl ohrajauhoja
        • öljyä tai voita
        • suolaa
        Täytteeksi maun mukaan
        • Hilloa
        • Marjoja
        • Sokeria
        Lettutaikinan valmistus

        Riko ja sekoita ensin munat ja lisää n. puolet maidosta. Lisää jauhoja pienissä määrin koko ajan sekoittaen niin ettei jauhoklimppejä enää löydy, tarvittaessa lisää maitoa.

        Kun olet saanut sekoitettua tasaisen melko paksun taikinan, lisää loput maidot ja sekoita. Näin saat varmemmin jauhoklimpittömän taikinan. Jos lisäät heti kaikki nesteen ja siihen jauhot, on taikinan tasaiseksi sekoittaminen vaikeampaa.

        Voit käyttää vähemmän tai enemmän jauhoja riippuen kuinka paksun taikinan haluat.

        Maustetaan suolalla maun mukaan.

        Lettujen paisto nuotiolla

        Paistetaan nuotiopannulla öljyä tai voita käyttäen. Kaada taikinaa kuumaan pannuun yhteen kohtaan ja pannua kääntelemällä levitä se tasaisesti. Lettutaikinaan voi lisätä reilusti öljyä, jolloin paistovaiheessa ei tarvita pannulle niin paljon rasvaa. Herkutellaan hillon tai marjojen ja sokerin kera.

        Gluteeniton lettutaikina

        Mikäli käytettävissä ei ole ohrajauhoja, voit tehdä koko taikinan vehnäjauhoista. Myös tattarijauhoja voi kokeilla, näin saat gluteenittomia lettuja tai venäläisiä blinilettuja. Kikhernejauho on myös hyvä gluteeniton vaihtoehto.

        Vaihtoehdot maidolle

        Lehmänmaidon sijaan voit kokeilla myös kaura- tai mantelimaitoa. Maito vaikuttaa myös hieman lettujen makuun. Kokeile eri maitoja ja niiden sekoituksia ja löydä itsellesi parhain taikina.


        Ihania nuotiohetkiä!
        Varusteet lettujen paistoon 
        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite