Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    S'mores popcorn


    Popparit ovat todella kätevä retkiherkku! Maissinjyvien lisäksi ei tarvitse olla kuin öljyä mukana saadaksesi popcornia retkikeittimellä. Suolaisten poppareiden lisäksi popcorneista voi valmistaa retkijälkkärin, jota napostella pitkin viilenevää iltaa. Smores popcorneihin tulee nuotioklassikosta tuttuja vaahtokarkkeja, suklaata ja digestive-keksejä, jotka antavat jälkkärille ripauksen mukavaa suolaisuutta ja lisää rouskuvuutta.

    Kesäretkellä smores popcornit kannattaa nimenomaan valmistaa iltaa vasten, jolloin ilma viilenee ja suklaa jähmettyy. 

    • n. ¾ dl maissinjyviä
    • rypsiöljyä
    • ripaus suolaa
    • n. 100g tummaa suklaata
    • vaahtokarkkeja
    • digestive-keksejä

    Kaada kattilan pohjalle n. 1 cm kerros rypsiöljyä. Öljyä on oltava niin, että maissinjyvät juuri peittyvät siihen - muuten kattilan pohja saattaa palaa. Kuumenna öljyssä muutama maissinjyvä. Kun nämä poksahtavat, lisää loput maissinjyvät, laita kansi päälle ja anna niiden poksahdella. Pienennä kaasun liekkiä. Ripottele suolaa päälle.

    Kun poksunta alkaa hiipua, paloittele suklaa joukkoon ja lisää vielä hiukan öljyä, jotta suklaa ei pala pohjaan. Suklaa alkaa hiljalleen sulaa lämpimässä kattilassa. Pidä retkikeitin pienellä liekillä ja sekoita suklaa popcornien joukkoon. Lisää vaahtokarkit ja murustele digestive-keksejä joukkoon. Nosta pois keittimestä ja anna jäähtyä. 


    Resepti ja kuvat: Viimeistä murua myöten ja vegan and wild
    Näistä varusteista apua herkutteluun 
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite