Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        OUTLET -RIEHA PE 26.-SU 28.4. »

        Nuotiovohvelit hillolla ja kermavaahdolla

        Vohvelitaikina, valmista kotona:

        • 1 dl kermaa (kauravispiä)
        • 1 dl maitoa (kauramaitoa)
        • 2 dl kylmää vettä
        • 4 dl vehnäjauhoja
        • 125 g voita
        • 2 munaa (vegaaniseen taikinaan voi lisätä kaurahiutaleita kananmunan sijaan)
        • 1 tl leivinjauhetta

        Sulata voi matalalla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä noin 50 asteeseen. Vatkaa jauhot, leivinjauhe, vesi, maito ja kerma tasaiseksi taikinaksi. Lisää sulatettua voita ja munia vähän kerrallaan, kunnes taikina loistaa, ja kaada se sopivaan astiaan. Termos on hyvä, jos aiot olla poissa pitkään etkä halua vaarantaa taikinan jäätymistä.

        Hillo:

        • 500 g lakkaa (tai vadelmaa tai haluamaasi marjaa/hedelmää)
        • 250 g hillosokeria
        • 1/2 dl vettä
        • 1/2 vaniljatanko

        Puhdista lakka neuloista ja lehdistä. Lämmitä lakkoja, hillosokeria, vettä ja vaniljatankoa kattilassa keskilämmöllä ja hauduta vähintään 10 minuuttia. Poista vaniljatanko. Kaada lasipurkkiin. Anna jäähtyä jääkaapissa (mieluiten 24 tuntia).

        Retkellä:

        Sytytä tuli. Kuumenna vohvelirauta kunnolla ja voitele voilla raudan molemmat puolet. Rauta on sopivan kuuma, kun paistorasvan laittaessasi rasva alkaa tiristä. Käännä rauta kertaalleen vohvelin valmistuessa ja nosta rauta pois tulelta kun vohvelit ovat kullanruskeita. Tarjoile runsaan kermavaahdon kanssa, älä säästä lakkahilloa.

        Vielä muutamat vinkit paistamiseen:

        1. Vohvelirauta on valmistettu alumiinista, jonka sulamispiste on 620 astetta. On tärkeää, että vohvelirautaa pitää nuotiolla ainoastaan vohvelien valmistuksen ajan. Ota rauta aina sivuun nuotiosta lettujen paistamisen välissä - näin myös valmiin letun pois ottaminen ja uuden taikinan lisääminen on helpompaa.
        2. Käytä paksuja hanskoja paistamisessa suojautuaksesi kuumuudelta ja lialta.
        3. Rasvaa on hyvä käyttää paistamisessa runsaasti. Rasvan tarve riippuu myös taikinan koostumuksesta ja siitä, mitä aineksia taikinaan käyttää (tekeekö taikinan esimerkiksi vegaanisena). Taikinan on hyvä olla paksuhkoa, mutta juoksevaa – hieman vahvempaa mitä perinteinen lettutaikina.
        4. Vohveliraudan ollessa sopivan kuuma paistamiseen, paistuvat letut muutamissa minuuteissa. Retkeen ja vohvelien paistamiseen on hyvä varata kuitenkin aikaa – ensimmäisellä käyttökerralla vohveliraudan käyttö vaatii hieman harjoittelua, mutta siihen rutinoiduttua on ruokailijoiden nautinto taattu!
        5. Ulkolämpötilasta riippuen anna vohveliraudalle hyvin aikaa jäähtyä paistamisen jälkeen. Pakkasessa rauta saattaa olla valmis pakattavaksi noin 10 minuutissa, mutta lämpimällä säällä rauta viilenee hitaammin. Ota mukaan myös muovipussi vohveliraudan oman säilytyspussin lisäksi siltä varalta, jos et saa sitä puhdistettua maastossa vedellä ja talouspaperilla riittävän hyvin.
        Vohvelirauta ja muuta vohveliretkelle 
        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite