Sienirisotto on klassinen vaellusruoka. Se on täyttävää valmiina ja kevyt kuljettaa mukana. Kun keräät ja kuivaat sienet syksyllä, voit nauttia vielä talvellakin satokauden metsäisistä mauista.
Halutessasi voit tuunata risottoainespussin muillakin kuivatuilla täytteillä. Kokeile esimerkiksi puolitettuja pikkutomaatteja, oliiveja tai käytä valmiiksi kuivattua lihaa.
Valmiit sienirisottoainekset on helppo valmistaa mukaan tai kiva itsetehty lahja retkeilijälle. Pakkaa risottoainekset kauniisti. Ainekset pääsevät oikeuksiinsa, kun pakkaat ne kerroksittain läpinäkyvään purkkiin tai pussiin.
Etikettinä voit käyttää itseliimautuvaa tarraa tai kirjoittaa etiketin käsintehdylle paperille ja liimata sen pussin tai purkin kylkeen. Koristele pakkaus kuvioidulla teipillä tai juutti- tai paperinarulla. Yksinkertainen on kaunista!
Risottoainespussi pitää säilyttää kuivassa ja viileässä. Jos mukana on kuivattua lihaa tai kalaa, on järkevää säilyttää pussukka tai purkki pakkasessa ja käyttää ainekset puolen vuoden sisään.
Muista lisätä valmistusohjeisiin valmistuspäivä, viimeinen käyttöpäivä ja säilytysohjeet. Valmistus- ja säilytysohjeet voit sujauttaa pussin sisään, kirjoittaa ja liimata ne paketin kylkeen tai erilliselle kortille, jonka kiinnität pakettiin narulla.
Lue blogissa ruokien kuivattamisesta.
Pakkaa valmistusohjeet mukaan pussiin (2–3 hlö)
Risotto on valmista, kun riisi on pehmeää ja seos puuromaista. Risottoon voi lopuksi lisätä tavallista tai kasviskermaa ja sulattaa joukkoon parmesanraastetta. Risottoon voi lisätä myös mustapippuria ja suolaa.