Voit ottaa ruokatermokseen jäätelöä mukaan lämpimänäkin päivänä. Aseta ruokatermos pakastimeen kansi auki noin tuntia ennen retkeä ja lusikoi jäätelö termokseen juuri ennen lähtöä.
Pilko omenat lohkoiksi ja ripottele niiden päälle kanelia oman maun mukaan. Lisää seokseen reilu lusikallinen hunajaa.
Kaada joukkoon noin 1 dl kaurahiutaleita ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Hunaja ei välttämättä sekoitu joukkoon vielä kunnolla, ellei se ole todella juoksevaa, mutta se ei haittaa vielä mitään.
Laita kuumalle pannulle reilu nokare voita ja kaada omenapaistos pannulle.
Sekoita seosta kunnolla, jotta notkistunut hunaja sulaa tasaisesti kaikkialle. Omenapaistos on valmis, kun se saa hieman väriä pintaan.
Viimeistele annos vaniljajäätelöllä ja mustikkahunajalla!