Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        OUTLET -RIEHA PE 26.-SU 28.4. »

        Panzanella-salaatti dukkah-murulla

        Tämä ei ole mikään tavallinen ja tylsä tomaattisalaatti vaan dukkah-murulla maustettu retki-panzanella. Egyptistä tuttu Dukkah-muru, valkosipulileipä sekä korianteri tekevät salaatista täydellisen. Voit valmistaa salaatin valmiiksi tai halutessasi paahtaa leipäpalaset kaasukeittimellä vasta retkellä. 

        Panzanella-salaatti 4-6:lle

        • 500 g tomaattia
        • 2 kesäsipulia varsineen
        • Puolikas leipä (esimerkiksi rustico tai ciabatta)
        • 2 valkosipulin kynttä
        • 2 rkl oliiviöljyä
        • Nippu korianteria
        • Dukkah-murua
        • Vinegretteä

        Dukkah-muru: 

        • 3 rkl kuorittuja pistaaseja
        • 1 tl jauhettua korianteria
        • 1 tl juustokuminaa
        • ½ tl suolaa
        • ½ tl sokeria

        Vinegrette:

        • 2 rkl omenaviinietikkaa
        • 2 rkl oliiviöljyä

        Valmistus:

        Pilko tomaatit ja kesäsipulit rasiaan. Kuutioi leipä ja paahda pannulla oliiviöljyssä hienonnetun valkosipulin kera. Valmista dukkah-muru kuorimalla pistaasit ja hienontamalla ne monitoimikoneessa. Lisää sekaan loput mausteet. Kaada dukkah-muru pieneen pussiin tai rasiaan. Sekoita vinegreten ainekset ja kaada salaatin joukkoon. Lisää dukkah-muru salaatin päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

        Vinkki! Voit paahtaa leipäpalaset vasta retkellä kaasukeittimellä. Pakkaa tällöin mukaan erikseen oliiviöljy sekä valkosipuli.

        Resepti ja kuvat: Viimeistä murua myöten ja vegan and wild

        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite