Vohvelitaikina, valmista kotona:
Sulata voi matalalla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä noin 50 asteeseen. Vatkaa jauhot, leivinjauhe, vesi, maito ja kerma tasaiseksi taikinaksi. Lisää sulatettua voita ja munia vähän kerrallaan, kunnes taikina loistaa, ja kaada se sopivaan astiaan. Termos on hyvä, jos aiot olla poissa pitkään etkä halua vaarantaa taikinan jäätymistä.
Hillo:
Puhdista lakka neuloista ja lehdistä. Lämmitä lakkoja, hillosokeria, vettä ja vaniljatankoa kattilassa keskilämmöllä ja hauduta vähintään 10 minuuttia. Poista vaniljatanko. Kaada lasipurkkiin. Anna jäähtyä jääkaapissa (mieluiten 24 tuntia).
Retkellä:
Sytytä tuli. Kuumenna vohvelirauta kunnolla ja voitele voilla raudan molemmat puolet. Rauta on sopivan kuuma, kun paistorasvan laittaessasi rasva alkaa tiristä. Käännä rauta kertaalleen vohvelin valmistuessa ja nosta rauta pois tulelta kun vohvelit ovat kullanruskeita. Tarjoile runsaan kermavaahdon kanssa, älä säästä lakkahilloa.
Suosituimmat tuotemerkit