Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Raparperipiirakka kermavaahdolla

        Tämän upean piirakan taikina valmistetaan etukäteen kotona ja laitetaan pursottimeen. Se tekee kaikesta niin paljon helpompaa, kun valmistat piirakan nuotiolla.

        Taikina:

        • 50 g voita
        • 50 g kidesokeria
        • 2 munaa
        • 2 dl vehnäjauhoja
        • 1 tl leivinjauhetta
        • 1 tl suolaa
        • 1 tl jauhettua kanelia
        • 1 tl jauhettua kardemumma
        • 1 oranssin raastettu kuori
        Täyte:
        • 300 g raparperia
        • 30 g voita
        • Fariinisokeria

        Tarvikkeet:

        • Pursotinpussi
        • Alumiinifolio

        Kotona:

        Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä.

        Vatkaa kidesokeri ja munat kevyesti kulhossa.

        Lisää ja sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, kardemumma ja suola.

        Raasta appelsiinikuori hienoksi ja sekoita mukaan.

        Kaada sulatettu voi ja sekoita hyvin. Kaada taikina pursottimeen ja ota mukaasi retkelle.

        Retkellä:

        Leikkaa raparperi viipaleiksi.

        Voitele teflonpannu voilla ja ripottele fariinisokeria.

        Peitä raparperilla paistinpannun koko pohja. Kaada taikina päälle (ja tarvittaessa tasoita taikina) ja peitä alumiinikalvolla.

        Paista hitaasti tulen päällä matalalla lämmöllä noin 30–40 minuuttia.

        Näillä painnuilla piirakan paistoon 
        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite