Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        OUTLET -RIEHA PE 26.-SU 28.4. »

        Paahdettua lanttua grillatulla siitakella ja liemellä

        6 hengelle

        • 3 keskikokoista lanttua
        • 300 g siitakesieniä

        Lipstikkaliemi:

        • 1 litra vettä
        • 20 g kuivattuja siitakesieniä
        • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
        • 300 g kuorittuja helmisipuleita (tai pieniä salottisipuleita)
        • 2 valkosipulinkynttä, murskattu
        • 1 rkl valkoviinietikkaa
        • 2 laakerinlehteä
        • Valkopippuria
        • 1 cm paksu kuoriviipale sitruunasta
        • 1-2 lipstikan oksaa tai 1 rkl kuivattua lipstikkaa
        • 1-2 persiljaoksaa

        Tarjoilu:

        • Lipstikka
        • Persilja
        • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
        • Suolaa ja pippuria

        Toimi näin:

        1. Sytytä tuli. Kun se palaa voimakkaasti, laita lantut suoraan tuleen niin, että ulkokerros palaa ympäriinsä. Käännä pihdeillä muutaman kerran. Aseta sitten liekkien viereen. Kun liekit asettuvat ja sinulla on hyvä hiillos, laita lantut hiilloksen päälle. Paahda 1 tunti, kunnes lantut tuntuvat pehmeiltä. Voit mitata sisäisen lämpötilan, sen tulisi mieluiten olla yli 90 astetta.

        2. Keitä vesi liemeen. Laita kuivatut sienet kulhoon, lisää kiehuva vesi, laita kansi päälle ja anna seistä 20 minuuttia. Siivilöi sieni ja säästä neste. Pyyhi sienet talouspaperilla ja aseta sivuun. Kaada öljy ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kattilaan ja aseta se keskilämmölle. Lisää kokonaiset, kuoritut sipulit ja kuullota noin 10 minuuttia. Lisää sienet ja valkosipuli ja sekoittele noin 5 minuuttia. Lisää etikka, laakerinlehdet, pippurit ja sitruunan kuori. Sekoita niin, että kaikki sekoittuu hyvin. Lisää lämpöä, kaada sienineste ja keitä, kunnes neste on hieman vähentynyt, noin 10 minuuttia. Poista kattila lämmöltä, lisää lipstikka ja persilja ja jätä kannen alle vielä 20 minuutiksi. Nosta sipulit ja aseta sivuun. Siivilöi loput liemestä toiseen kattilaan ja pidä lämpimänä.

        3. Puhdista ja pese tuoreet siitakesienet. Grillaa ne avotulessa tai paista valurautapannussa, jossa on vähän öljyä. Kuori lantut, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Se on yleensä mahdollista tehdä sormillasi, muuten leikkaa kuori pois veitsellä, mutta yritä kuoria mahdollisimman ohuesti kuorta pois. Leikkaa lantut 3-4 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.

        4. Aseta muutama lanttuviipale lautaselle, leikkaa sipuli neljään osaan ja aseta osa lanttujen viereen. Kaada liemi päälle, lisää siitakesieniä, persiljaa ja lipstikanlehtiä. Ripottele päälle hieman kylmäpuristettua rypsiöljyä ja suolaa ja pippuria.

        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite