Tämä ei ole mikään tavallinen ja tylsä tomaattisalaatti vaan dukkah-murulla maustettu retki-panzanella. Egyptistä tuttu Dukkah-muru, valkosipulileipä sekä korianteri tekevät salaatista täydellisen. Voit valmistaa salaatin valmiiksi tai halutessasi paahtaa leipäpalaset kaasukeittimellä vasta retkellä.
Panzanella-salaatti 4-6:lle
Dukkah-muru:
Vinegrette:
Valmistus:
Pilko tomaatit ja kesäsipulit rasiaan. Kuutioi leipä ja paahda pannulla oliiviöljyssä hienonnetun valkosipulin kera. Valmista dukkah-muru kuorimalla pistaasit ja hienontamalla ne monitoimikoneessa. Lisää sekaan loput mausteet. Kaada dukkah-muru pieneen pussiin tai rasiaan. Sekoita vinegreten ainekset ja kaada salaatin joukkoon. Lisää dukkah-muru salaatin päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit paahtaa leipäpalaset vasta retkellä kaasukeittimellä. Pakkaa tällöin mukaan erikseen oliiviöljy sekä valkosipuli.
Resepti ja kuvat: Viimeistä murua myöten ja vegan and wild